Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

60 milliós egészségház Győrasszonyfán

˝Szükséglakásból palotába˝ – mondogatták a győrasszonyfaiak az új egészségház avatása kapcsán.

Ugyanis ekkora változást jelent számukra, hogy az orvosi rendelés a plébániáról egy új, tágas és korszerű elrendezésű épületbe kerülhet át.

Valiczkó Mihály kérte az uniós támogatást.
Valiczkó Mihály kérte az uniós támogatást.
Még az orvos építette meg a rámpát, hogy babakocsival, kerekes székkel is meg tudják közelíteni a betegek a jelenlegi rendelőt, amely a plébánia épületében kapott helyet. Erre a célra a Pannonhalmi Főapátság a használatát ingyenesen átengedte, amiért a polgármester, Valiczkó Mihály hálás. Viszont egy olyan esetre is emlékszik, amikor a szívbeteg férfit hordágyastól az ablakon kellett kiadni, hogy a mentő el tudja szállítani. Ráadásul egy vécé állt csak a páciensek és a szakszemélyzet rendelkezésére a régi helyen. Ezért is kért az önkormányzat uniós támogatást új egészségház építéséhez.

– Győrasszonyfának korábban soha nem volt a rendelő épülete a tulajdonában. A mostanihoz hasonló értékű vagyonnal nem gyarapodott a község a szennyvízberuházás óta – mondta el a faluvezető, hozzátéve: a kivitelezés uniós támogatásból valósult meg. Az önkormányzat több mint 52 millió forintot kapott, amihez mintegy tízmillió forintos önerőt kellett hozzátennie. A munkálatok tavaly augusztusban kezdődtek és nemrégiben fejeződtek be. A 197 négyzetméteres földszintes épület egészségfejlesztési központként működhet: itt kap helyet a háziorvos mellett a védőnői szolgálat és több betegségmegelőzést szolgáló rendezvény helyszíne lehet. Hátsó kijáratát a mentőautó jól meg tudja közelíteni és a 945 négyzetméteres telken parkolónak is jutott hely.

A falubelieket szolgálja a beruházás és számos szakmai előnye van dr. Szűcs-Farkas Attila háziorvos szerint.
A falubelieket szolgálja a beruházás és számos szakmai előnye van dr. Szűcs-Farkas Attila háziorvos szerint. A ház tervezője: Kegyes-Brassai Orsolya, PIUS Kft

A győrasszonyfai és a tarjánpusztai háziorvosi praxishoz 920 ellátott tartozik, gyermekek, felnőttek. Többeknek is az a véleménye, amit a helybeli Vas László tömören megjegyzett: ˝jobb lesz az új helyre járni˝.

Dr. Szűcs-Farkas Attila háziorvos leszögezte: számos szakmai előnye van az új egészségháznak, az ellátáshoz, a szűrővizsgálathoz az eddiginél jóval komfortosabb környezetet biztosít.

Olvasóink írták

 • 1. kborsolya 2010. július 29. 14:44
  „Tisztelt Szerkesztőség!

  A Szjt. szerint a szerzői jogok védelmében kérem a tervező nevének feltüntetését a kép mellett. A tervező neve: Kegyes-Brassai Orsolya, PIUS Kft.
  Amennyiben bárhol megjelent a győrasszonyfai orvosi rendelőről cikk vagy fotó, kérem, hogy a kiigazítást tegyék közzé.

  Tisztelettel:
  Kegyes-Brassai Orsolya tervező
  építészmérnök, rehabilitációs környezettervező szakmérnök”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy család, kis rezsi

Edzeni kell a spórolásra, különben hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy ehhez elég néhány… Tovább olvasom