Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

5,2 millió eurós luxusszigetet fejleszt a megyei üzletember - fotók, videó

A Kisalföldön született Orsós Gábor ötlete Amerikától kezdve Ázsián át bejárja a világsajtót. Az Ausztriában élő üzletember 37 méter hosszú, 20 méter széles, környezetbarát `szigeteket´ készül megvalósítani.


Orsós Gábor nem ismeretlen Olvasóink számára: legutoljára 2005-ben írtunk az akkoriban szállodaiparban és elitvendéglátásban dolgozó fiatalemberről, akinek megyei kötödései a mai napig erősek, hisz Mosonmagyaróváron született, családja Győrben él, míg szülei Bőnyön laknak.

"A sziget dizájnja, műszaki kialakítása budapesti tervezőiroda keze munkáját dicséri"

"Régóta foglalkoztatott, hogy miképp tudnék olyan érdekes színfoltot vinni a turizmusba, mely merőben új kapukat nyit meg az utazók számára, s egyben nem csupán rentábilisan, sokkal inkább gazdaságosan üzemeltethető.

Mindig is szerettem a szabadságot, a természet közelségét, s a tengerpartok semmihez sem hasonlítható hangulatát.

Tavaly szeptemberben írtam le a luxusszigetek-projekt legfontosabb vonalait, majd elkezdődött a tervezési szakasz.

A `sziget´ dizájnja, műszaki kialakítása budapesti tervezőiroda keze munkáját dicséri" - kezdte portálunknak Orsós Gábor.


Fotók: Orsosisland.com

Íme, a luxussziget legfőbb paraméterei

"A fő koncepciónk olyan `sziget´ megalkotása volt, mely környezetbarát, motorral nem is rendelkezik, de vontatható, így a tulajdonos igényeinek megfelelően bármelyik tengerparton lehorgonyozható.

A luxusjachtokkal szemben a mi `szigetünk´ nem fogyasztana horribilis mennyiségű gázolajat, s kikötői költségeket sem kellene utána fizetni.


Orsós Gábor
Orsós Gábor


Jelenleg az 50-60 méter hosszú luxusjachtok 18-20 millió eurónál kezdődnek, míg a `sziget´ alapára 5,2 millió euróba kerül, de természetesen egyedi igényeket is tudunk teljesíteni" - folytatta a győri származású fiatalember.

A `sziget´ legfőbb paraméterei így festenek: 37 méter hosszú, valamivel több mint 20 méter széles, s a felületén 160 négyzetméternyi napkollektort helyeztek el.

A `sziget´ hűtését speciális berendezésnek köszönhetően a tengervíz táplálja, míg a sósvízből szintén saját rendszer állít elő édesvizet. Hasonlóan megoldott a szennyvíz elvezetése is, melyet ívó víz minőségben folyatnak vissza a tengerbe.


Forrás: YouTube.com


"Jelen állás szerint jó eséllyel a révkomáromi hajógyár soráról fog legördülni az első darab"

"A `sziget´ belső terét 16 fő (12 utas, 4 fős személyzet) részére terveztük, több szinten összesen 1000 négyzetméternyi lakótér kap helyet a 400 négyzetméteres alapterületen, emellett mosoda és moziterem is szolgálja a tulajdonosok igényét.

A `sziget´ szállítása nagyobb távolságokon óceánjáró teherhajók, míg kisebb helyváltoztatás esetén vontatóhajók segítségével történne, ami a luxusjachtokhoz képest sokkal költséghatékonyabb, nem beszélve a környezetvédelmi szempontokról" - mondta Orsós Gábor.


Galéria kép

Arra a kérdésünkre, hogy hol tart jelenleg a projekt megvalósítása, illetve mikor léphetnek a gyártási fázisba, a következő választ kaptuk: "valamivel több mint fél éve foglalkozom kizárólag a `sziget-projekttel´, Ausztriában grazi székhellyel alapítottam meg a vállalkozást.

Az első `szigetek´ másfél-két év múlva készülhetnek el, s jelen állás szerint jó eséllyel a révkomáromi hajógyár soráról fog legördülni az első darab.

Bár egyelőre az első `szigetek´ megvalósításán dolgozunk gőzerővel, a távlati tervek között szerepel a Karib-tengeren és Maldív-szigeteken luxusszigetekből álló szállodaláncok kialakítása is, melyek bérelhetőek lennének".Az internetet meghódította a luxussziget híre

A luxussziget-projekt az elmúlt napokban óriási publicitást kapott a globális médiában és a világhálón.

A hivatalos weboldal 160 ezres napi oldalletöltést generált, a YouTube-on már több mint 80 ezren nézték meg a bemutatkozó animációs filmet, miközben amerikai, távol-keleti és európai hírműsorokba is bekerült az ötlet.
  


Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. Truder 2012. augusztus 09. 23:18
  „Egyébként le a kalappal a srác előtt, ő tényleg önerőből érte el, amit elért. Sok irigykedő, okoskodó van itt.
  Üzenem a kételkedőknek, a hajók is, berendezéssel együtt túlélik a vihart,(többet is) mert nem arra vannak tervezve, hogy a kikötőben vesztegeljenek! Ennek az építménynek nem kell kibírnia, hisz sosem lesz"önjáró" az óceánon, de aki elolvasta a cikket, én néma értő olvasásából nem bukott meg, nyilván megértette, hogy szállítani fogják, meg kisebb távokon, max vontatni...”
 • 45. Truder 2012. augusztus 09. 23:09
  „Az ötlet jó, és öröm benne, hogy egy magyar fiatal üzletember találta ki! Talán még meg is valósítható.
  De ne gondolja senki, hogy azért mert nem hajó a szó klasszikus értelmében, megengedik, hogy bárhol, bármikor csak úgy ingyen "kikötői díj" nélkül, lehorgonyozhasson.Ha abból indulunk ki, hogy Horvátországban is mindenhol( helyenként horgonyzóhelyeken is) fizetni kell. Egyszerűen kikiáltják Nemzeti Parknak, és már a horgony kivetése után néhány perccel jön is a pénzszedő ember. Nem hinném, hogy ezt ingyen bárhol, csak úgy lazán partra, horgonyra vagy bójára állíthatjuk..
  Túl azon, hogy a szállítása (ki-bedaruzása stb...) is egy kisebb vagyon lesz egy teher szállító óceánjárón. Persze, aki ilyet vesz, nyílván nem aprópénzből gazdálkodik...”
 • 44. elemér 2012. július 01. 14:06
  „Én szeretem a kontinenst, mert minden megvan, kezdve a civilizációval és lehet mozogni válogatni árakban és minöségben. Egy szigeten ez mind nincs vagy korlátolt, aztán meg tul drága egy megoldás. Ezért nem is csinálta ezt idáig senki. Minden ujitás amit felsorolt a szárazföldön is megvan és plusz. Itt vannak a normális megoldások a zembereknek és árak vizi ház és lakásokra az USA-ban, amit uszályra is épitenek. Egyébként védett vizeken lehet mozogni végig a keleti tengerparton. Intercoastal waterways.
  http://www.boattrader.com/browse/houseboats/
  http://www.houseboatmagazine.com/
  Látok ebben a szigetben valami fantáziát, például ha a szárazföldi törvények ide nem vonatkoznak és lehet futtatni mint kaszinót meg egyebeket csinálni. Ez inkáb kereskedelmi üzleti megoldás mint lakás vagy nyaralás. Nem mindenki született ösrégi zenésznek. Hajrá Gabi.”
 • 43. drKotász 2012. június 28. 20:46
  „Majd ha kézzel fogható lesz, és eladtak belőle egyetlen darabot is, akkor lesz valami értéke. Addig csupán egy terv makett vagy akármi semmi több.”
 • 42. Bikfenc 2012. június 28. 15:50
  „@Mazzola @cseppek
  Na ezeknél a hozzászólásoknál látszik az ötlet átütő ereje. Sokan nem tudják elképzeli az életszerű grafikák ellenére sem ezt az egészet. Azonnal hajóként gondolják végig a funkcióit. Nehéz gondolatban elrugaszkodni a meglévő dolgoktól.
  Ez nem egy hajó, amely a Horn-szorosan kell hogy átkeljen 2-16 m-es hullámokban.
  Ez egy sziget, ami a parthoz közeli, nyugodt vizeken horgonyon áll. Nem fog "saját lábon" áthajózni az Atlanti-óceánon, ha ilyen az igény, akkor egy teherhajó átszállítja (mert az bírja a nagy hullámokat)
  Funkciója, hogy rajta szórakozzanak, pihenjenek a tulajdonosai, vagy szállodai egységként kiadják jó pénzért vendégeknek. Nagy előnye a parton épített nyaralóval, szállodával, hogy mobil, azaz ha meguntad a környéket, át lehet költöztetni máshova!”
 • 41. attila0808 2012. június 28. 14:32
  „Nagyon elgondolkodtam az előttem szólók vitáin, értékelésén...
  Hallottam negatívumokat, és pozitív véleményt is a családról.
  Orsós!! Biztos romlott, számító, léhűtő CIGÁNY stb..
  Mikor híreket olvas az ember, tényleg találkozhatunk az Orsós névvel, és nem éppen a pozitív oldalát mutatják...
  De most becses kis hazánk színeiben ismerheti meg az egész világ ezt a nevet, és lehet hogy az emberekben is némiképp másként fog csengeni ezentúl a név, : Orsós!
  A Sziget jó ötlet, és bátor vállalkozás. A cikk véleményem szerint pozitív kihatású, és ezért nem értem azon emberek úgymond véleményét, akik látatlanul, valós információk birtoka nélkül arról beszélgetnek kinek a rokona stb. Nem bántom őket, hiszen véleménye mindenkinek lehet.
  De azok akik ismerik a Családot tudják jól mi az igazság!
  És igen!!
  A további találgatások elkerülése miatt megnyugtatom a negatív kritikát író hozzászólókat, az Orsós név tényleg CIGÁNY név.
  Hogy miért is tudom?

  Mert az én nevem: Orsós Attila
  És mellszélességgel kiállok, védem, és tartom a nevünket!

  A Bátyámnak pedig sok sikert kívánok.
  És természetesen köszönjük a bíztató szavakat minden kedves hozzászólónak, még ha az negatív csengésü is.
  Hiszen a negatív kritika erősít és edzetté tesz.”
 • 40. drKotász 2012. június 28. 09:14
  „Nem értem mi ebben az újdonság? Többen is foglalkoznak hasonlóval a világon.”
 • 39. human 2012. június 28. 07:55
  „Kedves Mazzola!

  Akkor valósítsd meg, terveztesd meg, érd el, hogy a Japánokat érdekelhesse, és ne irigykedjél!
  Könnyű ám onnét okoskodni és mindent mindent sokkal sokkal jobban tudni!
  Mivel nincsen kellő kompetenciád a témához, inkább tartsd meg a magasztos és fennhéjázó véleményedet mert őszintén szólva eléggé gusztustalan, hogy már megint azt látom, hogy "egyesek" mindent, egyből jobbat, szebbet, sokoldalúbbat tudnak és tudnának. Röhej!

  Találd ki!
  Terveztesd meg!
  Add közhírré!
  Teremtsd meg a marketinget!
  S majd meglátod, hogy nem is olyan pofonegyszerű ez az egész!

  Kedves Cseppek!

  Szerintem írj a feltalálónak és hidd el megválaszolja minden kérdésedet, ami érdekel ezzel kapcsolatosan!
  Ha jól tudom a weboldalán kézenfekvően és eléggé bőven le vagyon írva a sziget lényege, és annak működtetése!
  Szerencse, hogy külföldi országok másképp vélekednek a sziget miértjével kapcsolatosan! De ez bizonyára azért van, mert Nekik van igényük eme sziget hasznosítására, míg mi magyarok itthon nem tudnánk hasznosítani, hiszen a Balatonra azért mégsem tenném ezt a luxus-szigetet.. :-)

  Ja és a "valódi érték"re reagálnék még:

  Véleményem szerint valódi érték mindenkinek a saját környezete, saját projektje, családja, gyermeke, élete, az összes szerettével együtt!

  Nem is szaporítanám a szót, remélhetőleg a közeljövőben minden világossá válik majd a szigetekkel kapcsolatosan!”
 • 38. cseppek 2012. június 28. 05:34
  „Hyppolit-tal értek egyet. Nem fikáznám egy pillanatig sem a feltaláló személyét csak nem értem ennek a szerkezetnek a lényegét. A cikkben részletesen leírják a méretét, a vontatását, az árát, írnak valamit a gyártásról etc... éppen csak a felhasználásáról, a hasznáról nem írnak egy sort sem. Egyedül csak homályos szállodai érdeklődést említenek. Ez számomra nagyon kevés. Főleg ahhoz, hogy valódi értéknek tekintsem. Ahogy nem tekintem valódi értéknek a legújabb luxustengeralattjárót és a legfelkapottabb divatdiktátor hordhatatlan kreációit sem.

  De ha lesz néhány szegény ember, akinek falat jut a szájába, miközben ezt eszkábálja, vontatja...akkor persze majd tapsolok. Na nem az ötletnek, hanem azért, hogy azok az emberek dolgozhattak egy kicsit...”
 • 37. Mazzola 2012. június 28. 01:45
  „Szerintem ez az ötlet egy Donald Duck füzetecskeböl szarmazik. Ahol a kacsa egy uszo szigeten dollarokban
  fürdik.Miert nem marad a schuhster a kaptafanal.Gaborka szakacs vagy vendeglatos es ekkora hüjeseggel,
  egy csomo embert beetet.Ö eleteben meg nem volt tengeren,ahol a normalis hullamzas ( 1-2 m magas) az
  ijen kis diohejat szünet nelkül össze-vissza dobalna.
  Az en ötletem egy haz, amit egy gazballonra függesztek.A telek arat megsporoltam,földrenges es zunamibisztos.
  Szel es napenergiava müködik minden berendezes.Japanokat biztos erdekelne!
  Ugye mekkora hülyeseg? ugy mint Gaborka Donald Duck-szigete.”
 • 36. Karcsika 2012. június 27. 21:43
  „Én is sok sikert kívánok így ismeretlenül is Orsós Gábornak.

  Ne hagyja magát! Csak remélni tudom, hogy valóban itthon építik majd ezeket a szigeteket!
  Többnyire magyar alapanyagból, magyar itthon adózó melósok.

  Hajrá!”
 • 35. Bikfenc 2012. június 27. 17:37
  „@Hyppolit
  A milliomosok a jachtjaikat mire használják leginkább?
  Nyuzsgő elegáns városban (Pl. Monte Carlo) kikötve partyznak a haverokkal.
  Vagy egy csendes eldugott öbölben buliznak a haverokkal.
  Legkevésbé arra, hogy heteket hajózzanak a tök unalmas tengeren.
  Ez egy sziget, amin tökéletesen lehet bulizni vagy csendesen pihenni.
  A szállodák pedig azért érdeklődnek, mert van abban fantázia, hogy egy csendes eldugott öbölben egy ilyen szigeten pihenheti ki magát a vendég. És ezért hajlandó fizetni, többet is, mint gondolnánk.”
 • 34. szabotázs 2012. június 27. 17:28
  „Hajrá magyar fejlesztés! Remélem egyre több hasonló dologról hallok!”
 • 33. elemér 2012. június 27. 16:13
  „Miért van az és miért van ez ? Minden miértnek megvan az azértje. Tehát azért, mert aki tud az ott nemsokra viszi. Ezt igazolja ez a cikk, meg a tapasztalat. Én nem vagyok ott, és nem irigylem. Én inkáb a realitásokkal foglalkozom. Sok sikert Gabikám, tárt karokkal várunk.”
 • 32. Hyppolit 2012. június 27. 16:05
  „A fotó alapján szimpatikus a "feltaláló", és ha több kommentnek hihetünk, akkor a család is egy kulturált, bensőséges magyar család. Csak dícsérendő, hogy vki alkotásba öli a szabad idejét, kívánom a sikert neki, mert attól egyikünk sem lesz szegényebb. Viszont szívemből mondom, technikailag nem értem, hogy mi értelme ennek "kütyünek"? Se hajó, se lakás, se sziget, se uszály, stb..szóval se ló, se szamár, így egy öszvér megoldás egy olyan vízialkalmatosságra, aminek az alapvető és rendkívüli, mindentől eltérő egyéb funkcióit nem látom. Amolyan négykerekű, dongó-motorral ellátott, sárkányrepülős bicikli-autó...de majd a kereslet határozza meg a piacot, kívánom, hogy legyen sikeres.”
 • 31. öszödiböszme 2012. június 27. 15:47
  „Nagymedve és human teljesen igazatok van. Viszont ha Gábort nem Órsosnak hanem,Weissznek, Grünnwaldnak vagy Swarznak hívják akkor mennyi őt védő hsz. érkezik??”
 • 30. Julianusz 2012. június 27. 15:34
  „Én nem a gáncsoskodáson, fikázáson "ELMÉLKEDEK" tudok örülni mások örömének, sikerének, ha a siker mögött munka, szorgalom, nem mások átverése, megkárosítása áll.És őszintén kívánok még sok ilyen, ehhez hasonló sikeres szorgalmas fiatalt kicsi országunknak, mert ők a jövőnk zálogai, nem az okoskodó, háborgó, tarháló, vádaskodó, tüntetéseket szervező, azokon tomboló emberek. Lám-lám: nem tüntetni, dolgozni kell!!!!!!”
 • 29. elemér 2012. június 27. 15:08
  „Ki az aki ott elért valamit és hol van ? Inkáb ezen elmélkedj.”
 • 28. Bansika 2012. június 27. 15:05
  „Nagyon nem szokásom hozzászólni témákhoz, mert a hozzászólások eléggé intelligenciaszegényre sikerülnek...és most elnézést is kérek a kivételektől!
  Én is nagyon jól ismerem a családot...és mindenkinek hasonlót kivánnék! Az a szeretet amit ott kapott Gábor nagyon sok családban elférne!
  És ha jól tudom, pont az ilyen rokoni szálakat kereső, irigy emberek miatt döntött anno úgy, hogy elhatározta, hogy megmutatja, hogy ki is ő valójában! És tessék...meglehet nézni, hogy akarattal és megfelelő hozzáállással mit el lehet érni az életben...én azt mondom, hogy nézzetek fel rá és ne leszóljátok és hasonlitgassátok!
  Akinek meg nem tetszik az nézze meg a másik cikket is...valószinüleg nem ért ahhoz amit csinál...mert hogy ebben az országban a pénzzel és a seggnyalással lehet előrejutni az egy dolog! De ott kinn nem...szóval el lehet gondolkodni azon, hogy miért és hogyan is jutott el odáig!
  Ha ezek után még valakinek esetleg kétségei lennének...szerintem Gábor nagyon szivesen elmeséli, hogy miért is lett "valaki" az életben...
  Én csak gratulálni tudok neki...és sok sikert kivánok a további életében...”
 • 27. Julianusz 2012. június 27. 14:46
  „Elemér! Van olyan hír a kisalfőlben, olyan történés országban világban, kormányunkban, bármelyik pártban, pénzügyben, vízügyben, kajareceptben, sportban amihez te nem értesz jobban mint aki műveli? Ezt mért nem te találtad ki, valósítottad meg? Ha te már rég tudtad!!!!! Mért nem te vagy valamelyik egyetem dékánja? Mért nem te irányítod, vezeted szuper elismerések közepette vmelyik pártot, vagy kormányzod kis országunkat???????
  Ja, hogy más f-----val csalánt verni, a karosszékből fikázni azokat, akik DOLGOZNAK, munkájukkal, és eszükkel elértek vmit, kisebb-nagyobb körökben kivívták mások elismerését az könnyebb!”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Múzeumok Éjszakáinak Meséi - ékszerkiállítás - képgaléria

A performansz két részből áll. Az elsőben a Győr kultúrájáért sokat tett nők vesznek részt. Ők azért… Tovább olvasom