Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

470 millió forintért tíz új helyközi busz érkezett megyénkbe - nézze meg fotón a friss szerzeményeket!

Hamarosan tíz használt Credo is jön megyénkbe. További új buszok beszerzését szintén tervezi az ÉNYKK: ezek a járművek már nem a Kisalföld Volán arculati elemeit hordozzák majd.
Az új buszok piaci értéke 470 millió forint

A Győribuszok.hu adta hírül, hogy tíz új busz érkezett megyénkbe a Kisalföld Volán jogutódjához, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-hez (ÉNYKK).

A Credo Inovell típusú buszok az ÉNYKK győri, csornai és mosonmagyaróvári üzemegységein belül teljesítenek szolgálatot. "A szóban forgó autóbuszok piaci értéke mintegy 470 millió forint. A tavaly év vége óta közlekedő Credók az Audi Hungária Motor Kft. szerződéses járatait végzik" - közölte érdeklődésünkre Kuti Piroska, az ÉNYKK kommunikációs csoportvezetője.


470 millió forintért tíz új helyközi busz érkezett megyénkbe - fotók: Győribuszok.hu (Zátonyi G.)

Idén 92 új busz beszerzését tervezi az ÉNYKK: az új járműveket négy megyében arányosan akarják elosztani

Arra a kérdésünkre, hogy az idei évben mind a helyközi, mind a helyi üzletágban várható-e újabb buszok érkezése Győr-Moson-Sopron megyébe, a következő jó hírt kaptuk: "2015-ben 92 új és 31 használt szóló-, és csuklós autóbuszt beszerzését tervezi.

Ezeket az autóbuszokat négy megyében arányosan kívánjuk szétosztani figyelembe véve többek között a helyközi közszolgáltatási szerződésünkből, valamint a régió városaival kötött közszolgáltatási szerződéseinkből eredő kötelezettségeinket".


A kisalfold.hu-n hozzászóló Olvasók régóta nehezményezik a Volán öreg járműparkját: most úgy tűnik, előrelépés várható e téren

Három használt Credo LH12-t és hét Credo EC12-t hamarosan biztosan áthelyeznek megyénkbe

Kuti Piroska hozzátette: "ettől függetlenül belső átcsoportosítással rövidesen három használt Credo LH12-t és hét Credo EC12-t helyezünk át Győr-Moson-Sopron megyébe, melyeket a magas átlagéletkorú és km telítettségű elővárosi és regionális feladatokat ellátó autóbuszok lecserélésére kívánunk felhasználni.

Az említett járművek közül várhatóan három Győrbe, három Sopronba, kettő Csorna és Kapuvár térségébe, míg szintén kettő Mosonmagyaróvár környékén szállítja majd utasainkat".


Galéria kép


"Az újonnan érkező autóbuszok már az ÉNYKK Zrt. arculati elemeit fogják hordozni"

A 2014 végén vásárolt tíz új busz még hagyományos Kisalföld Volános színfestést kapott, a jövőben azonban ez már nem így fog történni. "Az újonnan érkező autóbuszok már az ÉNYKK Zrt. arculati elemeit hordozzák majd" - szögezte le Kuti Piroska. A régi buszok átfestését, új matricázását ugyanakkor egyelőre nem tervezik a jövőben.

"A teljes átfestés rendkívül drága volna. Egyedi esetekben sor kerülhet erre, de az összes busz esetében nem gondolkodunk ilyen megoldásban.

Sokkal inkább részleges átfestés segítségével kívánjuk megvalósítani az ÉNYKK Zrt. nevének és arculatának matricás formában történő megjelenítését a régi Kisalföld Volános buszokon" - zárta szavait Kuti Piroska.


Galéria kép

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrségi évértékelő: kevesebb baleset megyénk útjain - fotók

Czizmadia Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány értékelte a 2014-es év rendőri… Tovább olvasom