Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

45 frissdiplomás jogi doktort avattak Győrben

A téli záróvizsga időszakban a képzési követelményeket eredményesen teljesítő 45 frissdiplomás jogi doktort avattak a győri Széchenyi István Egyetemen, közülük ketten a
legjobb tanulmányi munkával kiérdemelt "summa cum laude" minősítésű oklevelet vehettek át.


A hagyományos eskütétel után került sor az avatási ceremóniára. A jogász-jelölteket dr. Szekeres Tamás rektor avatta, s dr. Lévayné dr. Fazekas Judit, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar új dékánja köszöntötte.

- /A Felső-Dunántúli régió az ország legdinamikusabban fejlődő gazdasági övezete, amely igényli a nyelveket beszélő, modern gondolkodású jogászokat, akik a jogászi szakmán túl üzleti, pénzügyi, gazdasági, számítástechnikai, sőt műszaki ismeretekkel is rendelkeznek/ - mondta el dr. Lévayné dr. Fazekas Judit. A klasszikus bírói, ügyészi és ügyvédi pálya mellett a gazdálkodó szervezetek, a közigazgatás jelentik a győri jogászképzés munkaerő-piaci hátterét. A képzés a jogász szakma helyi képviselőinek is lehetőséget ad a szakmai közéletben való intenzívebb részvételre, az oktatásba való bekapcsolódásra. Azzal tehát, hogy a jogászképzés meggyökeresedett Győrött, s a Széchenyi István Egyetem egyik erőssége lett, olyan lehetőségek születtek, amelyek az eddig a jogtudomány központi bázisaitól távol dolgozó jogászok képzését és továbbképzését is elősegítik.A jogászképzésnek a külső környezetre - a térség gazdaságára, a jogász szakma fórumaira, a helyi közéletre - való hatása mellett megnyitotta a továbbtanulási lehetőségeket olyan fiatalok számára is, akiknek családi háttere, a szülők gazdasági lehetőségei tanulmányaiknak a fővárosban, illetve távolabbi városokban való folytatását csak aránytalan áldozatokkal tette volna, tenné lehetővé -- így értékelte a győri jogász szak társadalmi, gazdasági kapcsolatait dr. Lévayné dr. Fazekas Judit dékán, aki egyetemi oktatói, közigazgatási munka és széleskörű vezetői gyakorlat megszerzése után lett január 1-jétől a győri Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar vezetője.

Olvasóink írták

 • 7. ptp 2013. január 28. 18:46
  „Látszik, hogy nem csináltatok semmi értelmeset sem az életben. Azért a jogi diplomával rendelkezőket nem kellene a himi-humi gazdasági szakokon végzett bsc-s emberekhez hasonlítani, akik turisztikai diplomával közgazdászok lesznek, és külföldön mosogatnak.....
  Ha lenne egy csepp kis eszetek, akkor tisztában lennétek vele, hogy a "Ti pénzeteken????" szerzett tudással külföldön ezzel a diplomával szinte nem is lehet érvényesülni. Lehet, hogy ezen 45 diák közül fogja képviselni majd valaki a "Jogaitokat", és húz ki titeket a bajból.....

  u.i:friss diplomás mérnök, itthon...”
 • 6. fyzg 2013. január 28. 08:26
  „ennek az országnak aztán pont állami pénzen kiképzett jogászokra van a legkisebb szüksége”
 • 5. méz-ing 2013. január 28. 07:06
  „Minden eddigi h.sz.-nek!: Ezt beszéljétek meg a HÖK-el, meg a HH-val. Amikor a mostani kormány ezekre a problémákat próbálja kezelni akkor mindenki ellene van, hogy: "de hát a szabadságjogok"... A Ti "szabadságjogotok" hol van amikor a ti pénzeteken (is) a végzett halgatók itthagynak titeket???”
 • 4. Demalgon 2013. január 28. 03:58
  „A friss diplomásokkal egy a baj, akár itthon akár külhon: az iskola és a való élet két különböző világ. Az iskola egy burok, a való élet meg hát .... ott nincs UV. Rengeteg olyan friss diplomás van, aki az első munkahelyén kikerülve hisztizik, hogy azt, ami a való élet része nem tanitották meg neki főiskolán, vagy a cég kötelessége megtanitani. Lásd pl a friss diplomás pesti PSZF-esek bőgnek, ha ellenőrizni kell, vagy adófolyószámlát kell értelmezni, vagy a mérlegegyezőséget nem tudják összehozni. Szapulják a céget, és az iskolát, hogy ezt nem tanitották meg. Logika viszont nincs bennük, hogy viszont mérlegelemzést tanultak, és az adófolyószámlát is lehet mérlegként tekinteni, csak értelmezni kell, ami a kezükben van. Csak egy lightos példa.

  A végső mondandóm ugyanaz. Bárki bármennyire elszállhat a friss diplomásoktól, még ha az a saját rokona is, a lényeg ugyanaz: csődöt mond a való életben. A legjobb tanitómester, ha beledobják a mélyvizbe, de ezt meg senki nem fogja megtenni. Elmegy külhonba? Ott beledobják, és aki megfelel maradhat. Aki meg nem? Elmegy pincérnek és az itthoniakat meg átveri, hogy milyen fényes élete van odakinn, miközben Tirolban egy szállodában mosogat éjszakánként.”
 • 3. Mankapunka 2013. január 27. 22:06
  „Nem is azért tanultak,hogy itthon melózzanak nettó 150 000 Ft-ért. Nem kérdés,hogy találnak munkahelyet. Találnak,csak nem itt.”
 • 2. Jandex 2013. január 27. 19:53
  „1. oxana 2013.01.27. 17:46
  Irány nyugat!”
 • 1. oxana 2013. január 27. 17:46
  „Vajon kapnak-e munkahelyet a friss diplomával? Vagy irány nyugat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri egyetemen is indul a nemzetközi igazgatási alapszak

2013 szeptemberétől - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mellett - a győri Széchenyi István Egyetemen… Tovább olvasom