Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

55 millió Ft-ba kerül az ünnepi díszvilágítás Győrben - videó, fotók

55 millió Ft-ba kerül az ünnepi díszvilágítás Győrben - videó, fotók
Az adventi díszvilágítás kiépítése 90 százalékos állapotban van. A Vill-Korr villanyszerelői folyamatosan tesztelik a rendszert, hogy a pénteki adventi fénygyújtásra minden készen álljon. Turisztikailag advent az év egyik legerősebb időszaka a kisalföldi megyeszékhelyen.
Az elmúlt évekhez hasonlóan a Győri Útkezelő Szervezet végzi a karácsonyi díszkivilágítás kiépíttetését a Belvárosban, a városrészek karácsonyfájánál és a temetőknél. Péntektől 42 győri helyszínen díszlenek fel a fények.

 


13 km fényfüzér 

Idén új díszekre nem lesznek az ünnepi forgatagban. Igaz, tavaly 36 új, díszvilágítással összekapcsolt karácsonyi motívumot szereltek fel. Ezek most is várják mind a győrieket, mind a turistákat. A díszvilágítás szerelése egy hónapja kezdődött. 3000 méter fénykábelt, 3500 db LED-izzósort, 13 km fényfűzért helyezett el 25 villanyszerelő. Az ünnepi köntös kialakítását 7 kosaras autó segítette.

A fényfüzérekkel a Baross úton, az Aradi vértanúk útján, az Arany János úton, a Megyeháza téren, a Városháza téren, az átfeszített díszvilágítási elemekkel a Jedlik Ányos úton, a Kazinczy utcában, a Király utcában, a Dr. Kovács Pál utcában és a Kisfaludy utcában találkoznak a korzózók.

 
Fotók: Cseh Róbert


A Széchenyi téri mindenki karácsonyfájára 600 m hosszú, energiatakarékos LED-izzósor került az arany és ezüst színű gömbök mellé. A Városházát világító jégcsapok teszik hangulatossá év végéig. A Dunakapu téren találkozópont lesz az 3D-s fénykapu és az óriási világító gömb. A több méter magas hóember is a térre költözik. Utóbbi esztétikailag megosztja a győrieket.
Eltüntették a lyukat a Széchenyi téren - részletek itt.

Tradicionális kezdet

Ami viszont nagyon jó: Győrben nem nyitják meg hetekkel korábban a karácsonyi vásárt, mint más nyugat-európai vagy hazai nagyvárosokban. Az évezredes adventi hagyomány kezdeti időpontjának fontosságáról Fekete Dávid, Győr egyik alpolgármestere beszélt. Ezt idén is tartják: a győri adventi fesztivál és vásár december 1-én veszi kezdetét. Két nappal az első adventi gyertyagyújtás előtt.
​Adventi megnyitó jégvarázslattal - élőképpel közvetítjük az adventi jégvarázslat show-t pénteken

Pénteken 17 órakor kezdődik az ünnepi adventi műsor a Széchenyi téren, 18 órakor az adventi jégvarázslat a Dunakapu téren. A jégrevüt élőben nézhetik a kisalfold.hu-n.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltüntették a lyukat a Széchenyi téren Győrben - fotók

Eltüntették a lyukat a Széchenyi téren Győrben - fotók
Szinte már semmi nem látszik abból, hogy a tér beszakadt két napja. Tovább olvasom