Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

50 ezer forintos bírsággal is büntethető, aki szemetel vagy csalni próbál kukájával Győrben

A győri közgyűlés pénteken tárgyalja azt az előterjesztést is, mely többek közt súlyosan büntetné a szerződés nélkül használt kukaedények tulajdonosait.

Az 2. napirendi pontként szereplő előterjesztésben szó szerint szerepel, hogy "a közszolgáltató jogosult az ingatlantulajdonosok által használt hulladékgyűjtő edények eredetét ellenőrizni, a szerződés nélkül használt, az edény tulajdonosának emblémájával ellátott edény elszállítani és a használatból erdő kárt az ingatlan tulajdonosától követelni".

Amennyiben a GYŐR-SZOL Zrt. munkatársai ilyen esetre bukkannak, illetve a győri közterület-felügyelők azon kapnak valakit, hogy közterületre vagy más ingatlanjára nagy mennyiségű szilárd vagy folyékony hulladékot akar épp szórni, akkor súlyos büntetés lehet a végé - akár 50 ezer forintos bírság is.

Fotónk illusztráció.
Fotónk illusztráció.


Szintén szankcióra számíthat az a győri lakos, aki a szelektív hulladékgyűjtés céljára kihelyezett tárolóedényeket nem a feliratozásnak megfelelően használja, vagy a közterületre kihelyezett gyűjtőedénybe termelési hulladékot helyez el.


Portálunk pénteken 10 órától online tudósít a megyeszékhely nyári szünetet megelőző utolsó közgyűléséről. A napirendi pontok teljes listáját ide kattintva tekinthetik meg.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. janika 2011. június 28. 06:04
  „No lám vannak, akik örülnek a chippel ellátott kukáknak és jól be is vált az egyenlő munkáért egyenlő bérezés. Vajon meddig kell még túlfizetni a szolgáltatót e téren ki a felelőtlen-felelős ezért ! Ez senki nem érdekel? A bűnüldözés csak tátja a mafla pofáját min t mindig? Vagy ép mutyiznak e csalással bezsebelt haszonból?”
 • 20. Dwatson 2011. június 24. 21:05
  „14.
  Hol laksz?Nálunk az alapdíj is magasabb lett,mint a korábbi heti egyszeri vegyes kuka ürítés és évi egyszeri lomtalanítás.Most nincs lomtalanítás,szétválogatom a szemetet,egy részét magam hordom a szelektívbe,és mégis háromszoros (!) díjat fizetek!Szemét narancsosok!”
 • 19. pret 2011. június 24. 09:12
  „És melyik <moderálva> az aki kitalálta a kötelező biokukát? Nálam családi házban van komposztáló oda teszem mégis fizetek ezekenek a narancsos csalóknak. 50 ezer bírság? Na sze szivass, és hogyan hajtod be azon aki az árokban hagyja? Nem kellene az egekbe emeleni a szemétdíjat és akkor nyilván mindeki a szemetesbe dobná.”
 • 18. Tibi1 2011. június 24. 00:14
  „Azt értem, hogy elviszik az engedély nélkül használt kukákat, de könyörgöm, az ENGEDÉLLYEL NEM HASZNÁLT kukákat miért nem viszik el??? Családi házban lakom, és sokkal többet fizetek, mint eddig, pedig mindent a "vegyesbe" rakok - és két hetente viszik el...”
 • 17. Star-Spangled 2011. június 24. 00:03
  „Legyen inkab100-ezer, igy tanul a balkani magyar!”
 • 16. Túrabakancs 2011. június 24. 00:03
  „Vanderer! /19/
  Azért túlozni nem kell. Vannak hibáik, de soha nem fejlődött Győr
  olyan ütemben, mint manapság. Legalábbis ahhoz képest, hogy az
  ország válságban van anyagilag. A büntetési tétel valóban alacsony,
  így nem fog változni semmi. Ahhoz képest hogy a természetvédelmi
  területre hajtó/tévedő autós 300.000.-et fizet úgy hogy nem okoz kárt
  senkinek, a szemetelés sokkal bosszantóbb és irritálóbb dolog. Én kb.
  300-500.000.-ft-ot fizettetnék velük, plusz a takarítás költségeit. A
  büntetési összegekből pedig évente min. 3-szor nagyarányú szemétgyűjtési
  akciókat szerveznék, így bizonyára felszámolhatóak lennének a lerakók,
  tisztább lenne a környezet. Ahogy a lopások is csökkentek a szigorítás óta,
  úgy a szemetelés is visszaszorulna egy idő után, persze nem egyből.”
 • 15. vanessa 2011. június 23. 20:49
  „igy igaz Bolla ur,a panelben 2x sét fizettem, pedig 1 héten 3x vittem le szemetet,a sajnos olyan lakotársak volltak, akik 4-6an voltak egy lakásban, és napont 4 zsák szemetete vittek le,Ők nem szavazták meg a személyenkénti fizetést,itt meg annyit fizetek ahányszor kiüritik,havonta egy alkalommal,”
 • 14. Bolla_Andras 2011. június 23. 20:08
  „Nekünk is jobb a chipes kuka, azóta olcsóbban jövünk ki mint előtte.”
 • 13. Hunicum 2011. június 23. 19:15
  „Bagósként azt mondom, hogy a csikkeket elpöckölőket is ennyivel kellene sújtani! Ha én tudom cipelni a már elszívott cigit a legközelebbi kukáig, akkor más is.”
 • 12. vanessa 2011. június 23. 19:07
  „Szép jó estét!jobb is hogy chip van a kukákon, mert igy kevesebet fizetek mint a panelban,Ott egy magam annyit fizettem mint ahol 6 -an voltak, és naponta zsákszámra vitték le a szemetet,Ahol most lakom ,havonta 1szer teszem ki a kukát. Tiszi, nekem jól számolták.”
 • 11. kamikaze 2011. június 23. 18:55
  „<moderálva> két három év letöltendő és megváltozna a helyzet!!!!!”
 • 10. janika 2011. június 23. 18:21
  „No és mi van azzal az aljas csalássa, amikor rendeletet alkotnak arra, hogy az is fizessen, aki nem termel szemetet? Önkormányzatok, akik a lakosság háta mögött szerződő "szolgáltatókkal" az el nem végzett munkáét milyen jogon fizettetnek?”
 • 9. Bokk 2011. június 23. 18:04
  „"...a győri közterület-felügyelők azon kapnak valakit, hogy közterületre vagy más ingatlanjára nagy mennyiségű szilárd vagy folyékony hulladékot akar épp szórni, akkor súlyos büntetés lehet a végé - akár 50 ezer forintos bírság is."
  A betyár mindenit!
  Kis mennyiséget lehet? Ha már leszórta, nincs gond? ;)

  Meg az összeg se kutya. A biztonsági öv be nem csatolása pedig 300eFt.
  A káros cselekvés várható költsége a károkozó szempontjából = lebukás valószínűsége * bírság mértéke
  Ha a szorzat egyik tényezője se túl nagy, akkor simán beárazható a várható költség, a megspórolt szemétdíjat hozzávéve, tuti a nettó nyereség. Nem lehetne mondjuk minimum 5 nap szemétszedéssel töltött közmunkát hozzácsapni?”
 • 8. rebe1 2011. június 23. 17:57
  „<moderálva>”
 • 7. verembele 2011. június 23. 17:51
  „<moderálva>”
 • 6. Tudós-1 2011. június 23. 17:49
  „Vicces dolog!
  Egy olyan chipet - mint pl. a kereskedelemben is használt etikett cimkét - használnak, mely nem állja ki az időjárási viszontagságokat. Ha az eső és a hő, hideg hatására megsérül, az a telektulajdonos problémája, nem a szolgáltatóé.
  Jól ki van találva!
  Talán ott kellene kezdeni, hogy a lakónyilvántartás/ingatlannyilvántartás szerint ellenőrizni kellene a fizetőket és nem fizetőket. Ez nem a szolgáltató feladata lenne? Ma csak Győr városában több 100 olyan potyautas van a rendszerben, aki más edényébe rakja a szemetét. Őket kellene elsőkörben kiszúrni, az illegális szemetelők mellett.”
 • 5. mikvannak 2011. június 23. 17:45
  „Mit jelenthet hogy termelési hulladék?Azért nem vagyok abba biztos hogy szakszavakkal kellene írni,mert én komolyan nem tudom.”
 • 4. gralaci 2011. június 23. 17:30
  „Chip lesz a kukán, a munkás pedig leolvasóval a kezében tornászik a kocsi végén.”
 • 3. tíszi 2011. június 23. 17:26
  „Amióta bevezették az ürítés utáni számlázást, rendszeresen írjuk, hogy mikor ürítettek nálam, mikor nem. Viszont a szolgáltató kiszámlázta nekem arra a napra is az ürítést, amikor nem is történt. Én észrevettem, tehát tudtam reklamálni. Jobb lesz, ha mindenki nyomon követi!”
 • 2. verembele 2011. június 23. 17:15
  „Tisztelettel:
  Feleim!!! Kemény az ügy.
  A kihelyezett kukákat matricázzák, vonalkóddal látják el? HOL? A kukának melyik fertályán?
  Eme azonosítást néhány zápor, meg a folyamatosan bennük kurkászó egyveleg hamar hiteltelenné teszi.
  Talán jobb megoldást várok...! Most még csak Én.
  Csúnyát kívánok írni...Lebeszélem magam..
  Üdv.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenyérfesztivál, Szent László Napok és Táncművészeti Biennálé Győrben

Ízelítő Győr hétvégi programjaiból. Tovább olvasom