Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

4 milliárdos adóügy - ˝Azonos feltételekkel vesszük át a dolgozókat˝

Közös megegyezéssel bontja fel dolgozói munkaviszonyát a Delikát Kft., így azok elesnek a végkielégítéstől és a felmondási időre járó pénztől.

A cég ügyvezetője szerint a társaság jelenlegi pénzügyi lehetőségei mellett nincs mód nagyobb összegek kifizetésére. Az üzleteket átvevő CBA kft. próbaidővel, új munkaszerződéssel alkalmazza a munkatársakat.

A Kisalföld október 18-án számolt be arról, hogy a CBA Kereskedelmi Kft. közleményben tudatta: átveszi adócsalással gyanúsított franchise partnere, a Delikát Kft. érdekeltségébe tartozó 19 egység működtetését.

A céghez kapcsolódó mintegy 550 dolgozónak biztosítja a további munkalehetőséget és vállalja a Delikát Kft.-vel kapcsolatban álló franchise partnerek ellátását.

A dolgozókat valóban átveszi a társaság, azonban a szerkesztőségünket megkeresők sérelmezik, hogy az átvétel nem lesz jogfolytonos, mert próbaidővel és új munkaszerződéssel alkalmazzák őket. Így a próbaidő alatt bármikor meg lehet válni bárkitől.

S ami leginkább felháborította az embereket, az az, ahogyan a Delikát Kft. válik meg tőlük. Úgy tudjuk, a társaság közös megegyezéssel akarja lezárni a kapcsolatot dolgozóival, ebben azonban nem ajánlották fel sem a végkielégítést, sem a felmondási időre, valamint a szabadságmegváltásért járó munkabért.

Van olyan, aki 4, van, aki 14 éve dolgozik a társaságnál. Félezer embernél több tízmillióba kerülne a pénzek kifizetése.

A Delikát Kft. ügyvezetője, Laki Péter megkeresésünkre dr. Gartner István jogi képviselőn keresztül tudatta:

"Valós az a hír, ami a Kisalföldhöz eljutott. A társaság a dolgozóival szeretné a javukat szolgálóan korrekt módon a kapcsolatot lezárni.

A társaság jelenlegi pénzügyi lehetőségeire tekintettel figyelembe veszi a jogos igényeket, de be kell látni, a nyomozó hatóság zárolta azoknak a társaságoknak a számláit is, amelyek nem alanyai a büntetőeljárási vizsgálatnak.

Ezért a Delikát Kft. szándéka ellenére nem tud olyan összegű végkielégítéseket fizetni, amelyek a dolgozóknak járnának.

A hosszabb ideje a cégnél dolgozóknak egyhavi, míg azoknak, akik rövidebb ideig dolgoztak a társaságnál, félhavi juttatást tudnak kifizetni az ismert körülmények miatt. Rendkívüli felmondásra nem kerül sor."

A CBA Kft. kommunikációs igazgatója, Fodor Attila megkeresésünkre elöljáróban elmondta, valóban igaz, hogy új munkaszerződésekkel, próbaidővel veszik át a dolgozókat.

– Látni kell, hogy több mint félezer emberről van szó. Mivel nem tudjuk, hogy milyen minőségben végzik a munkájukat, nem tudjuk felvállalni, hogy ne legyen szabadságunk annak megítélésében.

De ilyen helyzetben, amikor meg kell menteni a Delikát üzleteit, amelyeket ezentúl a CBA országos központja működtet, az a fontos, hogy az üzletek zavartalanul működjenek, a vásárlók ne érezzék meg a váltást, s a dolgozók ne kerüljenek utcára – hangsúlyozta Fodor Attila.

Arra a felvetésre, hogy a dolgozókat a korábbinál kevesebb bérrel veszi át a CBA, a kommunikációs igazgató kijelentette: a korábbi munkáltatónál meglévővel azonos feltételekkel veszik át a dolgozókat.

Olvasóink írták

 • 3. Sottomarina 2011. november 03. 13:47
  „Nem a Delikát Kft. az első CBA cég aki a hírekben szerepelt. Valakinek nagyon kéne a hálózat, aki jobb fideszes, mint a CBA jelenlegi tulajdonosai. Mert ugye vannak jók, meg jobbak...
  Az, hogy "közös megegyezés" azt jelenti, hogy vagy ez, vagy semmi. Korrekt. Eleve rosszul jár a dolgozók jó része, hiszen ami nem papíron ment, az most ugrott. "közös megegyezés"...”
 • 2. Accra 2011. november 03. 13:18
  „Ha folyamatosan lesz munkájuk, akkor százszor jobban járnak, mint az olyan cégek dolgozói (pl a baromfisok), akik nemhogy végkielégítést, de fizetést sem kapnak hónapokig, közben papíron van munkájuk, így még segélyre sem jogosultak.
  Itt csak azok járhatnak rosszul, akiket esetleg elküldenek a próbaidő alatt.”
 • 1. 01010 2011. november 03. 10:01
  „Szégyen
  "ebben azonban nem ajánlották fel sem a végkielégítést, sem a felmondási időre, valamint a szabadságmegváltásért járó munkabért"”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes műszaki átvizsgálás

Az őszi-téli átállásban, így a gépjárművek műszaki állapotának felmérésében is tevékenyen részt vesz… Tovább olvasom