Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

400 ezer forintos kárt okozott a 23 éves győri srác

Nyolc rendbeli rongálás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Győri Rendőrkapitányság egy 23 éves győri férfival szemben.

A közel négyszázezer forintos kárt okozó gyanúsított Győrben, a Petőfi téren parkoló autókat rongálta meg a napokban. Egy közelben lakó vette észre amint a férfi a leállított járműveket „brahiból” dobálja, s értesítette a rendőrséget.

A járőrök elfogták az erősen alkoholos állapotban lévő rongálót, aki a rendőrökkel szemben agresszíven elutasító volt. Először a pszichiátriára, majd ezt követően a rendőrségre szállították, ahol meghallgatásához józanodásáig várni kellett. Végül megtagadta a vallomástételt.

A Petőfi téri „látvány” azonban önmagáért beszélt.

A vandál férfi a parkolóban álló autók közül vagy a hátsó ablaktörlőket és a bal oldali visszapillantó tükröket törte le, vagy „csak” a jármű hátsó ablaktörlőjét rongálta meg. Akadt olyan gépkocsi is, melyet első emblémájától, valamint visszapillantó tükrétől is megszabadított az ittas ámokfutó.

Olvasóink írták

 • 10. astra1 2011. október 11. 18:11
  „Ledolgozza napi ezer forintért a bányában?”
 • 9. Grabowszki 2011. október 11. 17:15
  „Hát jobb, hogy ők kapták el. Mert ha én egy-két emberrel összeülök sörözgetni otthon (lényegtelen a helyszín), és arra leszek figyelmes, hogy valami idióta az autómat rongálja, hát szétkapj... izé... elbeszélgetünk vele, hogy utána tuti nem jön arra soha többet.”
 • 8. HarconaMarcos 2011. október 10. 23:51
  „Nna, szerencse, hogy Balee nem rendőr. A rendőrség nem rögtönítélő bíróság, nagyon helyesen tették, amit és ahogy csináltak. Elkapták, bevitték. Kész.”
 • 7. balee 2011. október 10. 22:55
  „Elyndel!

  Azért én a biztonság kedvéért tájékoztatnám ezt a "srácot", hogy az általa okozott kárt napi x forintra átszámolva hány nap letöltendő börtönbüntetést jelent neki. Hátha mégis elő tudná akkor keríteni azt a pénzt valahonnan... Amúgy nekem az a megoldás is szimpatikus, amit te javasoltál...

  "A járőrök elfogták az erősen alkoholos állapotban lévő rongálót, aki a rendőrökkel szemben agresszíven elutasító volt. Először a pszichiátriára, majd ezt követően a rendőrségre szállították, ahol meghallgatásához józanodásáig várni kellett. Végül megtagadta a vallomástételt."

  Ez meg mégis hogyan? Ha én rendőr lennék és azt látnám, hogy valaki részegen vidáman rongálja a parkoló autókat és a felszólításomra nem engedelmeskedik végigvágnék rajta a gumibottal, aztán megbilincselve vinném be a kapitányságra. A vallomástételnél meg tájékoztatnám, hogy lényegében formaság, mert tetten érték, azt, hogy nem hajlandó együttműködni és megbánást tanúsítani azt maximum csak súlyosbító körülményként fogjuk figyelembe venni. Egy normális országban legalábbis ennek így kellene történnie... ja és magas ívből teszek az ilyen emberek személyiségi jogaira!”
 • 6. soproni 2011. október 10. 19:51
  „A lényeg itt van "A járőrök elfogták az erősen alkoholos állapotban lévő rongálót, aki a rendőrökkel szemben agresszíven elutasító volt" és még is legális,pedig életeket tesz tönkre és elveszi az emberek eszét!”
 • 5. elyndel 2011. október 10. 17:41
  „Persze kedves 1. hozzászóló! :D A munkáltató fizessen a gyerek hülyesége miatt? Mert ugye az illető nem tud dolgozni (ha volt egyáltalán munkája), de attól a munkabért + járulékokat fizesse ki a munkáltató?! Gratulálok! "zakarias3" for president! :P

  Én egyébként nem ültetném le, mert az is csak az adófizetők zsebét terhelné. Kötelező közmunkát és a bérének x % levonását javaslom... Bérének levonását a kár ki nem fizetéséig, közmunkát hosszú évekig. Mondjuk egy idősek otthonában, állatkertben. Ahol segíteni kell, nem pedig vakarózni egész nap!”
 • 4. arrabonem 2011. október 10. 16:18
  „8 napja történt. Vasárnap negyed nyolckor jött a rendőr, hogy van-e ilyen-meg ilyen kocsim, és ott áll-e. Volt és ott állt. Azóta sem, de azidőtájt éppen ott. Mert akkor le kellene menni, mert megrongálták. Hétvégi öröm a köbön.
  "Végül megtagadta a vallomástételt."
  Kértük a rendőröket, ugyan mondják már meg ki tette. A kocsitulajdonosok baráti közösségé kovácsolódott kis csapata beszélgetésre vágyott vele. De ezt nem lehetett, személyiségi jogainak védelme nem tette lehetővé.
  Pedig vágyunk arra, hogy kifizesse az okozott kárt, és lehetőleg ne több évi polgári pereskedés után...
  Biztos szeretetre méltó fiatalember egyébként, de bennünk ez valahogy nem így csapódott le.
  (Egy normális gesztus az lett volna, ha kijózanodva jelentkezik, hogy én voltam, be voltam b., megbántam, és egyébként meg mennyi? De ez az ahová tartás meg gerinc kellene.)”
 • 3. Ibrox 2011. október 10. 15:40
  „srác...mi ? Mit kell itt jópofizni ?”
 • 2. pappe 2011. október 10. 15:22
  „"A Petőfi téri ,,látvány" azonban önmagáért beszélt." Ha már ezt így leírják - és nem mellesleg a XXI. században élünk - szal nem ártott volna pár fényképmelléklet!”
 • 1. zakarias3 2011. október 10. 14:54
  „Neki is 5 év letöltendőt!Az 5 év alatt keresett összes jövedelmét a károsúltaknak utalni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfő hajnalban indult a távhőszolgáltatás

Győrben hétfőn, a hajnali órákban indult a távhőszolgáltatás. Tovább olvasom