Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

57 mázsás haltelepítés tíz és fél millió forintból

Győr-Moson-Sopron - A megye legnagyobb taglétszámú horgászegyesülete, a Szigetköz Horgász Egyesület ma közel 57 mázsa halat telepít a kezelésében lévő vizekbe.
A kavicsbányatavakba méretes, háromnyaras pontyot és kétnyaras amurt, a Mosoni-Duna győri egyesületi szakaszába pedig csukát helyeznek. Az elnökség döntése értelmében a telepített zárt kavicsbányatavakon ma általános horgászati tilalom lép életbe, ami november 7-én 24 óráig tart. Ezt követően – a közgyűlési határozat értelmében – a horgászat az egyesületi horgászrend szerint engedélyezett, a téli horgászati tilalom elmarad.

Az elnökség arról is döntött, hogy az egyesület horgászrendje vízvédelmi okok miatt november 1-jétől március 1-jéig tiltja az etetőanyag használatát. Ezen időszak alatt a bevetett készségen etetőkosár nem lehet. Az ellenőrzés kiterjed majd ezen szabály betartására is.

A haltelepítés második ütemére jövő február végén, március elején kerül sor, amikor több mint 157 mázsa méretes ponty és amur kerül az egyesület vizeibe. Az éves telepítés meghaladja a 214 mázsát, melynek összértéke 10,5 millió forint. Más egyesületi tag napijegyet csak május 1. és október 31. között válthat.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. november 02. 17:45
    „No és mennyit loptak el belőle mire a vízbe értek a halak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcán vett eurón nyereség helyett jókora veszteség

Győr - Jobb átváltási árfolyam ígéretével kecsegtetve csábítják el a hivatalos pénzváltóba… Tovább olvasom