Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

400 négyzetméteres épület ég Gönyűn: a teheneket sikerült kimenteni

Kigyulladt egy állattartáshoz használt melléképület Gönyűn, a tűzoltók négy vízsugárral kezdték meg az oltást.

18.58 - A szomszédok látták meg elsőként a bajt

Úgy tudjuk, hogy szomszédok vették észre a tüzet, ők értesítették a tűzoltókat, akik gyorsan a helyszínre értek. A fekete füstöt több környékbeli látta, de kevesen gondolták, hogy baj van, inkább az jutott eszükbe, hogy valaki hulladékot éget.

A pajta palateteje is tönkrement, meggörbültek vas tartószerkezetének részei. A tűzoltóknak azért kell még mindig dolgozniuk, mert szalmabálák is meggyulladtak. Viszont csak pár bika volt az épületben, azokat sikerült időben kimenekíteni.

17.48 - A tulajdonos még időben kiterelte a teheneket 

Nem sokkal 17 óra előtt riasztották a tűzoltókat Gönyűre, a Rákóczi utcába egy égő melléképülethez, több járművel vonultak a településre.

A helyszínre érve látták, hogy a melléképület már teljes terjedelmében lángol. Négy vízsugárral megkezdték az oltást, védik a környező épületeket, igyekeznek megakadályozni, hogy tovább terjedjen a tűz.

A tűzoltók már körülhatárolták a tüzet. Egy lakóház hátsó udvarában ég a melléképület. Közelében van egy másik hasonló is, ennek kigyulladását igyekeznek megakadályozni a szakemberek. Emberélet nincs veszélyben, senki nem sérült meg.

A tűzoltóságtól kapott tájékoztatás szerint a kigyulladt melléképület alapterülete mintegy négyszáz négyzetméter. A pajtából a tűz keletkezésekor a tulajdonos még időben kiterelte a teheneket.

Azonban az ott tárolt széna a lángok martaléka lett, egy traktor és egy másik munkagép kiégett. Autógumik is meggyulladtak a pajtában, azok még időnként újra lángra kapnak, a tűzoltók még mindig a helyszínen dolgoznak, utómunkálatokat végeznek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új traffipax: hét szuperkamera pásztázza az utakat a megyében

Az új traffipaxokat csütörtökön élesítették. Azóta mérnek, egyelőre csak a sebességet. Megyeszerte bárhol találkozhatnak vele az autósok Tovább olvasom