Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

40 millió a győri Zemplén utcára

Elkészült a révfalui, fél kilométer hosszú Zemplén utca felújítása, amit kedden avatott fel Borkai Zsolt polgármester, Bárány István önkormányzati képviselő és Prédl Antal, a városi útkezelő szervezet vezetője.

A 40 millió forintos beruházás részeként új aszfaltszőnyeget kapott a burkolat és kiépítették a csapadékvíz-elvezető rendszert, miután az esőzések korábban sok gondot okoztak az ott élőknek. Mindezt kiegészítette, hogy a kivitelezés megkezdése előtt a Pannon-Víz zrt. kicserélte az elöregedett ivóvíz-vezetékeket.

Az eseményen kiderült, hogy a győri lakóutcaprogramból eredetileg csak 20 millió forint jutott volna a városrésznek, de Bárány István közbenjárására Borkai Zsolt megduplázta az összeget.

Olvasóink írták

 • 9. Kátyújáró 2013. április 17. 22:23
  „Aszfalt darabok vannak már csak több helyen. Pár fotót megérne a dolog...”
 • 8. Kátyújáró 2013. április 16. 23:33
  „Azért a vicc az, hogy felújítanak egy olyan utcát, ami egy egyszerű lakóutca, ráadásul lezsákolva érthetetlen módon.
  2 hónapig nyitva volt az utca, forgalom konvergált a 0-hoz, miért kellett lezárni? Értelmetlen. Átmenő forgalom nem használja...
  A szomszédos Körtöltés utca legalább 10-szer rosszabb állapotban van. Évek óta kátyúzgatják, aminek nincs sok teteje, mert pl. az íves részen életveszélyes közlekedni, az aszfalt széle leszakadt, 10-15 cm-es kátyú az útpálya széles. Széttöredezve toldozva-foltozva, olyan az utca, mint egy hullámvasút. Az illetékeseknek érdemes lenne egyszer erre járni.
  Esőzéskor az utcában 3 helyen a víz teljes egyészében elzárja az utat, legutóbb kb. 15 cm-es vízben kellett átgázolni a járműveknek. Volt már, hogy táblázták az utca elejénél a nagy víz miatt. A vadkacsák ilyenkor gyakran felkeresik a tavat, ami szép, de az ott lakóknak kevésbé hasznos.
  Az meg a legjobb, hogy egyes szakaszokon még járda sincs! A bolt, játszótér környékén az útpályán lehet sétálni.
  Közvilágításról gyakorlatilag nem beszélhetünk, az az 1-2 lámpatest sem az utat, sem a járdát nem világítja be, életveszély este közlekedni a szakaszon.
  A parkolás szintén katasztrófa. Az audis szülők a járdát nem tisztelik, ha rendezvény van a sportpályán, akkor az utcában megáll az élet, két oldalon állnak, köztük nem férnek el a közlekedő járművek.
  Ami viszont bosszantó, hogy az utcában több forgalomvonzó létesítmény is van (bolt, iskola, játszótér, sport pálya), ettől függetlenül egy olyan utcát raktak rendbe, amelyik messze nem volt ennyire rossz állapotban, ráadásul tized akkora forgalmat nem bonyolít le, mint a Körtöltés utca!”
 • 7. orion1 2013. április 16. 22:09
  „Nekem a cikk sok-sok képei tetszenek!”
 • 6. Körtöltés 2013. április 16. 19:18
  „5. Borsmenta

  Nincs gond a felújítással, de ne zárják le azt azt a felújított utcát, ami normális burkolattal rendelkezik, miközben a párhuzamosan futó utca tele van kátyukkal és egy kisebb esőzés esetén is víz alatt van minden.
  Röviden, a választ a lezárás okaira keresem.”
 • 5. borsmenta 2013. április 16. 18:38
  „1. Körtöltés

  Van az nyegyven ház is, és köztük pár ikerház. Szóval lehet, hogy akár 100 embernek is jót tettek.

  Remélem a képviselő eme gesztusára majd emlékezni fognak a bácsaiak, amikor képviselőt választunk.”
 • 4. borsmenta 2013. április 16. 18:33
  „Kiváncsi vagyok ki lakik ott...

  A város azon utcái, amiket a környéken lakó akár többezer ember használ, évek óta egyre rosszabb állapotban vannak.
  Bárány képviselő naponta jár a Gát utca és a nagybácsai posta közötti, régi töltésen vezető úton, többezer társával együtt. Kb. háromhetente betömik (pontosabban beöntik, púposra) a lukakat valami selejtes aszfaltféleséggel, az pár napig jó, aztán az első eső után megint ott a luk. A pénteken betömött lukak közül ma reggel már volt olyan, amiből kijött az anyag, a mai foltozás valószínűleg kitart még pár hétig, mert nem várható nagyobb eső.”
 • 3. mekkmester 2013. április 16. 17:42
  „a fekete bárány...”
 • 2. Mankapunka 2013. április 16. 17:00
  „Igen, csak aszfaltszőnyeget kapott, ami a kukásautók súlya alatt tönkre fog menni. Bizonyíthatóan!”
 • 1. Körtöltés 2013. április 16. 16:49
  „A nagy öröm mellett azért meg kellene említeni, hogy egy középen mesterségesen lezárt zsákutcát újítottak fel 40 millióból, gyakorlatilag az utcában lévő kb. 40 családi ház számára korlátozva a forgalmat.
  A lezárást pont akkor végezték el, amikor a párhuzamosan futó Körtöltés utcában (a hóolvadás miatt) helyenként 10-15 cm víz állt és korábban a Zemlén utca volt az egyetlen alternatív útvonal.
  Remélem a Körtöltés utca is hamarosan sorra kerül, a vízelvezetés megoldásával. A Körtöltés utca felújításáig a Zemlén utcát is meg kellene nyitni a forgalom számára (miért is zárták le?)!

  A szűken vett környék további gondját a Zemlén utcai szelektív sziget jelenti, ahol időnként hatalmas kupacokban áll a háztartási hulladék, valamint a bontott hűtők, autók maradéka stb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó hegycsúcs - filmvetítés Győrben

Juan Manuel Cotelo spanyol rendező filmjét vetítik szerdán a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai… Tovább olvasom