Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

36 fokos lázban - versíró vereseny

Győr - A 36 fokos lázban égek című Rubophen versíró verseny első állomása volt csütörtökön a győri belvárosban. Videó: 36 fokos lázban
Meghökkentő látvány fogadta csütörtökön délután a győri belvárosban nézelődőket: a Csónakos szobornál felállított színpadon rögtönzött alvójelenettel előrukkoló pár próbált népszerűsíteni ismert és ismeretlen verssorokat.

– A tömegmédiában manapság mostoha szerepet kapó verset kívánjuk népszerűsíteni – nyilatkozta lapunknak Vernyik Imre producer. – Egy reklámozó cég szponzorálja törekvéseinket, így a versíró verseny turnéját is, amelynek első állomása Győr. Megdöbbentően sokan, mintegy 1600-an jelentkeztek eddig, ami jelzi: az emberek szeretik a verseket és maguk is szívesen írnak.

A hol verselő, hol alvást imitáló pár versimádata, a Táp Színház bemutatója a Baross út járókelőit is meghökkentette. Fotó: H. J.
A hol verselő, hol alvást imitáló pár versimádata, a Táp Színház bemutatója a Baross út járókelőit is meghökkentette. Fotó: H. J.

A producer elmondta még, az érdeklődők november 14-ig juttathatják el műveiket a www.versiroverseny.hu-ra vagy levélben az 1282 Budapest, Pf. 24 címre, illetve adhatják le személyesen a nevezési turnék helyszínein. A szerzők saját alkotásaik mellett egymást is ellátják különböző tanácsokkal, véleményt alkotnak az internetes oldalakon.

– A verseny „bajnokaira" jutalom vár – folytatta a producer –, a legnépszerűbb szerzők műveit antológiában tesszük közzé, az első tíz versből pedig rövidfilm is készül neves színészek előadásában. A műfaj megérdemli a támogatást, író-olvasó találkozók szervezését, a ráfigyelést. A versen keresztül az ember lelkivilága „helyre kerül", az igazán szép mű lélekemelő és boldoggá tesz.

Videó a helyszínről: Cseh Róbert

Olvasóink írták

  • 1. aTibi 2008. augusztus 16. 12:09
    „Semmi köze a versnek ehhez , a zsidó igy reklámozza termékét!

    Úgy tudom idáig Költőkkel ---Magyar --kőltőkkel, szoktak verssel kapcsolatos dolgokat csinálni!

    Újság írás = mint ez a hülye reklám!

    Döbbenet és szégyen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

kisalfold TV - teszt 8.

Győr - Tovább olvasom