Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 4°C Még több cikk.

40 évre ítélték Győrben a kegyetlen, háromszoros gyilkost

Bár van, aki szerint már-már cinikusnak hat, másodfokon is negyven évre ítéltek Győrben egy most 59 éves férfit, aki Balatonakarattyán brutálisan ölte meg volt élettársát, annak új párját és sorsára hagyta az általuk ellátott 91 éves, magatehetetlen harmadik sértettet. A néni éhen halt.

Három ember haláláért is felelnie kell egy büntetett férfinak és közülük kettőt különös kegyetlenséggel ölt meg a Győri Ítélőtábla megállapítása szerint.

A vádlott 1999-től élt élettársával, M. B.-nével, majd 2005-től börtönben volt, s párja új életet próbált kezdeni. Félt a vádlottól, megismerkedett D. L-lel, aki felajánlotta, hogy költözzön Balatonakarattyára és ápolja édesanyját, illetve nagynénjét. Az egyik idős asszony meghalt, a férfi nagynénje maradt vele, s D. L. gyakran járt hozzájuk Budapestről. Közben a vádlott is bejelentkezett, hogy melegítsék fel a kapcsolatot, napokra meglátogatta volt társát, aki belement a folytatásba. Ám a féltékeny társ tudta, hogy a rivális aznap, 2012 április 2-án Balatonakarattyára látogat, elutazott, de titokban még aznap visszatért Pestről és kileste őket az ablakon.

40 évre ítélték Győrben a kegyetlen, háromszoros gyilkost.

Mikor M. B.-né kijött a fürdőszobából, befeküdt D. L. mellé és lekapcsolták a villanyt.

A vádlott erőszak nélkül bejutott a házba, ahol a kisszobában volt a néni is. A vádlott ütötte és megfojtotta volt párját, a holttestet takaróval letakarta és hasára egy háromszög alakú betondarabot helyezett.

Ezután megtámadta a 70 éves férfit is, botszerű tárggyal ütötte, a sértett eszméletét veszthette. Ezután egy éles, hegyes pengével szúrt mellkasába kétszer is, a sértett fejére húzott egy nejlon szemeteszsákot, melyet D. L. sértett nyakán egy cipőfűzővel kétszer áttekerve megkötött. Egy másik cipőfűzővel a sértett kezeit hátrakötötte, és így a z ágyon hagyta. D. L. ekkor már nem volt magánál. Hamarosan ő is meghalt.

A vádlott ezután levelet írt a rendőrségnek, melyben név nélkül elismerte a sértettek megölését, leírta, hogy senkit nem akart megölni, de teljesen begőzölt, szerette M. B.-nét, de nem tudott neki megbocsátani. Bocsánatot kért a sértettek családtagjaitól is a levélben. Kérte, hogy vigyázzanak a magatehetetlen idősre is.

Ezután átkutatta a házat, 38.000 ezer forintot vitt el, plusz a nő bankkártyáját, majd kiment és a nénire zárta az ajtót, lehetetlenné téve, hogy levelet megtalálják. Szegény 4-6 napot töltött a síri csendben és végül az éhség miatt kialakult tüdőgyulladás végzett vele.

A Győri Ítélőtábla nem enyhített az ítéleten és nem tartotta alaposnak a vádlott felmentésre irányuló védekezését, mondván, hogy vizsgálják meg újra az elméjét, mert nem emlékszik semmire. A szakértő szerint, ha így is van, nem jelenti azt, hogy elmeállapota kórós lenne és ne felelne a tettéért.

Mivel a kártyás visszaéléssel kapcsolatban új bűncselekmény miatt is elítélte őt dr. Széplaki László tanácsa, szokatlan módon harmadfokra kerül az ügy és a vádlott újra fellebbezhetett a rá váró negyven év ellen. Előzetesét is beszámítva 96 évesen szabadul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset az M1-esen, Győrnél: nyolc sérült - friss információk, fotók

Egy magyar kisbusz egy román furgonnak ütközött az éjjel az M1-es autópálya győri elkerülő… Tovább olvasom