Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

50 millióból új korszak kezdődött

A BBMMK közművelődési feladatainak ellátásához szükséges összeget, a megyei önkormányzat biztosítja.
A megyei közgyűlés 2004. szeptember 24-én alapította meg a Bartók Béla Megyei Központ Közhasznú Társaságot, amely idén január 1-jén kezdte meg működését. A közművelődési feladatok ellátásához szükséges összeget, éves szinten 49 millió 600 ezer forintot a megyei önkormányzat biztosítja.

– Egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük a települési önkormányzatok kulturális munkájának segítését: szakmai segítséget adunk a közművelődési rendeletek elkészítésében, segítünk pályázatok írásában, gyűjtjük a közművelődési tevékenységet folytató intézmények, szervezetek statisztikai adatlapját. Kulturális programokat mutatunk be tájelőadásokon kistelepüléseken felnőttek és gyerekek részére egyaránt, melyben népzenei, komolyzenei, irodalmi csoportjaink működnek közre. A programokra pályázatokon nyerjük a pénzt. Nagy öröm számunkra, hogy ezekkel a programokkal színesíteni tudjuk a kistelepülések kulturális életét és hozzájárulunk a közösségek erősödéséhez.

Kiemelt feladatunk az országos, regionális, megyei közművelődési rendezvények szervezése, gondozása, az amatőr művészeti csoportok segítése. Színházi előadások szervezésével, kiállítások bemutatásával szeretnénk hozzájárulni megyénk művészeti életének színesítéséhez. Gazdag az őszi programkínálatunk, amelyben szerepel a Zsákbamacska című operett (október 11.), Koncz Zsuzsa koncertje (november 3.), Hatvani Kiss Gyöngyi nótaénekes és vendégei (november 4.), a L’art Pour L’art Társulat előadása (november 22.), Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem című műve (december 6.),  valamint Halász Judit (december 12.) és Zsédenyi Adrienn koncertje (december 13.) – mondta el lapunknak Tóthné Hajmási Izabella ügyvezető  igazgató.

Az intézmény látogatottságáról pontos felmérés nem készült, de ez becslések szerint több tízezer főre tehető. A Bartók Béla MMK jelenleg az egyik legkorszerűbb kulturális intézmény a megyeszékhelyen és a megyében egyaránt. A felújítási munkálatok során nagyobb lett a művelődési központ alapterülete mivel emeletráépítés is történt, így most az alapterülete 3482 négyzetméter. A színházteremben 454 néző foglalhat helyet, 349 fő a földszinten, 105 pedig a karzaton. A földszinten kávézó nyílt, mely jelenleg az egyetlen füstmentes szórakozóhely a városban. Az első emeleten a kiállító- és két előadóterem, a második emeleten három előadó- és két tükrös próbaterem található, melyeket korszerű öltözők szolgálnak ki. A felújított épület paraméterei és a városban lévő központi elhelyezkedése alkalmassá teszi konferenciák, céges rendezvények megtartására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt perc alatt keletről nyugatra

Komárom–Gönyű felől, vagy az autópályáról a bekötőútra lehajtva Likócsnál jut Győrbe az autós. Baloldalt kellemes parkerdő látványa fogadja, mögötte ott a laktanya, de ebből az idegen mit se lát. (Ugyan régebben se, de a „Fényképezni tilos!” tábla direkt felhívta rá a figyelmet.) Odébb ezen az oldalon lekanyarodva régi és modern gyártelepeken találná magát az autós. Tovább olvasom