Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

313 milliós szennyvízberuházás épülhet Győrsövényházon

A Nyugat-dunántúli Operatív Program két kiírásán összesen 18 projekt kapott támogatást több mint 3 milliárd forint értékben. A nyertesek között van Győr, Sopron, Kópháza, Kisbajcs, Győrság, Nyúl és Győrsövényház is.
Győrsövényházon a szennyvízelvezető és -kezelő rendszer kiépítésére 313,8 millió forintos támogatást ítélt meg a e valósul meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága.

A település 820 lakosának 335 beköthető ingatlanán keletkező szennyvizet 4872 fm gravitációs és 2619 fm nyomóvezetéken gyűjtik össze. A településen három, a telepnél pedig egy átemelő szivattyútelep közbeiktatásával a szennyvizet egy külterületi ingatlanon épülő biológiai szennyvíztisztító telepen tisztítják majd, a víz ezt követően a Rábca folyóba kerül.

A Belterületi vízrendezés pálázatok közül Győr a Traktoros, Virág, Mozsár és Levendula utcák vízelvezetési problémáinak rendezésére 68 millió forintot nyert. Sopron a Rák-patak 2,2 kilométeres belterületi szakaszának meder rekonstrukciójára 150 millió forint, a Kutyahegy belterületi vízrendezésére 130 millió forintot nyert.

137 milliós támogatást kap Nyúl a Sárkánylyuk-vízmosásrendszer vízrendezésére. Kópházán 61 milliós támogatásból épülhet ki a Vasút utca, Savanyúkút utca és a Kerti sor csapadékvíz-elvezetése. Belterületi vízrendezésre Győrság 59,9, míg Kisbajcs 58,6 millió forintos támogatást kap a Nyugat-dunántúli Operatív Programból.

A NYDOP belterületi vízrendezéshez és szennyvízelvezetéshez kapcsolódó nyertes pályázatiról itt olvashatnak bővebben.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. február 15. 15:58
    „Lesz ismét aminek gátlástalanúl lehet emelni majd a szolgáltatási díját! Főleg lehet fizetni az ügyfélnek a szolgáltató szennyviz szivattyújának az üzemelési villanyszámláját is! Nemis beszélve arról a rengeteg pénzről amit vagy tíz évig fizethet a tulajdonos azért, hogy legyen a szolgáltatónak szennyvíz csatornája és tisztító telepe. Habár az utóbbire már nem is biztos, hogy marad pénz és megy tisztítatlanúl a Rábcába is a szennyviz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rotary a szentélyben

A Rotary Club tagjai a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Hét Szabad Művészet Szentélye Galériába… Tovább olvasom