Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

73 ezerrel kevesebb bérlet

A buszbérleteladás még a kétharmadát sem éri el a tavalyinak, a Volán vesztesége pedig 150 millió forint.
A Kisalföld Volán az év elején komoly gondba került a bliccelők miatt. A napi több száz hamisított jeggyel vagy bérlet nélkül utazó százmilliós kárt okozott a cégnek – mindez azután történt, hogy az ingyenes diákbérletek megszűntek Győrben, azokat pedig háromszáz forintért sem voltak hajlandók megvásárolni a szülők.

A cégnek lépnie kellett tehát, s ez elsősorban a buszvezetőket érintette, akiknek feladatuk lett a jegyek tüzetes ellenőrzése. A felháborodás ellenére, az intézkedés – úgy tűnt – mégiscsak hatásos lehet, mert áprilisban (amikor visszatértünk a témára) a veszteség még nem haladta meg sokkal az első hónapok kétségkívül sokkoló számadatát, a százmillió forintot.

A tanév véget ért, ideje ismét mérleget vonni, mert az sejthető, hogy a soron következő hónapokban jóval kevesebb diákjegyet vásárolnak a szülők. Lesz-e ennek következménye ősszel – többek között erről kérdeztük Pócza Mihályt, a Kisalföld Volán Rt. vezérigazgatóját.

„ Nem tudom megmondani, milyen következménye lesz ennek a félévnek, mert nem rajtunk, hanem az önkormányzaton mint megrendelőn múlik – mondta a vezérigazgató. – Ami biztos, hogy az első félév mérlege számunkra nem biztató, a megvásárolt bérletek száma nem egész kétharmada a tavalyinak. Beszédes adat, hogy hetvenháromezer bérlettel kevesebbet értékesítettünk idén."
„ A bevételkiesésünk százötvenmillió forint, amelyre még semmilyen megoldás nem született."

„ Nyilván az utasok arra kíváncsiak, csökkentjük-e a járatszámokat ősztől, erre azt tudom felelni: Győrnek a mostani járatszámra szüksége van, ez alá már nem nagyon lehet menni. Nem ez a megoldás, de hogy mi, arra az új tanév elején visszatérünk."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Nyár: volt és lesz

Pénteken látványos show-val kezdetét veszi a negyvenedik jubileumi Győri Nyár. Tovább olvasom