Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

750 ezer forint értékű oktatási csomag a győri Apor Vilmos Katolikus Iskola Központnak

Országszerte további 8 ezer felső tagozatos diák tanulhat a korszerű oktatóanyagokból abban a 26 általános iskolában, amely részt vesz a Citibank Iskolatámogatási Programban. A 2011/2012-es program résztvevője lett a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont is.

A program keretében a Citibank Alapítvány 750.000 forint értékű pénzügyi-gazdasági oktató-csomagot adományozott a győri iskolának.

Ennek köszönhetően felhasználhatják az oktatásban a legmodernebb technikai eszközöket, így az interaktív tananyagot, melyhez laptopot és projektort is kaptak.

A Citibank Magyarország 2001-ben indította el ezt a pénzügyi és gazdasági képességeket fejlesztő programját a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvánnyal közösen.

A múlt év végi 85 ezer dolláros adománnyal együtt a Citi Alapítvány eddig összesen közel 1,2 millió dollárral támogatta a programot Magyarországon, így 336 iskolában több mint 138 ezer kisdiák tanulhat a modern pénzügyi-gazdasági tananyagokból.

A program célja, hogy az iskolák számára elérhetővé tegye a korszerű technológián alapuló, innovatív oktatási stratégiákat és tananyagokat, amelyek elősegítik a tanulók pénzügyi és gazdasági ismereteinek, képességeinek, valamint teljesítményének növelését.

Az oktatási csomag a nyomtatott tananyagok mellett az 5–8. osztályos tanulók igényeihez igazított pénzügyi-gazdasági, gyakorló és oktató DVD-ket is tartalmaz, amelyeket a Junior Achievement Amerikában kifejlesztett és a magyarországi viszonyokra adaptált tananyagai alapján készítettek el.

A szoftverek futtatására az oktatócsomag részeként egy korszerű laptopot és egy projektort kap minden intézmény. Emellett egy 2.0 alapú interaktív weboldal és folyamatos mentori munka is támogatja az iskolákat a program sikeres megvalósításában.

Gergely Orsolya, a JAM ügyvezető igazgatója elmondása szerint az elmúlt több mint tíz évben a programhoz csatlakozott intézmények tanulói eredményesen használják a megszerzett tudást, ahogyan ezt a szülői és tanári visszajelzések is igazolják: "biztos vagyok abban, hogy a diákok nem is tudják felmérni: nem csupán egyszeri ajándékot kaptak, hanem sokkal inkább lehetőséget arra, hogy olyan ismereteket és készségeket sajátíthassanak el, például a döntéshozatal, a problémamegoldás, a csapatmunka, a kritikus gondolkodás, az adatgyűjtés és elemzés vagy a tárgyalás terén, amelyek a későbbi sikereik alapjai lehetnek".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok munkakeresőknek

Győri kirendeltség és szolgáltató központ (ügyintézés helye: 9024 Győr, Bartók Béla út 2., tel.:… Tovább olvasom