Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

30 taggal, elektromos biciklikkel megkezdte működését az újvárosi polgárőrség

Az Újvárosi Polgárőr Egyesület harminc tagja között több roma származású is van. A tagok ingyen és bérmentve vállaltak a közbiztonság erősítését Győr-Újvárosban. Videók.


"A polgárőrök magas szintű képzést kaptak a rendőrség és a katasztrófavédelem szakembereitől, de elsősegély-nyújtó tanfolyamon is részt vettek, míg a képzést szigorú vizsga zárta.

Jelenleg 30 tagunk van; mindenki ingyen és bérmentve vállalta a feladatokat. Az egyesület tagjainak fele, 15 polgárőr teljesít majd szolgálatot az újvárosi utcákon.

Felvenni a harcot az éjszakai hangoskodás és szemetelés ellen

Segítségükkel remélhetőleg sikerül megoldani, de legalábbis tompítani azokat a problémákat, amelyek évtizedek óta bosszantják a helyi emberek.

Gondolok itt elsősorban az éjszakai hangoskodásra, a kisebb-nagyobb balhékra, az illegális szemétlerakásra.

Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a helyi cigányság több karakteres személyisége vállalta, hogy részt vegyen a polgárőrség munkájában.

Tőlük mindenképp azt várom, hogy a felmerülő konfliktusok során határozott, de minden fél számára elfogható magatartást tanúsítsanak" - közölte Vidos Tibor, az Újvárosi Polgárőr Egyesület elnöke.Interjú Vidos Tiborral - videó: Cseh Róbert.


"4-5 emberre még mindenképp szükségünk volna"

"Egyesületünk továbbra is várja soraiba a városrész közbiztonságáért tenni vágyó újvárosiakat" - tette hozzá Vidos Tibor, aki az első feladatok egyikének azt tartja, hogy "a nyári időszakban hetente több napon is jelen legyenek a polgárőrök az utcán, főleg az esti órákban".

Arra a kérdésünkre, hogy milyen taglétszámmal lenne elégedett az elnök, Vidos Tibor úgy válaszolt: "4-5 emberre még mindenképp szükségünk volna, mivel a munkahelyi elfoglaltságok sokszor nehezítik az ügyeleti rend beosztását".


Munkára fel: megkezdte működését az újvárosi polgárőrség - fotók: Cseh Róbert.


Videó: Cseh Róbert.


A győri képviselő mintaértékűnek tartja, hogy harminc tag közül többen roma származásúak


Fekete Dávid (Fidesz-KDNP) győri képviselő, az Újvárosi Részönkormányzat elnöke elmondta: "számos újvárosi polgár kérése válhat valóra azzal, hogy a településrész polgárőrsége megkezdi működését".

"Az újvárosiak elsősorban a közbiztonság javítását, az illegális szemétlerakás és az éjszakai hangoskodás elleni hatékony fellépést várják a polgárőrségtől, de egyéb praktikus feladatok megoldásában is számíthatunk majd a tagokra, mint például az úthibák feltérképezését és jelentését" - közölte Fekete Dávid.

A győri önkormányzati képviselő mintaértékűnek tartja, hogy harminc tag közül többen roma származásúak.

Győr városa a költségvetésből 1,5 millió forinttal támogatta az újvárosi polgárőrség megalakulását. Ebből a pénzből több elektromos biciklit és megfelelő ruházatot vásároltak a tagok számára.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. bindzsi 2011. július 26. 19:49
  „igaza van annak a hozzászólónak aki a szigeti állapotokról irt mert azok <moderálva> akik akapualjbol árulják a zöldséget nem csak azembereket lakatják jól hanem elötte a patkányokat mivel a pincébe tárolják a rekeszeketés az összes zöldséget és gyümölcsöt legalább jól hizlalt patkányok fognak futkozni hol van ilyenkor az ÁNTSZ és KÖJÁL!”
 • 25. tutti 2011. július 22. 06:33
  „Hát nem csak Újvárosban de Szigetben is vannak gondok.
  1.nem értem például, hogy a Köztelek utcai Tesco mellett hónapok óta illegálisan a kapualjból árulják a zöldséget a romák.Vannak figyelő emberek és ha jön valaki gyanús akkor behúzza a lépcsőházba a rekeszeket.
  2.sokan élnek fémgyűjtésből de amit pofátlanul művelnek az már sok.Esténként és éjjelente a kukáknál bontanak pakolnak, ha pedig rendőrt hívsz max egy halkabban-t mer elrebegni neki a rendőr(megtörtént eset).
  3.éjjelente portyázó roma suhancok lesik a kocsikat dísztárcsáért teherautókat gázolajért a Radnóti utcában.
  4.a Radnóti 30 mögötti lottózó-nál állandóan folyik a piálás nem csak kint hanem az üzletben is

  Rendőrt látni néha lassan araszolni éjjelente de valahogy mindig eltűnik egy -egy dísztárcsa, bicikli, valahogy mindig arra ébred az utca pénteken szombaton éjjel v. hajnalban, hogy valamit törnek zúznak,üvöltenek.

  Nem kellene polgárőrség mert ugyan van némi ereje de ez a rendőrség dolga lenne.”
 • 24. Szabra 2011. július 21. 15:32
  „Tudatlan létemre mindig azt hittem, hogy a rend fenntartása a RENDŐRSÉG dolga, feladata lenne, mert " Szolgálnak és Védenek" ! Most már tudom, hogy kit szolgálnak és azt is, hogy csak magukat védik !”
 • 23. Prédikátor 2011. július 21. 10:53
  „Hapala!
  Szerinted az a kb 10 nyugdíjas mit tud tenni egy több tíz fős utcán bulizó cigány bandával???
  Vagy majd anyuci kisfia (F.D.), öltönyben kiszalad és megvédi a polgárőröket, vagy a Vidos úr két balettelőadás közben teszi meg?
  A fő gond az hogy a Fekete Dávidnak és a Vidos úrnak fingja nincs a polgárőrségről.”
 • 22. jóhatudod 2011. július 21. 10:48
  „15 makirézi !
  Rosszul tudod hogy a "szerv" nem figyeli,olvassa a fórumokat ! gyakorlatból tudom,hogy olvassák,sőt intézkedtek is / a báger-nél a fórumcikk megjelenése után kapták el a drogosokat ! úgy hogy ird meg bátran ha olyant látsz amit a hatóságok figyelmébe ajánlaná !”
 • 21. hapala 2011. július 21. 08:46
  „nem értem meg a sok nagativ hozászólást .

  1, miért nem örültök annak , hogy valakik szabad idejükből megpróbálnak a közösségnek segíteni ?

  2, MEGPRÓBÁLJÁK legalább , mert a többség nálunk csak DUMÁLNI szeret, de tenni NEM !

  én igenis példás dolognak tartom , köszönjük meg nekik .

  Jo munkát kivánok nekik.”
 • 20. zizellina 2011. július 20. 21:55
  „Szeretném kijavítani az egyik kedves hozzászólót, hogy ez nem egyenruha, olyan csak a hivatásosoknak van, minden egyéb szervezet, vagy őrző-védő cég FORMARUHÁT visel, viselhet. Megjegyzem, engem nagyon bosszant az egyik ilyen cég fehér kék, felül ún. fényhiddal mászkáló rendőrautót utánzó gépjárművei. Nem értem, hogy engedhetik.
  A Polgárőrség tagjainak jó egészséget kívánok, legyen sikerük a munkájukban!”
 • 19. zizellina 2011. július 20. 21:55
  „Szeretném kijavítani az egyik kedves hozzászólót, hogy ez nem egyenruha, olyan csak a hivatásosoknak van, minden egyéb szervezet, vagy őrző-védő cég FORMARUHÁT visel, viselhet. Megjegyzem, engem nagyon bosszant az egyik ilyen cég fehér kék, felül ún. fényhiddal mászkáló rendőrautót utánzó gépjárművei. Nem értem, hogy engedhetik.
  A Polgárőrség tagjainak jó egészséget kívánok, legyen sikerük a munkájukban!”
 • 18. Túrabakancs 2011. július 20. 21:50
  „Aki tevőlegesen tenni tud Újváros közbiztonságáért az nem más, mint max.a Turbózombi, meg a Véruszkár! :)
  Ettől függetlenül sok sikert a csapatnak! Bár egy Vitalij Klicsko kaliberű ember azért elkélne a csoportba.”
 • 17. lajoos 2011. július 20. 20:02
  „Hát,a Golyó alatt el sem indul a kisbicikli... :-D”
 • 16. nymisi66 2011. július 20. 19:27
  „Sok hűhó semmiért.
  Amíg más polgárőr egyesületek napi szinten teszik a dolgukat a városban, és semmit, vagy látszat pénzeket kapnak, addig egy "feneketlen perselybe" dobja a pénzt az önkormányzat.
  A többi polgárőr sem pénzért polgárőr, sőt Ők fizetnek tagdíjat, hogy tehessék, amit tesznek.

  Kérdések merültek fel bennem.....
  -Nem kellene jobban megbecsülni azokat az egyesületeket pl. melyek már 1994 óta a városban jelen vannak?
  -Kit, vagy kiket kell / lehet értesíteni ha dolog van?
  -Miért nem lehet más egyesületeket is megfelelően támogatni?
  -A többi polgárőr egyesülettel az együttműködést megbeszélték?
  -Mindenki rendelkezik a megfelelő képzéssel, vizsgával, jelvénnyel, igazolvánnyal? ( mert csak akkor közfeladatot ellátó személy, ha ezek összességében rendelkezésére állnak a polgárőrnek...)
  <moderálva>

  Egyébként kívánnék én sok sikert, de mint tudjuk a siker, az elsősorban a pénzen múlik, csak másodsorban kitartáson, elhivatottságon, lelkesedésen, és szerencsén.”
 • 15. makirézi 2011. július 20. 19:04
  „Nagyon okosat irtál "jóhatudod",gratulálok az elérhetőség nagyon fontos lenne! Ámbár volt rá pl-hogy irtak itt a hozzászolásoknál elég érdekekes dolgokat amire érdemes lett volna az illetékeseknek felfigyelni, itt most nem a" polgárőrségre" gondolnék,de lehet h rokon vagy ismerősröl lehetett szó igy átnéztek felette :-) Bizom abban h a Polgárőrség hamarabb megtalálja a problémákat mint a hivatalos szervek:-)Kérem segitség a Polgárőrség munkáját!!!”
 • 14. jóhatudod 2011. július 20. 16:37
  „Én is sok sikert kivánok nekik ! De egyet azonban nagyon hiányolok, egy közvetlen elérési lehetőséget /pl. Tel. sms, / ha valaki olyat lát amire érdemes odafigyelni akkor értesiteni tudja a polgárőröket !

  És igen is működik ha megkapják a lakosságtól a megfelelő információkat és segitséget ! Ez minden becsületes Újvárosi ember érdeke ! /ha már nem hozták létre a rendőrőrsöt ! /

  A telepi 5 db /öt darab/ betörés intő példa lehet mindenkinek !!
  /és semmi információt nem adnak róla az illetékesek !!!!!!”
 • 13. Ovinkor 2011. július 20. 16:13
  „Szerintem ez egy kiváló ötlet. Sok sikert hozzá!

  1. Phobos 2011.07.20. 11:13
  Már nagyon várod, hogy minden tönkremenjen, s jöhessen a Jobbik, ugye?”
 • 12. sese666 2011. július 20. 15:53
  „Mit akarnak ezek a vén taták:D:D”
 • 11. tibi02 2011. július 20. 15:34
  „Vicc.”
 • 10. vonLichthofen 2011. július 20. 14:49
  „Na de miért viselnek ezek az őrök ilyen setétes egyenruhát? Ráadásul lajblival? Nincsen ez betiltva?
  <moderálva>
  Az lesz majd a látvány amikor a Fekete Dávid odacsap a hajnali egykor hangoskodóknak és/vagy a szemetelőknek.De ki őrzi majd azokat akiket kirabolnak, megerőszakolnak, esetleg a lábát vágják le élve?”
 • 9. bojtár 2011. július 20. 13:13
  „1.ez mind szép és jó ,de az átlagéletkor elnézve a képet 50év
  2.na akkor hol is van az a híres 2 hét alatt rendet teszünk igéret pintér sanyika <moderálva>?
  3.vagy akkor még sincs rend? <moderálva>”
 • 8. Prédikátor 2011. július 20. 13:01
  „A 15 ember aki nem az utcán van szolgálatban mi a tökömet csinál????”
 • 7. vet 2011. július 20. 12:37
  „Sajnos amíg ingyen kell dolgozni nem lehet elvárni, hogy életerős fiatalemberek is belépjenek, akik munkájuk mellett még éjszaka is talpon vannak. Mindenesetre sok sikert kívánok nekik!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szülők, tanárok és a győri börtön elítéltjei festik az ikrényi iskolát

Azzal is spórol az ikrényi iskola, hogy nyaranta az osztálytermeket pedagógusok és szülők festik ki Tovább olvasom