Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

50 év, több száz fotó: bemutatkoznak a győri fényírók

A Kisfaludy terem is hangulatos olvasószobává változott 3 napra, a kilencedik győri könyvszalon idejére. Itt mutatta be vasárnap délelőtt jubileumi albumát a Győri Fotóklub Egyesület.

Szabó Béla mesélt arról az ötletről, ami jó másfél évvel ezelőtt fogalmazódott meg. Fél évszázada, pontosan 1958-ban alakult meg Győrben a fotósok közössége, amelynek tagjai között olyan neveket találhatunk, mint Osbáth Emil, Dr. Alexay Zoltán vagy Veiland István. A kiállítás, mely az elmúlt ötven év fényképészeti remekeit foglalja csokorba, tavaly decemberben nyílt meg a Városi Művészeti Múzeumban. Úgy gondolták a fotóklub tagjai, a kerek évfordulót egy albummal is meg kell ünnepelni, amelyben a fényképezés művészetét, a kor dokumentumait tárhatják a közönség elé.

Galéria a Könyvszalonról! Fotó: Krizsán Csaba

Lakatos Gy. László grafikusművész segítségével az idei könyvszalonra megjelenhetett az a 60 oldalas szentencia, amely egyben kivonata is az elmúlt fél évszázad történéseinek, természeti csodáinak a győri fotósok lencséjén keresztül. Az albumra összeválogatott több száz fotóból és közel 80 oldalas történeti áttekintésből kellett egy esztétikailag makulátlan, vizuálisan befogadható könyvet szerkeszteni, amely koránt sem volt egyszerű feladat – meséli az alkotó, Lakatos Gy. László.

Az album megvásárolható a Könyvszalon standjain, amely a győri művészek fotói mellett az egyesület tiszteletbeli külföldi tagjainak munkáit is felsorakoztatja: az Egyesület Államokból éppúgy érkeztek fotók, ahogy Romániából és Szerbiából is. Bizton állíthatjuk, nemcsak a „felkészült" és értő szemek lelnek gyönyörűséget az album oldalain.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bűnesetet figyelik a kamerák

A Győrbe vezető hat főút csomópontjainál 18, a városban 26 kamera ügyel a közbiztonságra. Tovább olvasom