Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

400 milliós uniós támogatással bővül a győri Innonet

Közel 400 millió forint uniós támogatással bővült a győri INNONET Innovációs és Technológiai Központ.
További információk az Új Széchenyi Terv pályázatairól a www.ujszechenyiterv.gov.hu honlapon találhatók!
A majdnem 500 millió forintos beruházásból egy új, 1604 m2 összterületű, kétszintes kompetencia központ épült.

Az Innonet tevékenységeinek középpontjában az innovatív ötletek folyamatos felkutatása és fejlesztése áll. A megújuló, fejlődőképes beszállítói tevékenységet végző kis-, és közepes vállalkozások megerősítése, az innovációs és technológiai transzferrel kapcsolatos információk közvetítése, valamint nemzetközi partnerkapcsolatok kiépítése és tapasztalatcsere tartozik a főbb feladatai közé.

A régió erős autóipari irányultsága miatt olyan technológiai kompetencia központra volt szükség a versenyképesség fenntartása érdekében, mely speciális tudásra - kiválóságra, kompetenciára - alapozva erősíti az együttműködést a tudomány és a gazdaság között, valamint elősegíti a kutatás-fejlesztési eredmények átültetését a gyakorlatba.

Technonet Autóipari Technológia Kompetencia Központként egy 1604 m2 összterületű, részben pincézett, kétszintes épület került megépítésre, ahol 18 iroda, 4 tárgyaló, 9 raktár kapott helyet. A telekhatáron belül infrastruktúrafejlesztésre is sor került, melynek keretében közművesítettek, utakat, parkolókat építettek.

A projekten belül újfajta szolgáltatási csomagok jöttek létre. Az Infranet alapszolgáltatások infrastruktúrát biztosítanak a betelepülőknek, a Startnet szolgáltatásokat nyújt kezdő vállalkozások számára, a Smartnet az innovatív vállalkozásoknak nyújt segítséget, míg a Kompnet a kompetencia hálózat számára ad lehetőségeket.

Az Új Széchenyi Terv lehetőségei 2011. január közepétől nyíltak meg a pályázatok iránt érdeklődők előtt.

A jövőben rövidebb átfutási idővel, jelentős támogatást kaphatnak azok a pályázatok, melyek a sikeres gazdasági működés általános feltételeinek javítására fókuszálnak. A sikeres munkavállalást és a vállalkozást biztosító környezet megteremtése, a földrajzi adottságok kihasználásával a fejlesztéspolitikai program sarkalatos kitörési pontja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárlat a Kovács Margitban

A Marcalvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Kovács Margit Általános és Szakképző Iskolájának aulájában… Tovább olvasom