Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

7 éves gyereket gázolt az autó

Győr - Súlyos sérülésekkel szállították a mentők kórházba azt a 7 éves gyermeket, akit egy autó gázolt el hétfőn két óra körül Győrben, az Álmos utcában, a Malom ligetnél.

A korábbi hírekkel ellentétben nem az anyjával sétált a fiú, hanem a haverokkal sietett focizni a közeli játszótérre. Az anya úgy engedte le, hogy ő is utána megy, de amikor kinézett az ablakon a fia után, már megtörtént a baleset: a gyermek két parkoló autó közül szaladt az éppen akkor odaérkező jármű elé, amelynek vezetője már hiába fékezett.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. 1olvasó 2009. január 03. 11:17
  „Zotya975? Miért ne segítenének az emberek? Főleg ha megkérik rá. Ha gyerek van mellettem a zebránál, szoktam szólni neki, hogy "gyere mellettemm át". De a gyerekemnek is ezt tanítom! Ha fél, nem mer átmenni, szóljon valakinek, vagy várja meg míg odaér valaki stb. A mai gyerekeknek ez meg sem fordul a fejébe, átrohannak körülnézés nélkül.”
 • 22. kun_belane 2009. január 02. 11:16
  „Nagyon durva volt a VIDEÓ?”
 • 21. kun_belane 2009. január 02. 11:11
  „Miért következik be egy baleset? Itt bemutatnak néhányat. Oktatófilmnek is elmegy.
  Ajánlom mindenkinek a következő filmet. 6 és fél perces.

  ----

  http://patrz.pl/filmy/kierowco-nie-badz-bezmyslny”
 • 20. Koppancs 2009. január 01. 15:30
  „Az én testvéremmel történt ez a baleset,el kell mondanom én is az édesanyámat hibáztatom hogy nem ment le vele,én sajnos nem voltam otthon.Úgy volt ,hogy mennek boltba és csak egy 5 perccel előbb ment le a tesóm,hogy addig egy kicsit focizik.Az autóst tényleg nem lehet hibáztatni már hiába fékezett,és másnap fel is vette a kapcsolatot az édesanyámmal hogy hogy van a fiú.Hála isten semmi komoly baja nem lett,egy foga tört ki meg kisebb zúzódásai lettek és az ajkát összevarrták.Már infúziót se kap,de még bent tartják megfigyelésen.”
 • 19. Primax 2009. január 01. 08:04
  „Hétévesen...Győr-Nádorváros egyik legforgalmasabb részén....haverokkal.
  Hát szülőanya az ilyen ?”
 • 18. zotya975 2008. december 31. 17:38
  „PrettyWoman! Igazad van, és is egyedül mentem iskolába gyerekkoromban, de az más világ volt, és már elmult. Akkor sokkal kisebb volt a forgalom, nem volt tele a város száguldozó tuning csávókkal, és ha esetleg megkértem egy felnőttet, hogy kísérjen átt, akkor készséggel megtette. Próbálj most bármilyen szívességet kérni az utcán egy idegen embertől. Persze most is meg lehet tanítani a gyerekeket közlekedni, az enyimek is egyedül mennek, de akkor is ez már más világ. Amúgy most egyértelműen nem az autós a hibás. Arra, hogy akkor nem féltél, megint csak azt mondhatom, hogy akkor nem volt annyi erőszak mint most, amikor a 7-8 éves gyerek könnyen bűncselekmény áldozatává válik, vagy épp ő követi el azt.”
 • 17. PrettyWoman 2008. december 31. 16:11
  „MTT! Hasonlóképp látom a dolgot én is. Nos, velem valamit a szüleim biztosan rosszul csináltak, ha abból indulok ki, amit itt egy kedves hozzászóló írt, hogy egy 7 éves gyereknek mindig az anyja mellett a helye. Én ugyanis már 6 éves koromban egyedül jártam iskolába, minden nap. Oda is, vissza is. Nem volt túl messze az igaz, egy bő buszmegállónyira volt a suli, de át kellett menni az úttesten. Lámpa nem volt, csak zebra. Igaz, volt egy 5 évvel idősebb bátyám, de ő előbb elhúzott a suliba, hogy ne kelljen a kis hugival égnie. Haza meg sehogy se jöhettünk együtt, mert neki nyilván sokkal több órája volt. Nem azt mondom, hogy az az út volt Győr legforgalmasabb utcája, de azért közepes forgalom volt és buszok is jártak rendszeresen. Ha hazamentem, ott is tök egyedül voltam pici lány létemre. A szomszéd néninél volt beadva a kulcs. Amikor kiköltöztünk Adyba, szintén egyedül mentem suliba, a táska nehezebb volt talán, mint én. (most sem vagyok sokkal nehezebb egy iskolatáskánál). Ráadásul két műszak volt, és ha délutánra kellett mennem, egész délelőtt egyedül voltam otthon, este se jött elém senki. Engem nem tiltottak a gáz, a kés, az olló használatától, hanem köteleztek rá. De nem volt gond, mert megtanították, hogy kell használni. Hogy meg tudjam melegíteni az ebédet. A kés használata is fontos volt, hogy meg tudjam kenni a vajas kenyeremet. Soha senki nem őrzött otthon sem, mert a szüleim dolgoztak. Bébiszitter, bejárónő nem volt. Nagyszüleim sem voltak soha, mert meghaltak, mielőtt a világra jöttem volna. A keresztanyám meg csupán 300 km-re lakott tőlünk. De már oda is egyedül utaztam vonattal 14 évesen. Szerencsére sose zártak be a szüleim, ami nem lett volna szerencsés, pedig ez is nagy divat. De ha van ne adj isten egy lakástűz, akkor a szerencsétlen gyerek hová meneküljön. Hát én maximum a 10. emeletről ugorhattam volna ki. Ha anyámék este elmentek szórakázni, akkor is egyedül maradtam, mert a bátyám tutira elhúzott otthonról a haverjaival. Érdekes, ha visszagondolok, eszembe se jutott, hogy félni is lehetne. De nem féltem soha. Megmondták, hogy ne engedjek be senkit. Így is tettem. 8 évesen pedig már körbebuszoztam a fél Győrt. Visszamentem Révfaluba a régi pajtásaimhoz, pedig át is kellett szállni a városban. Nem tudom, nekem olyan furcsa ez az egész, mert engem senki nem kísérgetett. Mondjuk az is igaz, elég önálló is lettem hamar. Nyári szünetben is mindig egyedül voltunk, de semmit rosszat nem csináltunk. Nem gyújtottuk fel a lakást, nem engedtünk be idegeneket. Nem festettük át a falat. Játszottunk, olvastunk, kártyáztunk, keveset tévéztünk, lementünk a játszótérre, stb. Nekem ez valahogy olyan természetes volt. Oké, szerencsém volt, hogy engem sose ütött el az autó. De ha elütött volna, biztos nem lett volna a szüleimnek lelkifurdalása, hiszen mit tudtak volna csinálni? Egyikük hatra ment dolgozni, másik hajnali fél ötre. Nekünk meg fel volt húzva az óra és keltünk reggel magunk. Ennyi. És még élek is.”
 • 16. Imcsi 2008. december 30. 15:13
  „Én is "Ajánlanék egy kirándulást német vagy osztrák városokba" az autósok részére, hogy ott hogyan értelmezik a gyalogosok elsőbbségét a zebránál!”
 • 15. 1olvasó 2008. december 30. 12:42
  „10. Túrabakancs!
  Maximálisan egyetértek! A számból vette ki a szót!

  Amúgy meg lehet, hogy a kisfiú a hibás, de még csak 7 éves! A szülő felel egy ennyi idős kisgyerek cselekedeteiért! És nem lennék most az édesanya helyében én sem.
  Én is járok azon a környéken autóval, gyalog, babakocsival, tényleg veszélyes. De erről elsősorban nem az autós tehet!Ott nem is lehet gyorsan menni.”
 • 14. Hitetlen 2008. december 30. 12:03
  „Csak erről a balesetről!!
  Ismerem az autót vezetőt nem "mai" gyerek már a maga 50feletti évével, nem iszik nem dohányzik és nem telefonált menet közben. A sebessége lehetett 30 és 35km/h körül. A kis srác két kocsi közül ugrott ki mikor ott volt tőle 2 méterre. A cikk író és át fogalmazhatta volna a fejlécet. (gázolt az autó) az a gázolás szerintem, ha ott azon a helyszínen 80-100km/h-val ment volna az autós. Jobbulást a kis srácnak.”
 • 13. patriot 2008. december 30. 11:49
  „.gyalogosok 90%-át semmilyen szinten nem érdeklik a zebrák,és ez főleg igaz a vásárcsarnok környékékére!
  Ajánlanék egy kirándulást német vagy osztrák városokba a hazai nyugdíjasoknak és KRESZ szabályai hírből sem ismerő gyalogosoknak,hogy tapasztalják meg miként viszonyulnak a két zebra között rohangáló eszementekhez a rendőrökről meg ne is beszéljünk.

  Természetesen a gyerek szüleit terheli a felelősség ezért a balesetért,az okozott kárért,a vétlen sofőr további zaklatásáért!”
 • 12. MTT 2008. december 30. 11:44
  „Szerintem felesleges az anyukát szidni, sajnos manapság, nagyon sok szülő napi szinten kényszerül arra, hogy gyermeke önállóan közlekedjen a városban. Most, ami vele történt, ezt hívják balesetnek. Egyedül a kisgyerek tehetett róla. Sajnos. Ilyenkor jönnek, - mi lett volna, ha..-mondatok. Ezeket nem szabad túlreagálnia egy kívülállónak. Elég lesz az édesanyának a lelkiismeretével megbírkóznia. Remélem a gyermek maradéktalanul felépül. Jobbulást neki.”
 • 11. tricse 2008. december 30. 11:09
  „A 7.-ben leírtam,hogy a baleset elkerülhetetlen ha figyelmetlen gyermek szalad ki parkoló autó mögül,ezt nem vitattam,de látogass el a környékre ha elkezdődött az iskola mondjuk reggel fél 8 és 8 között,de gyalogosan ám!
  Olyan adrenalin löket minden reggel,hogy egész nap nem kell kávé! Továbbá amíg az autó az erősebb és nem az sérül meg egy balesetnél hanem a gyalogos addig igenis az autósoké a nagyobb felelősség ha le van hajtva a feje a gyalogosnak ha nem---soha nem tudhatod a szerencsétlen azért megy úgy mert gyenge a látása és örül,ha el nem esik ezeken a remek járdákon,járdaszegélyeken---például!”
 • 10. Túrabakancs 2008. december 29. 22:18
  „Tisztelt tricse!
  Ha rendőr mászkálna azon a szakaszon akkor nem történt volna meg ez a
  baleset?! Nehogy az autósokat szidjuk már megint! Egyébként a gyerekek
  meg a lehajtott fejű idős emberek /főleg nők/ egyszerűen életveszélyesen
  kelnek át az utakon, néha nem hiszek a saját szememnek! Akkor is ha éppen
  ott zebra van, először nézzenek körbe, és először ne jobbra...”
 • 9. Judytka 2008. december 29. 22:12
  „Kedves anyuka....a 7 éves gyereke mellett ott lett volna a helye!!!!
  Remélem a kisfiú jól van,mielőbbi felépülést kívánok neki!!!”
 • 8. 1olvasó 2008. december 29. 19:31
  „Kedves Tricse! Ez független az autóktól. Teljesen mindegy hogy gyors, modern vagy épp egy öreg lassú autó. A baj mindenképp bekövetkezett volna. Egy biztos, a 7 éves gyerekem, nélkülem nem rohangál sehova! Jobbulást a kisfiúnak!”
 • 7. tricse 2008. december 29. 18:13
  „Én készséggel elhiszem,hogy két parkoló autó közül kiugró gyerek nem kivédhető balesetforrás,de ha látnátok nap mint nap azt az útszakaszt gyalogos szemmel----na ezért idegelem fel magam! Sokszor előfordult már,hogy inkább elsétáltam a körforgalomig és ott mentem át pedig kerülő:(”
 • 6. tricse 2008. december 29. 17:57
  „nap mint nap arra járok mivel ott lakom

  amióta megépítették mindkét végén a körforgalmat az Álmos utca egy potenciális halálszakasz ,az út mellett parkoló autóknak és a két körforgalom között gyorsulási versenyt mímelő autósoknak hála

  a Bartók Béla út szintén a gárdonyiba menő gyermekek életveszélyes területe---a 12 éves gyerekemet lekísérem reggelente suliba ha épp nem dolgozom

  a malom ligetbe átjutni a szemközti házból pedig orosz rulett

  de csaj gyártsanak minél menőbb autókat,robbanékony,sok lóerős motorokkal,adjanak minden idegbeteg felelőtlen baromnak jogosítványt és még véletlenül se járjon arra a rendőrség-----ahogy eddig is

  ehh

  kissrácnak mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!”
 • 5. 49. 2008. december 29. 17:30
  „Egy ilyen balesetet a sofőr nem tud kivédeni, ehhez hasonló történt velem is. Egy tízen éves gyerek ugrott ki a busz elől, ami a dugó miatt hol állt, hol pedig lépésben ment a külső sávban, én a belső sávban a buszcsuklós részénél voltam, amikor megláttam valakit, de azt már nem láttam, hogy ki, csak az villant át az agyamon, hogy el fogom ütni, mert oly rövid a táv. Sajnos be is következett a baleset. Nem telefonáltam, nem beszélgettem, hanem az útra figyeltem, hogy mikor jön ki egy autós elém a zárt kocsisorból.
  Mielőtt még valakinek eszébe jutna a tanácsokat osztani, elárulom, hogy a helyszíneléskor a balesetet a gyerek hibájából mondták ki, nekem pedig a káromat a biztosító megtérítette.
  Jobbulást a fiúnak!”
 • 4. anuvuk 2008. december 29. 17:16
  „Elég gyakran járom azt a szakaszt, hol a körforgalomnak, hol vissza fele. Ebben az esetben a kocsi a Bartók B
  ut felöl jöhetett 40-50-nel, innét veszélyesebb a kocsik takarása.
  Nagyon megbízhatott az anyuka abban a 7 éves gyerekben, hogy így egyedül lemerte engedni.
  Minden esetre jobbulást a lurkónak.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az állam besegít: Milliók a bábolnai ménesbirtoknak

A Bábolna Ménesbirtok Kft. 340 millió forint tulajdonosi kölcsönt kap a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő… Tovább olvasom