Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 23°C Még több cikk.

700 milliós EU-támogatás oviknak és iskoláknak

Győr - Újabb európai uniós támogatási döntés született a napokban. Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke tegnapi győri sajtótájékoztatóján bejelentette: a közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázat második körében a nyári 5,2 milliárd forint után újabb 3,1 milliárd forintot osztottak szét.
Az összegből 702 millió forint érkezett Győr-Moson-Sopron megyébe. Győr a ménfőcsanaki óvoda bővítésére 141 millió, Lébény óvodája fejlesztésére 150 millió, míg Rábapatona ugyancsak óvodai korszerűsítésre 59 millió forintot kapott. Halászinak oktatásfejlesztésre 200 millió, a gönyűi óvoda megújítására 89 millió, Vámosszabadinak óvodabővítésre 63 millió forint jutott.

Balogh József, valamint Horváth Jácint, a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezetője beszélt arról is, hogy a tanács közreműködésével 41 milliárd forint európai uniós, továbbá 3,5 milliárd forint hazai támogatást osztottak szét az év során. Az ügyvezető hangsúlyozta: az esztendő elején a formai hibával beadott és emiatt kizárt pályázatok hányada esetenként az 50 százalékot is meghaladta, ez a hányad azonban később sokkal kisebb lett.

Olvasóink írták

  • 2. ignez 2009. január 14. 21:15
    „Legszánalmasabb az előző hozzászolás:-)))”
  • 1. Kendeffy 2008. december 21. 10:52
    „Szánalmas, hogy a "baloghjózsi" úgy tesz mintha ő lenne a Télapó, aki az EU-s pénzeket osztja. Az még szánalmasabb, hogy ehhez a Kisalföld, hogyan asszisztál. Az EU-s pénzeket Magyarország kapja, nem az MSZP.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szentföldről a megyeházáig ér a szeretet lángja

Győr-Moson-Sopron - A napokban a Szentföldről érkezett Magyarországra a szeretet lángja, amelyet dr.… Tovább olvasom