Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

300 nyeremény komposztáló a Győr-Szoltól - fotók

A GYŐR-SZOL Zrt. a napokban kezdte meg a 300 darab nyeremény komposztáló kiszállítását. Az egyenként 300 literes, zöld színű házi komposztálók rendeltetésszerű használat mellett alkalmasak egy átlagos családi ház udvarán összegyűlő zöldhulladék környezetbarát és hatékony elbánására.

A nyáron Kutatás-fejlesztési megállapodást kötött a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. a Nyugat-magyarországi Egyetem Kooperációs Kutatási Központ Nonprofit Kft.-vel.

Az egyetemi kutatócsoport feladata a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás hulladékkezelési programjának ismertségi és elfogadottsági vizsgálata volt.

Ennek keretében korábban a hulladékgyűjtési számlákkal együtt lakossági kérdőíveket juttatott el a GYŐR-SZOL Zrt. a közszolgáltatási működési területen élőkhöz.

A kitöltött kérdőíveket augusztus 10-ig kellett visszaküldeni, vagy a www.gyorszol.hu weboldalon kitölteni. A kérdőívet pontosan kitöltő családi házas övezetben élők komposztálót nyerhettek.

"A GYŐR-SZOL Zrt. a napokban kezdte meg a 300 darab nyeremény komposztáló kiszállítását. Az egyenként 300 literes, zöld színű házi komposztálók rendeltetésszerű használat mellett alkalmasak egy átlagos családi ház udvarán összegyűlő zöldhulladék környezetbarát és hatékony elbánására.
A most kiszállításra kerülő eszközökkel készített házi komposztot vissza lehet forgatni a termőföldbe, a természetes talajerő- utánpótlás haszonnövényeknél nagyobb terméseredményt, dísznövényeknél fokozottabb díszítőértéket eredményez" - közölte Nagy Csaba, a Győr-Szol kommunikációs menedzsere.

A Nyúlon élő, díszkerttel rendelkező Schreiner László örült a részére a napokban átadott komposztálónak. Falevelet és elhervadt virágokat tesznek majd bele, a komposztot pedig felhasználják.
Örömmel vette át a házi komposztálót a szintén nyúli Kóczián János és felesége is. Régóta szelektálják háznál a hulladékot, amit lehet, hasznosítnak.

Kertjük nagysága négyszáz négyszögöl, van benne szőlő, vetemény és gyümölcsös. Az új komposztálóval készített komposztot beszántják majd a földbe.

A nyerteseknek hamarosan kiszállítják komposztálójukat, amelyhez használatot megkönnyítő leírást is küld a GYŐR-SZOL Zrt.

Olvasóink írták

  • 1. eger 2011. november 17. 10:14
    „Mi is nyertünk és nagyon örülünk neki: ez egy jó kezdeményezés! Amit nem muszály, nem kell elszállítani, hanem helyben hasznosítani lehet. 16 éve komposztálunk, kedvező tapasztalatokkal. KÖSZÖNJÜK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába Nyrt: 1,5 milliárdos veszteség a harmadik negyedévben

Egy éve 390 milliós nyeresége volt a Rábának, most viszont 1,5 milliárd forint adózott veszteséget könyvelt el a harmadik negyedévben. Tovább olvasom