Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

400 millió forintból elstartolt a Széchenyi István Egyetem Audi Intézete - videó

Új eszközökkel, mérőműszerekkel és bútorokkal gazdagodott a Széchenyi István Egyetem Audi Intézete Győrben.
A beruházás a szerdai ünnepséggel befejeződött, amelyen a korszerű technikát bemutatták a sajtó képviselőinek.


400 millió forintból elstartolt a Széchenyi István Egyetem Audi Intézete - fotók: Cseh Róbert.
Az Európai Uniós projekt keretében történt meg az infrastrukturális fejlesztés az Audi Hungária Belső Égésű Motorok Tanszéken.

Négy laboratóriumi helységet, két szerelőműhelyt, egy hatvanfős előadót, illetve konferenciatermet és egy forgácsoló műhelyt alakítottak ki több mint 400 millió forintból.Videó: Cseh Róbert

Czinege Imre, beruházás szakmai vezetője elmondta: a fejlesztés a város, az egyetem és az Audi Hungária Motor Kft. közös munkájának eredménye, amellyel "európai, világszínvonalú kutatásra is alkalmassá vált a tanszék".

Hozzátette: a tanszék laboratóriuma, az itt ott folyó munka színvonala egyre szélesebb körben ismert, ma már nem csak az Audi ad megbízást az itt dolgozók számára.

Gál Péter egyetemi docens, tanszékvezető-helyettes szerint a projektnek köszönetően most már "harmonikus egységet képez az oktatás és a kutatás". Elmondta: a műszereket nem csak a tanszék dolgozói használják, a laboratóriumi munkákban, vizsgálatokban a hallgatók is részt vesznek, így azok az oktatásnak is szerves részét képezik, emelik az oktatás színvonalát.

A fejlesztés jelentőségét Kara Ákos országgyűlési képviselő is méltatta. Szerinte "a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés Győrben biztos lábakon áll", s ez többek között a fejlesztéspolitikának, a beruházásoknak köszönhető.

A projekt a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében, a "Szimbiózisban a régiónkkal - Piacközeli kutatási és oktatási kapacitások kiegészítő fejlesztése sikeres multidiszciplináris műszaki és természettudományos kutatásokhoz kapcsolódóan a Széchenyi István Egyetemen" részeként valósult meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szabadságharc élő tanúi emlékeztek 1956 mártírjaira Öttevényen - fotók

Áldozatokra emlékeztek, s a túlélők idézték fel az 1956 október 23-i eseményeket a megyei… Tovább olvasom