Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

52 közterületi parkoló épül a Lidl 4 környezetében Marcalváros II-n

A Lidl 4 körüli forgalomtechnikai korszerűsítéséket nem a német cég, hanem egy ingatlanfejlesztő társaság végzi - a győri önkormányzattal között háromoldalú megállapodás keretében.

Mint arról portálunk múlt héten beszámolt, a Lidl negyedik győri üzletének nyitását forgalomtechnikai korszerűsítésekkhez kötötték, s az áruház várhatóan még idén megnyitja kapuit Marcalváros II-n.

A kisalfold.hu érdeklődésére a német multi budapesti sajtóosztálya ugyanakkor azt közölte, hogy nem Lidl végzi el a szóban forgó fejlesztéseket a marcalvárosi úthálózaton.


A nyár végére várhatóan itt áruház fog állni. Fotó: Cseh Róbert.
A nyár végére várhatóan itt áruház fog állni. Fotó: Cseh Róbert.


"A Mécs László úti forgalomtechnikai változtatásokat nem közvetlenül cégünk, hanem az annak idején a telket a győri önkormányzattól megvásárolt ingatlanfejlesztő társaság végzi, a várossal között háromoldalú megállapodás keretében" - kezdte Tőzsér Judit, a Lidl PR-vezetője.

Ennek részét képezi a Mécs László utcai buszforduló áthelyezése és átépítése, a folyópályás buszmegállók áthelyezése, középszigettel ellátott gyalogos átkelőhely kiépítése, és 52 darab közterületi parkoló létrehozása, valamint a későbbi fejlesztéshez szükséges csomóponti alapcsövezések elvégzése.

Ezek megvalósításának értékére vonatkozóan cégünk pontos információval nem rendelkezik, mivel nem a mi kivitelezésünk keretein belül készül" - folytatta Tőzsér Judit.

Arra a felvetésünkre, hogy épít-e ötödik áruházat is Győrben a Lidl, Tőzsér Judit úgy válaszolt: "az újabb áruháznyitás esetében a kérdés jelen pillanatban még nem időszerű, ezzel kapcsolatban a döntés csak a későbbiekben várható".

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Goldmund 2012. június 07. 13:08
  „20. Primax 2012.06.06. 20:45 12. Goldmund & 11. KissG22 & 10. Cloeon_dipterum !
  Aquila non captat muscas.

  Értem, tehát érveid nincsenek. Vagyis a 12.hsz-omban írtak helytállóak, csak hiúságod nem engedi, hogy nyilvánosan elismerd.”
 • 24. Jandex 2012. június 07. 10:47
  „Kell az az áruház, annyival kisebb helyen kell a füvet nyírni!”
 • 23. ekkenekepen 2012. június 07. 09:01
  „21. ilaci 2012.06.06. 22:12
  Ez az ajándékboltos mese roppant szimpatikus véget ért :D Mindenki a helyére került, de te mért nem újítottad meg a beruházást miután elvitték azt a nyomorékot a szomszédodból? Még ki is bővíthetted volna más jellegű árukészlettel.”
 • 22. 6Y0RI 2012. június 06. 22:47
  „A magyar termelőknek is lenne hely, csak sajnos hiába vagyunk agrár-ipari ország egyszerűen rosszul vagyok, ha meglátom a Nádor aluljáró melletti Lidl-ben a "magyar" leveszöldséget, amiben van 1 fél magyar hagyma, osztrál sárgarépa, német káposzta, meg olasz zeller.

  Csak a zseniális EU miatt nem lehet a magyar termékeket előnyben részesíteni a külföldiekkel szemben.”
 • 21. ilaci 2012. június 06. 22:12
  „Én tisztelettel figyelem, hogy a jelenlegi városvezetés a városunk kifosztása helyett, a város építésén, szépítésén munkálkodik, és a városrombolók példátlan támadásai közepette is csak a fejlődésre koncentrálnak.
  De!
  Nekem úgy tűnik, hogy most mégis egy apró kis hibát elkövettek, a Lindl építési engedélyének kiadásával, hiszen a majdani LIDL bejáratával szemben már van legalább két hasonló profilú üzlet, a TESCO és a SPÁR.
  Ha mindhárom üzlet talpon akar maradni, akkor félő, hogy az élet-halál harcukat csak a jól bevált tisztességtelen módszerek bevetésével fogják megvívni.
  Első lépésben gyorsan kinyírják, eltakarítják az útból, az összes még megmaradt kisboltot abban a városrészben.
  Mivel a kamionjaik mindennemű ellenőrzés nélkül közlekedhetnek szerte a nagyvilágban, így az élelmiszer hulladékok még nagyobb mértékben fognak náluk landolni.
  Természetesen az adózást majd valahol Cipruson, vagy a Seychelles szigeteken fogják megejteni, amiből sem az országnak, sem a városnak a peták haszna sem lesz.
  - - -
  Én annak idején, (25 évvel ezelőtt) egy rövidáru üzletet szerettem volna nyitni a belváros egy félreeső mellékutcájában, ám a kérelmemet akkor felháborodva elutasították, mondván, hogy 500 méteres körzetben van már hasonló profilú üzlet, és ezért etikátlan lenne az engedély megadása.
  Később a rendszerváltozás után, hosszas utánjárásra, mégis csak sikerült, egy kis ajándéküzletet megnyitni egy garázs átalakításával, a város peremén.
  Apait-anyait beleadva, szorgalmasan dolgoztunk látástól-mikulásig, ám mikor egy év elteltével fáradozásunk lassan kezdett termőre fordulni, megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a közvetlen garázsszomszédunk is kapott üzletnyitási engedélyt, teljesen azonos tevékenységi körre.
  Lemásolt mindent, még az üzlet berendezését is, sőt még az árukészlet is teljesen hasonló volt, csak minden 1-2 forinttal olcsóbb volt nála, hiszen reklámra neki már nem kellett költeni.
  Mikor berohantunk a hivatalba, és a szigorúságáról már jól ismert ,,hősünknél ,,reklamáltunk, a számunkra előnytelen szomszéd üzletnyitása miatt, a válasza így hangzott:
  Etikátlan lett volna nem megadni nekik, az engedélyt, hiszen csak így lehet biztosítani, hogy a megfelelő versenyhelyzet kialakuljon.
  KI is alakult, és hála a versenyhelyzetnek tönkre is mentünk mindketten.
  Mi azért zártunk be, mert becsületesen adóztunk, így nem bírtuk az árversenyt a csaló szomszéddal szemben, a szomszédot pedig azért zárták be, mert akkorát csalt, hogy dutyiban végezte.
  Kinek volt akkor ez jó?
  - - -
  Kinek lesz ez majd jó?”
 • 20. Primax 2012. június 06. 20:45
  „12. Goldmund & 11. KissG22 & 10. Cloeon_dipterum !
  Aquila non captat muscas.”
 • 19. maraton 2012. június 06. 20:26
  „Én meg azt kérdezem, hogy Győrszentivánon mikor épül végre egy Lidl, több mint 10000 ember él ott, de nem lehet normálisan bevásárolni”
 • 18. Cloeon_dipterum 2012. június 06. 20:25
  „14. OCC 2012.06.06. 15:04
  Ez a tapasztalat. Víz, hagyma, tej, cukor, libamáj...stb.”
 • 17. háté 2012. június 06. 20:21
  „Lassan az aljasságok városa lesz Győr! - a BoBo kft, a feneketlen -nagyzsebes nadrágosok tönkre teszik az itt élőket, az idegenek érdekében.
  Ezek a narancsos ködben úszó, megélhetési, farizeusi "képviselőnek" nevezett egyének leszarják a szavazóikat!
  Mindenre van pénz csak arra nincs, amivel a választóik bejuttatták ezeket a zselégerincűeket a bársonyszékbe.”
 • 16. Mankapunka 2012. június 06. 19:56
  „Hirtelen mindenki milyen eszmefuttatást vitt véghez. Valami front van ma,vagy a párotoknak fájt a feje tegnap este,és nem volt huncutkodás?”
 • 15. urbaniastapista 2012. június 06. 18:36
  „Ezek a fejlesztési megállapodások miért nem nyilvánosak?
  Közvagyont érintenek.”
 • 14. OCC 2012. június 06. 15:04
  „7. Cloeon_dipterum 2012.06.06. 10:11

  Azért azt érzed remélem hogy a belinkelt cikkben valami sántít.......

  Hiányzik a cikkből a az üzletlánc nyilatkozata akik konkrét beszerzési árat tudnának felmutatni.

  Miért gondoljuk hogy mindenki minket magyarokat akar elnyomni, kisemmizni, és a szlovák, lengyel, cseh
  tejipart előre vinni.

  Legjobb példa a magyar vállalkozókra: Balaton és környéke, kezdődik a szezon 500ft lángos a bolgár, tengerparton tavaly 80ft volt.
  Talán nem 20perc alatt kellene meggazdagodni....”
 • 13. ekkenekepen 2012. június 06. 14:13
  „12. Goldmund 2012.06.06. 13:04
  a gyerek nem a műkajától hiperaktív, hanem a teljesen felborult és elcseszett környezeti hatásoktól, amik pszihoszomatikusan hatnak rá. Magyarán a felborult információáramlás aminek java része egy merő felesleg, a gyakorlatiatlanság, a szervezetlenség meg a családi vonalon történt változások is, már nem olyan a standard családmodell mint régebben. Aztán a nyomás is nagyobb a gyerekeken, az oktatási rendszer egy merő csőd, mindenféle felesleges baromsággal benne, de a lényegeseket is rossz koncepcióban tanítják. és ez kikezdi a fejlődő elme egészségét.
  A lakosság azért hízott el mert már sportolni sincs ideje, sőt pénze méginkább nem, rendszertelenül eszik mert emberhez méltatlanul kitolódott a munkaidő, én volt hogy reggelizni nem volt időm 6 előtt mert már javában úton voltam a melóba és este 7 után értem haza hogy először aznap egyek valamit, napközben meg ha volt is idő azt a száraz vackot zabáltam amit otthonról vittem, egyáltalán nem az egészséges teljes élet a célja ennek a szipolyozásnak ami manapság megy itt. Sőt épp az a cél hogy véletlen se érd meg a nyugdíjas kort, a javarésze így se fogja magát bagóért szaggatni, inkább vegetál.
  Az allergia meg a légszennyezettségtől van, ami rátapad az ártalmatlan pollenre, és egyből az is karciogén lesz ami azelőtt nem volt, és azt hiszi a sok tudatlan hogy a parlagfű meg a többi gaz tehet a bajáról, pedig fenét, az ami rátapad a porukra.
  Ja és a levegő tele a chemtrail csíkokkal amik vegyszerkeverék amit speckós repülőgépek nyomnak ki magukból. De a konkrét célja azóta se ismert hogy mi.”
 • 12. Goldmund 2012. június 06. 13:04
  „3. Primax 2012.06.06. 09:27
  "A "magyar termelőket" hagyjuk...ha annyira "jók" lennének árban, választékban - és minőségben - , akkor a multiknak eszükbe sem jutna ennyi új boltot nyitni. ........... nem fogom a magyar tejtermelőket támogatni évente plusz ( ! ! ! ) 70.000,- forinttal...ennyivel költenék ugyanis többet ( ! ), ha "magyar" tejet vásárolnék."

  A minőségük teljesen korrekt, viszont árban nem versenyezhetnek az übergagyi, tehenet sosem látott "reggeli italok"-kal. Meg az érvényességi idejükben sem, ui. a valódi tej, az bizony pár nap alatt megsavanyodik vagy aludttejjé válik, a műanyag viszont megtartja állagát. :-)))

  A jónép meg be van hülyítve és azt képzeli, ugyanazt kapja, mintha tejet venne.

  Ma a lakosság jelentős része (eszerint Te is) szintetikus szart étkezik, míg 30-40 évvel ezelőtt valódi élelmiszert evett. Aztán csodálkozunk, hogy a gyerekek hiperaktívak, a felnőttek (sőt, a kamaszok is) el vannak hízva, és egyre több az allergiás ember.”
 • 11. KissG22 2012. június 06. 12:28
  „9. Primax
  Ezért tart itt ez az ország mert sok ilyen ember él benne...”
 • 10. Cloeon_dipterum 2012. június 06. 11:23
  „9. Primax 2012.06.06. 10:51
  Előbb még érdekelt. Most megkaptad a választ.”
 • 9. Primax 2012. június 06. 10:51
  „7. Cloeon_dipterum !
  Nem érdekel, hogy miért drágább.
  Borzasztóan nem érdekel.
  6. KissG22 !
  A "magyar" tej ugyanaz.
  El kell(ene) olvasni a dobozra írtakat.
  Amúgy : tudom, milyen az "igazi" tej, azon nőttem fel...az istállóban - is - ittuk, még meleg volt...:)
  Most viszont már nem kedvelem, nem is könnyű hozzájutni, ha pedig van, akkor hányingere támad az embernek az automata állapotától...”
 • 8. ekkenekepen 2012. június 06. 10:45
  „4. macizoli 2012.06.06. 09:51
  te haver gajdolsz itt össze egy merő baromságot. És ha úgy hiszed hogy eddig a 80e embernek majd épp ezek adtak munkát vagy egyáltalán ezeknek kéne akkor hülyébb vagy mint aminek látszol.
  Tudod öreg, annál sokkal bonyolultabb ez a képlet amivel ilyen mélyre ültették ezt a régiót mint ahogy azt a sok bamba tökfej elképzeli, de az volt az egy nagy mázlijuk a tőkéseknek, hogy határtalan sok van az ilyen ékegyszerű marhából itt. Sehol máshol nincs még egy olyan aki meg is köszöni utólag miután kicsesztek vele.”
 • 7. Cloeon_dipterum 2012. június 06. 10:11
  „3. Primax 2012.06.06. 09:27
  Azért drágább a magyar tej, mert a multik tisztességtelen árképzést alkalmaznak a termékek iránt a helyi, magyar termelők kivégzése érdekében. A külföldi termékre nem vagy csak pár forintot tesznek rá, míg a magyarra akár százat is. Így tényleg drágább a magyar tej, ami egyébként nem lenne az és a minősége is jóval a külföldiek előtt jár.
  Forrás: http://www.hirado.hu/Hirek/2012/05/30/11/Csunya_kereskedoi_trukk__igy_lesz_dragabb_a.aspx”
 • 6. KissG22 2012. június 06. 10:04
  „3. Primax
  Akkor igyál sok lengyel és társai minőségű tejet azon meg ne csodálkozz ha 30 évesen égéségügyi problémáid lesznek...”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A panasz nyomán javítják a kátyút Győrben

Rövidesen kezdődik a győri Sólyom utca első szakaszának felújítása, aminek során leaszfaltozzák a… Tovább olvasom