Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

3. Győrkőcfesztivál a 3+1 folyó városában

A fesztivál ideje alatt számos győri szállodában a gyerekek térítésmentesen szállhatnak meg, az éttermekben ingyen ebédelhetnek.
Az idén július 2. és 4. között a Radó-szigeten 10 helyszínen zajló színes programfolyam kínálata jelentősen növeli a város turisztikai vonzását - hangzott el sajtótájékoztatón.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával 2008. augusztus 1-3-ig szervezte meg első ízben a Vaskakas Bábszínház az I. Győri Gyerkőcfesztivált. Célként az Európai Unió Alapjogi Chartája a "gyermek érdeke mindenek előtt" alapelvének jegyében egy 3 napos, a gyermeki személyiség kibontakoztatására törekvő kulturális tudatosságát és önkifejező képességét erősítő, közösségben átélt, családokat megszólító fesztivál igénye fogalmazódott meg.

A 10 helyszínre szervezett komplex programok a gyermeki világ minden szegmensét felvonultatják: a klasszikus befogadói, művészi élményt átélő szereptől (előadások, koncertek, mutatványok, bábszínházak) az aktív alkotó kreativitásig (kézműves játszóházak, ügyességi sportjátékok, észpörgetők, logikai játékok, szerepjátékok, stb...).

Galéria! Fotók: H. Baranyai Edina


A Győrkőcfesztivál széles győri összefogás, együttműködés eredményeképp lett sikeres. A városvezetés jelentős anyagi támogatása teszi lehetővé a fesztivál ingyenességét, hisz alapvető cél minél szélesebb réteg megszólítása, aktivizálása, hogy minél több gyerkőc részt vehessen a fesztiválon szociális háttértől függetlenül. A szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek is hozzájuthatnak e 3 napon minőségi kultúrához, személyiségfejlesztő, kreativitást, fantáziát életbenntartó játékokhoz.

A főszervező társszervezeti, a közreműködők: Gézengúz Alapítvány, Reflex Környezetvédő Egyesület, Vidám Kölykök Egyesülete, Mokka Csoport, Xantus János Állatkert, Kaptár Egyesület, stb.

A 2008-as és 2009-es Gyerkőcfesztivál sikerei alapján 2010. július 2-4-ig ismét felkérést kapott az önkormányzattól a Vaskakas Bábszínház a III. Győrkőcfesztivál megrendezésére. A felkérés a gazdasági nehézségek ellenére magasabb összegű támogatást jelentett az elmúlt évekhez képest! Jelzi ez is a városvezetés álláspontját a Győrkőcfesztivál szükségességéről!

"Gyere Gyuri Győrbe, Győrkőcfesztiválra!"

A gyerekek regisztrációja egy mosolygós fotó ellenében átadott gyerkőckarszalaggal történik, mely viselőjét minden Győrkőcprogram és szolgáltatás ingyenes igénybevételére jogosítja. A karkötőre az egyik szülő telefonszáma is felkerül, a tömegben elkóborló, elsodródó gyerekek problémáját is megoldja a karszalag.

A karkötővel számos győri étterem, szálláshely kínálatát is térítésmentesen vehetik igénybe a gyerekek, s a győri uszoda és Xantus János Állatkert is belépőjegy váltása nélkül várja a gyerkőcöket.

Első nap - megnyitó
2010. július 2. péntek 18.30
Ákom-bákom - a Makám Együttes koncertje
Gingalló - Szalóki Ági koncertje
Borkai Zsolt polgármester átadja a város kulcsát a gyerekeknek Fénylő meglepetések

Második és harmadik nap
2010. július 3. szombat 10.00-20.00
2010. július 4. vasárnap 10.00-18.00

10 helyszínen 1000 program:
Tekergőtér - Felhővadászat - Minicirkusz - Képmutogató - Mutatványos bódé - Repülő - Szivárványhíd - Erdő, mező, somberek - Paszulykerengő
- Bábakukucs - Minitó vízibiciklivel és vízibombával- Hintajó - Meselabirintus - Haribo ugrálóvár - mászófal - Játékos tudomány - a fizikai csodái - Túró Rudi hajó - Óriás táblajátékok - Forma 1 Gyerek Autósuli - Meseutca, meseházak - Gézengúz játékok az uszodában - Kerékpáros kalandpark - Ugróiskolák -Meseszekrénysor - Óriás mesekirakó - Tipegő kert - Zorb - Bungee trambulin - Lóverseny - Kukac és vonat akadálypálya - Kézműves helyszínek - Pillekő építés - Dunakavics festés - Mobil kalandpark - Gyermek- és bábszínházi előadások - Koncertek...

Részletes program és hetente új hírek: www.gyorkoc.hu

Főszervező: Vaskakas Bábszínház
9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23. Tel.: 96/512-690; 20/661-5217 gyorkoc@gyorkoc.hu, vaskakas@vaskakas.hu, www.vaskakas.hu

Vasúti kedvezmény - vonattal a Győrkőcfesztiválra A MÁV-Start Zrt. és a GYSEV Zrt. a 2010. július 2-4. között megrendezésre kerülő Győrkőcfesztivál rendezvényre utazó gyermekeknek visszaútban díjfizetés nélküli hazautazást biztosít Győr állomásról.
Ehhez is kell a karszalag!

Olvasóink írták

  • 1. totharpad 2010. június 21. 19:04
    „Szép vagy!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ütköztek, majd továbbhajtottak

Június 18—án, péntek éjszaka a Petőfi híd lábánál lévő parkolóban egy ismeretlen, sötét színű… Tovább olvasom