Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

51 oszlopból lopták ki a kábelt Győrben

Az Audi-gyárat megkerülő – tavaly év végén átadott – új út menti közvilágítási oszlopsorból, összesen 51 oszlopból távolítottak el tolvajok közvilágítási kábeleket az elmúlt hétvégén.

A feltehetően éjszaka leple alatt dolgozó tolvajok az oszlopok szerelőnyílásait eltávolítva elvágták a rézkábeleket, a nyíláson felfelé nyúlva kimetszettek körülbelül 1–1 métert az áram alatt lévő vezetékekből – tájékoztatta a Kisalföldet Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője, aki azt is elmondta, hogy az ügyben rendőrségi feljelentést tettek.

A lopás az útszakasz azon részén történt, ahonnan az Audi portái már messze vannak, így a házaktól is távol eső területen szinte észrevétlen maradt. A tolvajok életveszélyes állapotot is hagytak maguk után, mivel az elvágott, áram alatt lévő vezetékek szabadon lógtak ki a szerelőnyílásokon. A feljelentés mellett az útkezelők arra kérték a rendőrséget, éjszaka gyakrabban járőrözzenek a környéken. A lopással többmilliós kiadást okoztak a tettesek a vélhetően pár ezer forint reményében.

Többmilliós kárt okoztak a tettesek.
Többmilliós kárt okoztak a tettesek.


A javítás ideje alatt az érintett szakaszokon nem lesz közvilágítás – tudatták: mind az 51 oszlopot le kell daruval emelni a helyéről, újrafűzni a kábeleket, s visszahelyezni az alaptestre.

A példátlan eset után az útkezelők kérik a lakókat, az arra közlekedőket, segítsenek vigyázni közös értékeinkre. Ha gyanús mozgást látnak, újabb bűnesetet észlelnek, jelentsék a rendőrségnek.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. goldenretriever 2013. május 24. 09:25
  „http://youtu.be/W7vVS-laxKM

  Az a helyzet, hogy én láttam azokat, akik tehették. Hetente 5-ször járok arra a kutyámmal. Gyanúsan viselkedő 3 gyermek volt arrafelé. Az út közepén állt kettő és figyelt, hogy jön-e valaki. A harmadik a bicikliúton volt. Egy ilyen látványra, nem telefonál az ember a rendőrségre, jól meghurcolnák vagy az emberre ráfogják, hogy hatóság félrevezetése vagy szívatásból telefonálgat. Ti se tegyétek azt ajánlom. Még egyszer mondom láttam, - gyerekek voltak. Ha a győri rendőrökben meg lehetne bízni, akkor telefonáltam volna nekik, csak sajnos nem lehet megbízni ezekben.”
 • 38. itapa 2013. május 23. 20:05
  „25. oxana
  Már bocs, de tényleg naiv lehetsz. Ez egy bizonyos etnikumra utaló bűncselekmény, erről kár lenne vitázni.
  Sajnos mindenki tudja, hogy kik lehettek, de akik tehetnének valamit, nos az Ő kezük bizony meg van kötve.
  Még a végén eljárást indítana az a drága eu, mert nem hagyják dolgozni szegénykéket.”
 • 37. oxana 2013. május 23. 17:45
  „30. Legs

  Nem baj.”
 • 36. verembele 2013. május 23. 16:23
  „Tisztelettel:
  Azoknál a villamosipari cégeknél, ahol csak agyon iskolázott, munkavédelmileg képzett állandóan vegzált állomány dolgozik, még ott is előfordul baleset...
  Ezeket a tetveket meg nem éri semmi..akárhány kV-os üzemelő trafókból eresztik le az olajat, lopják ki a rezet, ezek szerint még az áram is kerüli fajtájukat..ezt nem hiszem már el...
  Munkavédelmisek! Tanuljatok tőlük! Forr az agyam...Az isten áldja meg a hatóságokat, de ugorjanak rá akár percenként a hulladék átvevőkre...Minek belőlük szükebb környezetünkben is vagy egy tucat..??? HE???
  Üdv.”
 • 35. traktoros 2013. május 23. 08:57
  „Több rendőrt igért a belügyminiszter akkor remélem jut belőlük ide is”
 • 34. goldenretriever 2013. május 23. 07:14
  „http://youtu.be/W7vVS-laxKM”
 • 33. Contar 2013. május 22. 23:57
  „Nem vagyok villanyszerelő, sem villamosmérnök, de ha egy vezetéket elvágok, akkor már csak az egyik darabja okozhat áramütést, a másik nem ! Jelen esetben a lámpához menő vezetékek már nem voltak áram alatt! szerintem!”
 • 32. GabeszI 2013. május 22. 22:42
  „A nem hiába születettek ép most égetik a kábeleket itt csornán iszonyú bűzös füstöt eregetve. A "moderálva", sajnos mindent megtehetnek továbbra is. Az idős embereket meggyilkoló "moderálva" bűnözőket kiengedik, a gyerekeket nyalóka lopásért becsukják. A füstösök meg csak szülnek, várják a segélyt, rabolnak, lopnak, gyilkolnak és félelmet váltanak ki bennem. Én félek és undorodom tőlük, igen félek, mert fenyegetnek és undorodom, mert büdösök, mocskosak és kulturálatlanok. Igen, azt hiszem, hogy én már rasszista vagyok és ezt vállalom is. Aki pedig szereti őket, annak egészségére!”
 • 31. zsi-ci 2013. május 22. 21:04
  „27!
  Nem a kezüket nyomták fel,hanem a leszigetelt nyelű erővágót.”
 • 30. Legs 2013. május 22. 20:54
  „29. oxana

  Látom próbálkozol;),,Nem baj,ha nem megyek bele?”
 • 29. oxana 2013. május 22. 20:32
  „28. Legs

  A kivétel erösíti a szabáyt.”
 • 28. Legs 2013. május 22. 18:09
  „Kedves 25 oxana.

  Valóban nem írta.A kriminilasztika-és ez nem magyar találmány-ismer különböző rasszokhoz köthető bűncselekményeket,és elkövetői módokat .Ezt oktatják a magyar rendőröknek is .Valószínűleg sejtik kik lehetnek a tettesek, de ezt leírni bizonyítékok hiányában nem lehet.Természetesen,ha a jegyzőkönyveket láthatnánk,amelyek pontosan rögzítik a nyomokat tisztább lenne a kép. Ha 100 esetből száz elkövető származása az ami,akkor nem csoda,ha a társadalom meggyőződése az,hogy ami sárga és hápog,és úgy néz ki mint egy kacsa,az akkor csak is kacsa lehet.

  Amúgy lehet,hogy nem tetszik de szerintem ez egy tipikus,csak is a társadalom bizonyos részére jellemző bűnözői szokás.Vagyis a kacsa,az jelen esetben valóban kacsa.”
 • 27. Legs 2013. május 22. 17:25
  „Valamit nem értek,de ez nem elkövetők származására vonatkozik.Idézem..."az oszlopok szerelőnyílásait eltávolítva elvágták a rézkábeleket, a nyíláson felfelé nyúlva kimetszettek körülbelül 1-1 métert az áram alatt lévő vezetékekből"..Hogyan?Egy kézzel benyúlva a vállad is félig meddig betolva,elérsz 1 métert,de hol dugod be a másik kezed?Egy ekkora szerelőnyíláson biztosan nem.”
 • 26. acsali 2013. május 22. 17:17
  „Az Alcufer ajánlhatna fel jutalmat, éppúgy mint a győrújbaráti szobor ellopásakor. Elvégre akkor is máshoz került a szajré.”
 • 25. oxana 2013. május 22. 17:03
  „Mondjátok meg nekem, honnan lehet kivenni a cikkböl, hogy cigányok voltak? Ne gyertek azzal, hogy naív vagyok!”
 • 24. ekkenekepen 2013. május 22. 16:49
  „23. tradermike 2013.05.22. 15:59
  öreg, ha ilyen eszetlen képtelenség neked belefér a megélhetési bűnözés fogalmába, hogy józsibá a 3 műszak mellett kábelt lopkod, akkor nálad valami qrva nagy defekt van fejben. Valóban nem tévedtem, mélymagyar cifraidióta vagy, tökéletesen meg is érdemlitek, hogy odáig süllyedjen ez az ország ahova Európában egyik se eddig.

  Elárulom mindig is alulfizetett szopás volt bármilyen gyári műszakos meló, és mégse lopkodták szét a saját környezetüket az emberek ettől független, legfeljebb a melóhelyüket, de azt szinte mindegyik, na ez is csak bizonyítja hogy a magyar egyenesági rokonságot mutat a C-pozitív etnikummal, és zsigerből enyveskezű. Én nyugatabbra azt is letagadom hogy valaha jártam ebben az országban.”
 • 23. tradermike 2013. május 22. 15:59
  „12. ekkenekepen 2013.05.22. 12:14
  Eltaláltad: valóban egy tipikus magyarisztáni <moderálva> vagyok. Azt viszont nem vágom, hogy ha ez nem megélhetési bűnözés, akkor mi? Gondolod, hogy valaki 3 műszakban melózik, majd éjjelre szervez egy oszlopreszelő túrát csak úgy keresetkiegészítésként, hogy jusson majd a nyaralásra? Konkrétan arra gondolok, hogy egy ekkora melóhoz többen kellettek. Ha egyébként dolgoznak a kevésbé megfizetett polgártársaink, akkor viszont egyszerre vehettek ki szabadságot, hogy az éj leple alatt kipakolják az oszlopokat egy ilyen forgalmas területen. :o)”
 • 22. vonLichthofen 2013. május 22. 15:39
  „a puncher azt szajkózza itt a kisalfold.hu-n, hogy a jobboldali, hazafias, Magyar Nemzetben gondolkodók hoznak szégyent az országra.
  Nos, puncher ehhez mit szólsz?
  Mit gondolsz, ezek a halálos veszélyt okozó szakképzett kábeltolvajok is a jobboldali gondolkodású Magyarok köréből kerültek ki?
  Mit gondolsz puncher, hány cm kábelt lopnának el ezek a brigantik a Kelet Mediterrániából idetelepültek puccos lakótelepei körül, s milyen sokáig? Egyszer - talán - és soha többször, - mert szétlőnék őket a 2oo6 Oktoberéből ittmaradt fegyveresek /12o db/.”
 • 21. oxana 2013. május 22. 14:19
  „Valahol el kell nekik adni a kábeleket, nem a vevöket kellene jobban ellenörizni?”
 • 20. Beex 2013. május 22. 13:55
  „Magyarország jobban teljesít - Munkahelyteremtés

  Ha pozitívan közelítjük meg, egy csomó munkahelyet tartanak meg ill. teremtenek Zorbáék, ha hagyják az ilyeneket.. elvégre van dolga az újságírónak - moderátornak, a rendőrségnek, talán a bíróságnak, egy csomó eon-os dolgozónak, stb., stb.... :)”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interneten árulta az erdőgazdaság akácfáját a csaló

A Kisalföldi Erdőgazdaság tulajdonát képező kivágott fákat ˝akciós tűzifaként˝ az interneten… Tovább olvasom