Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

5000 diáknak kellett elhagyni az Audi Aréna Győrt - de a bombariadó nem volt igazi - videó, fotók

Az eseményre Győr összes középiskolájából érkeztek tanulók, akik kézilabda mérkőzést tekintettek meg - nem sokáig.

A Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Győri Rendőrkapitányság közös szervezésében április 22-én került rendezték meg a nagyszabású polgári védelmi gyakorlat.

Az eseményre Győr összes középiskolájából érkeztek tanulók, akik egy kézilabda-mérkőzést tekintettek meg. A játékot a katasztrófavédelem munkatársai szakították meg, akik közölték a nézőkkel, hogy egy rendvédelmi gyakorlat részesei és el kell hagyniuk az épületet.


Viideó: Cseh Róbert


A "bombariadó" ellenére a tanulók fegyelmezetten, kevesebb, mint négy perc alatt hagyták el a csarnokot, így sikeresen teljesítették a szimuláció rájuk eső részét.

A teljes kiürítést követően a rendőrség kiképzett munkatársai speciális eszközökkel és kutyákkal átvizsgálták az épületet.

A diákok a ház mögötti parkolóba vonultak, ahol megismerkedhettek a hivatásos szervek feladataival, illetve az általuk használt eszközökkel.

Az "éles helyzetre" való felkészülés célja az volt, hogy a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai gyakorlati sémákkal tudják kezelni a rendezvényeken esetlegesen felmerülő, tömeges kiürítést igénylő vészhelyzeteket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így veszik célba a katonai helikoptereket a győri katonák! - videó, fotók

Az ENSZ szervezte, kitalált fegyverszüneti békekonferencia helyszínén jártunk. A győri rakétásoknak ellenséges helikopterektől kellett megvédeniük a résztvevőket. Tovább olvasom