Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

300 millióból fejlesztik a győri állatkertet öt év alatt - fotók

A fejlesztés egyik állomása az interaktív szaharai játszótér, amit kedden adtak át. Videó.


A 2014 évi fejlesztési program egyik állomása egy tematikus játszótér felépítése, ami  „Zarzura az elveszett oázis"   meséjét dolgozza fel. A parkban kialakított szaharai interaktív játszótér a Líbiai –sivatagban, Almásy László által megtalált oázisról szól.

A helyszín, a Szahara világába kalauzolja el a gyermekeket, akik megismerhetik az úszó emberek barlangját és a Nílus folyót eredéstől a delta vidékéig. A gyermekek láthatják Almásy László lezuhant repülőgépét, miközben a homokdűnék között, a pálmafák alatt játszanak.

Játék közben megismerhetik Almássy László Afrika kutató és felfedező életét, és a történetet, hogy hogyan vezették el őt a madarak  Zarzurába az elveszettnek hitt oázisba.

A projekt 16 millió forintból valósult meg, melyet az állatkert és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közösen vállalt magára.

Videó: Cseh Róbert

Az állatkert közönségszolgáltatások színvonalának fejlesztésével szeretné növeli a látogatók komfortérzetét, ezt tanúsítja az idei évben kialakított játszótér és további  közösségi terek, így adva lehetőséget a kellemes pihenésre és családi szórakozásra.

Interaktív szaharai játszótér a győri állatkertben. Fotók: Cseh Róbert
Az Állatkert jogelődje a Május 1. Kultúrpark, 1967. május 1-jén nyitotta meg kapuját.  Az Állatkert 2013 és 2017 között egy öt éves fejlesztési koncepciót dolgozott ki arra, hogy méltóképpen ünnepelhesse meg 2017. május 1.-jén, fennállásának 50. évfordulóját.

Egy nagyon színvonalas, télen-nyáron egyaránt használható családi szabadidő-központ kialakítása a cél. A fejlesztési program 3 iránya közösen biztosítja a színvonal megtartását és a látogatók számának további emelését.

• A közönségszolgáltatások színvonalának fejlesztésével az Állatkert tovább növeli a látogatók komfortérzetét, így ad lehetőséget a kellemes pihenésre és családi szórakozásra

• A meglévő és tervezett új állatbemutatóival az Állatkert megmutatja az embereknek a természet csodáit és a megmaradásukat fenyegető veszélyeket, elősegíti, hogy a látogatók élőlény-társaikkal kapcsolatba juthassanak és megszeressék a változatosságot, legyen az akár biológiai, akár kulturális.

• A szakmai tevékenységek fejlesztésével, az Állatkert bekapcsolódik a Természetvédő közösségek munkájába a veszélyeztetett állatok, növények és élőhelyek megmentése érdekében. A Zoopedagógiai nevelőmunkában még több figyelmet szentel a természetvédelmi kérdéseknek. A Kert a régió legnagyobb hatású természetvédelmi oktatóközpontjává, a nemzeti parkok, védett területek, természetvédelmi akciók állandó kirakatává válik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fentről látszik a lusta gazda parlagfüve

Tavaly ötmilliós büntetéssel is járt a helikopteres felderítés – most újra elindultak a gépek. Tovább olvasom