Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

67 milliós receptcsalással gyanúsítják a győri házaspárt

Orvosi receptekkel követett el csalást egy győri pár, akiket szerdán helyezett előzetes letartóztatásba a rendőrség. Hormontartalmú gyógyszereket váltottak ki hamis vény alapján, majd a különösen drága pirulákat értékesítették. Az eddig felderített kár eléri a 67 millió forintot.


Március 6-án két veszprémi gyógyszertárban próbált meg egy férfi két vényt beváltani.

A receptekre 100 százalékos TB támogatást élvező, növekedési hormon tartalmú gyógyszerek voltak felírva. Az egyik helyen a patikus visszaellenőrizte a receptet, és felhívta a vényen szereplő győri orvost, aki elmondta, hogy ilyen gyógyszert nem írt és nem is írhatott fel, mivel ezeket a készítményeket csak speciális szakvizsgával rendelkező doktor adhatja a betegnek, szigorú orvosi felügyelet mellett.

A gyógyszerész értesítette a rendőrséget. A nyomozók hamar elfogták a fiatalembert, aki a receptet be akarta váltani. A két vényen összesen 2.560.000 Ft-nyi, támogatást élvező gyógyszer szerepelt, ezért a rendőrök azonnal felvették a kapcsolatot az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP).

Az OEP vizsgálatot indított, mely megállapította, hogy csak Győr-Moson-Sopron megyében 10 ember nevével és taj számával éltek vissza, illetve 5 győri orvos nevében váltottak ki hamisított recepteket.

A nyomozás során kiderült, hogy a recepteket egy győri pár hamisította, akik az így megszerzett, rendkívül drága, hormontartalmú szereket értékesítették. A kár az eddigi adatok szerint eléri a 67 millió forintot.

A Veszprémi Rendőrkapitányság csalás bűntett és más bűncselekmények miatt eljárást indított. A hamisítással gyanúsítható pár előzetes letartóztatásban van, a receptet kiváltani akaró fiatalember pedig gyanúsított az ügyben - tájékoztatott Beleznay Ágnes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Olvasóink írták

 • 18. Sundance 2009. március 20. 19:04
  „16: Ó édes istenem...... HOnnét veszem??? "A receptekre 100 százalékos TB támogatást élvező, növekedési hormon tartalmú gyógyszerek voltak felírva": ez a fenti cikk 2. mondata a lead után..... Hát INNÉT VESZEM. Legalább olvasd el ami alá hülyeségeket írsz.

  Fogadhatunk egy általad választott tetszőleges összegben (komolyan) hogy 2010 jan 2.-án veszek kamillateát.

  Bioalma? Vegyél egy kiskertet és növessz magadnak. Ennyi.

  Ja, lehet venni biovitamint sztem is. A piacon, úgy hívják alma. Vagy ennél "bio"bb egy kapszula? Nyihhhha.

  Húúú, és a konkrétum-kérésre adott válaszod a "bocs most nem érek rá". Hát ne haragudj de visítok a röhögéstől épp :D :D”
 • 17. dr73 2009. március 20. 18:44
  „Az újság nem hozta le,
  de máshol megírták , hogy növekedési hormonokkal kereskedtek....”
 • 16. akinemfél 2009. március 20. 17:43
  „Bocs,de most nincs idom. Hétfore érek haza. De addigra már nem lesz ez a cikk. Ha tényleg érdekel járj utána, google - Europai Unio - élelmiszerek - hatást állítani - 2009.december 31. - ezek a kulcsszavak. Minden tagországra kotelezo jogszabályrol van szo. Elég hosszu és vontatott a megfogalmazása. Kb. 8 oldal.
  En nem vagyok sem politikus,sem olyan ember aki neked valamit el akar adni. Miért akarnálak meggyozni ?
  Majd rádobbensz,ha egy év mulva kamilla teát keresel.
  Szívesen ennék olyan élelmiszereket,amiket 200 éve ettek a parasztok. De az az alma amit a kezedbe veszel annyira természetes mint a mobil telefonod. Bio alma ?
  Nem konnyu beszerezni,de lehet kapni BIOvitaminokat is. Nem konnyu ezeket beszerezni ma sem,és ismerni kell a minoségi garanciákat.
  Ja és honnan veszed,hogy novekedési hormon volt az a gyogyszer ? Vettél belole vagy egyutt adtátok el ?”
 • 15. Sundance 2009. március 20. 11:52
  „13, akinemfél:
  Hát azért ez vicces :) :)

  A gyógyszergyártóktól féltesz minket, mert ők a szemét gonoszok.
  Hajrá vitamin meg természetes gyógymódok, ugye?

  Ennek ellenére NE az almára bízzam magam mert biztos lebomlott már benne a vitamin, hanem tömjek szintetikus vacokat (amiket jajj be ne tiltsanak - vitamintabletták) mert majd attól nekem jó lesz.

  Némi ellentmondást vélek felfedezni :) :)

  ------

  A növekedési hormont pedig ki ne derüljön már hogy egészséges szedni, meg gyógyuláshoz kell. Szerinted a beteg kisnyugdíjas fizette ezeknek a bűnözőknek ki a 70 millió ellenértékét a feketepiacon, vagy a konditermek legpénzesebb gyúrósai? Ne nevettesd már ki magad.

  ------

  Ja mert szted mindenki hízik ezerrel? Hát hidd el, nem mindenki kövér :)
  Ezenkívül, a vitamin-megvonásnak nem igazán tipikus tünete az elhízás, szóval ez is elég ferde így....

  ------

  IGEN SEGÍTS, mutasd meg hogyan lesz betiltva a kamilla tea!!! Mert megint csak meséled, de hol a hiteles forrás?”
 • 14. Béla59 2009. március 20. 10:54
  „Igaz, ma már 20-a van, de ilyen és ehhez hasonló téma még bizonyára fog lenni és egyre inkább.
  No...! -A TV-ben tisztán látszott a recept úgy tele volt írva, hogy az orvos pecsétje sem látszott.
  A gyógyszert kiadó-talán nem mindíg-gyógyszerésznek nem tűnt fel semmi ?
  Ennyi adathalmaz olyan esetekben van egy íven, amikor helyben -külön összetevőkből- készül gyógyszer.
  Vagy tévedek...?
  Egy beteg (-tapasztalatom-) több helyen kiírathatja szükséges gyógyszereit. Pl.:szakrendelés + körzeti
  orvos. A gyógyszerész ezt nem is tudja figyelni. A számítógép programja nem képes figyelni. És mi van
  akkor, ha az egyik havi adagot olya személynek adom + pénzért, aki nem jogosult TB ellátásra ?-hisz
  Ő is meg akar gyógyulni.
  Ezt is mi fizetjük adófizetők...”
 • 13. akinemfél 2009. március 20. 09:08
  „Annyi gondolom mindenkinek világos a torténetbol,hogy hozzáértoemberek jo pénzt adnak azért a valamiért és bátran beszedik. Tehát ostobaság csak vényre adni. Es még nagyobb ostobaság ilyen mértékben az adofizetok pénzébol dotálni.
  Egyébként 17 éve foglalkozom az egészséges életmoddal,persze hogy van 100 meggyozo válasz a vitaminok hatásosságárol. Legalább tizet bárki megtalál egy-két ora alatt az interneten is.
  Azt sem nehéz megtalálni az interneten,hogy milyen modon lesz betiltva a kamilla tea és a vitaminok. Segítsek ?
  De én nem akarok meggyozni senkit. Ha valaki keményfeju és például nem veszi észre,hogy azért híznak a családtagjai,mert fehérjében és kaloriában gazdag élelmiszert fogyasztanak,de a szervezetuk farkaséhes vitaminokra és ásványianyagokra,amiket ezek nem vagy csak alig tartalmaznak...
  Mennyi C-vitamin van egy szép nagy almában amit osszel szedtek le és ki tudja miota van szobahomérsékleten ? (A C-vitamin fény és ho hatására gyorsan lebomlik. Szobahomérsékleten már egy nap alatt elveszítik a gyumolcsok C-vitamin tartalmuk felét,utána pedig...Errol is találhattok tanulmányokat az interneten. Tárolási veszteség.) Persze lehet ma is ugy élni mint 200 éve,vitaminok nélkul,mobil telefon nélkul,auto nélkul,de akkor is beoltanak,ha nem akarod,ezért nem fogsz meghalni pestisben vagy torokgyíkban,vagy kolerában vagy tifuszban,vagy... és 75 évet fogsz élni,amibol úgy 20-25 a betegségeidrol fog szolni,mert az egészséges életmod tudományának tudományos eredményeit nem használtad az életedben.
  Szerintem butaság nem észrevenni,hogy lehet másképp is élni. De én nem akarok senkit meggyozni.
  En csak szoltam,hogy 2010 január 1-tol be lesznek tiltva a vitaminok is,nemcsak ez a valami amit ma szigoruan csak vényre lehet venni,pedig hozzáérto emberek sok pénzért megveszik és beszedik.”
 • 12. miracle 2009. március 19. 20:20
  „akinemfél
  Én erre mindig azt szoktam mondani, hogy keresd ki mennyi volt az átlagéletkor 100-200 éve, amikor csak a rohadó gyümölcseidet ették, meg mennyi most! Ha megvagy jelentkezz!”
 • 11. Sundance 2009. március 19. 18:01
  „Nos, megtekintettem az ismét reklámozott weblapot.

  Egy szál "hivatalos" linket sem találtam semmiféle külső weblapra, semmi konkét információt arról hogy:
  -ki
  -miért
  -hogyan
  -mit
  szeretne betiltani a vitaminok közül.

  Nosza, google: "vitamin ban" "vitamin banning" stb.....
  Pár kósza 2005ös hír, tényleg volt valami furcsa elképzelés az USAban......

  Azóta semmi (persze erre az lesz a válasz hogy "igen mert elhallgattattak mindenkit" NYIHHHAAA :)

  Szóval hát szerintem nem hinném hogy ettől nekünk félnünk kéne.........
  Ha meg más nem, napi 2 alma.... Kicsivel épeszűbb mint kapszulában tömni a vitamint....

  Ja, mellesleg nem tudom miért nézel hülyének, nem veszek ízesített "gyümölcs"joghurtot, tudom mi van benne.
  És annál sokkal jobban is oda lehet figyelni valakinek magára, mint hogy bedobál napi 2000mg C-vitamint....”
 • 10. akinemfél 2009. március 19. 17:43
  „Hát a Kisalfold.hu nem holnap fog rola írni,de a www.vitaminszabadsag.com - on egy sor másik,hivatalos linket találsz és 2010 január 1-tol magad is tapasztalni fogod,hogy a vitaminok túlnyomo része be lesz tiltva. Az USA-ban 1994-ben már megprobálták betiltani oket. De például élelmiszer illatosíto szert konnyu piacra dobni. Végy egy doboz gyumolcsos ízesítésu joghurtot. Vedd le a tetejét. Tedd a huto legfelso polcára. Egy hét múlva szagold meg. Még mindig ontja a gyumolcs illatot,sot a hutod is gyumolcs illatu lett. A valodi gyumolcsok is ilyen sokáig illatoznak ? - Vicces belegondolni,hogy mit eszunk és mitol van sok cukorbeteg,rákos,...
  Vitaminokkal,persze csakis a csucsminoséguekkel,mindez kompenzálhato,ezért azok oriási piacot vesznek el a gyogyszergyártoktol. Ezt az állapotot meg kell szuntetni. Még mielott Te is és sokan mások is rádobbennek,hogy az emberek tulnyomo része mitol cukorbeteg,duci vagy rákos,vagy szívbeteg. Még mielott például Te is rájossz,hogy van egy hatásos eszkoz ezek ellen a betegségek ellen,amikre annyi gyogyszert szednek be,és nem gyogyulnak meg. 2010 január 1-tol csak a gyogyszergyártok által gyártott vitaminok lesznek kaphatok. A természetes forrásbol eloállított,fantasztikusan hatásos,csucsminoségu vitaminok be lesznek tiltva. Persze a Magyarok tobbsége azt sem tudja,hogy ma ezek még kaphatoak...”
 • 9. dr73 2009. március 19. 16:37
  „Ezek a szerek növekedési hormonok,melyeket előszeretettel használnak testépítők.
  Itt is erről lehetett szó,
  talán rá kéne kérdezni egy-két konditerembe járó puffasztott emberkénél a dolgokra...
  Ennyi sok hülyét.”
 • 8. Imcsi 2009. március 19. 12:33
  „2.lolita! Itt nem a kis stiklikről van szó, hanem azokról, akik nem tudják hol a határ!”
 • 7. Sundance 2009. március 19. 11:27
  „6: Nyiha.
  Valamiféle (épeszű) forrást mutatnál, honnét ez az agyrém, hogy be akarják tiltani a vitaminokat? Kicsoda? miért? Mégis hogyan? :)
  A paprika is be lesz tiltva, meg az alma? Afrancba, de kár, pedig szeretem :D

  Ezenkívül, növekedési hormont, vény nélkül.....
  mert hasznos, de ártalmatlan. Ühü-aha.... Jól van.....”
 • 6. akinemfél 2009. március 19. 09:52
  „Nyilvánvalo,hogy olyan szerrol van szo,amit vény nélkul kellene árusítani,mert ártalmatlan,de hasznos. Mint a vitaminok,amiket be akarnak tiltatni hogy tobb legyen a cukorbeteg,rákos,szivbeteg...és így oriási piaca legyen az alig hatásos gyogyszereknek,amiket a betegek évtizedekig szednek,sokszor állami támogatással.
  A gyogyszeripar a koolaj után a legnyereségesebb iparág. A gyogyszergyártoknak az a jo,ha tobb a beteg,és az a legjobb,ha sok a tartosan beteg (cukorbeteg,rákos,szív- és érrendszeri megbetegedéses beteg).
  lásd www.vitaminszabadsag.com”
 • 5. Primax 2009. március 19. 08:47
  „Szerencsére megfogták őket.
  Érdekesebb az a kérdés, hogy kik és mennyit ettek ezekből a "nem egyszerű anyagokból" ?”
 • 4. ungi 2009. március 19. 06:13
  „En csak azt nem ertem, hogy kb. 65 receptet valtottak be, es ennyi ideig nem tünt fel senkinek. Bezzeg, ha az embernek TB jarulek hatraleka van, az rögtön feltünik. Meg az is feltünik, ha az ember atlepte a 6 ezres közgyogy keretet. Erdekes egy orszag ez a mienk!”
 • 3. Gabika22 2009. március 19. 00:06
  „Büdös bűnöző parasztok! Na milyen? :P”
 • 2. lolita 2009. március 18. 23:38
  „Valamiböl elni is kell a mai vilagban tisztessegesek vagyunk,becsületesek es megsem jo,en nem csodalkozom hogy sokan probalnak csalni stb.”
 • 1. miracle 2009. március 18. 21:27
  „Már csak az a kérdés, hogy mi a francnak van a vény, mint papírfecni, ha ezek szerint az azokon szereplő adatokkal senki nem kezd semmit 2 passziánszozás között ott ahol kellene, hanem csak véletlenül derült ki itt is az egész. Mikor bekerült az adatbázisba az első recept nem kellett volna kigyulladnia egy nagy piros lámpának szirénabőgés közepette valahol, hogy hoppá nincsen meg az ellenpárja, nem is írta föl senki, vagy dr X nem írhatta föl, mert nem volt jogosult?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fittebben: a szülői példamutatás már óvodás kortól fontos

Győr - Közel négyszáz kis- és nagyobb győri diák részvételével szervezték meg szerdán a győri… Tovább olvasom