Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

300 millió forintból újulnak meg a postahivatalok a megyében

Győr-Moson-Sopron - 300 millió forintot fordít a megyében ebben az évben felújításokra a Magyar Posta Zrt. Ebből az összegből tíz településen újítják fel teljesen vagy részben a hivatalokat.

A legnagyobb átalakítást és korszerűsítést a mosonmagyaróvári főpostán és a győri 7-es postán végzik el.

Nagyszabású felújítási programba kezdett a Magyar Posta Zrt. a megyében. Több város postahivatalait korszerűsítik, számos helyen teljes rekonstrukciót végeznek. Több épületre már igencsak ráfér a korszerűsítés, hiszen vannak olyan helyek, ahol évtizedek óta nem volt nagyobb felújítás.

A győri főpostán már elkezdték a felújítási munkálatokat, a mosonmagyaróvári hivatalban azonban még készülnek a rekonstrukcióra. Fotó: M. Á. és b. A.
A győri főpostán már elkezdték a felújítási munkálatokat, a mosonmagyaróvári hivatalban azonban még készülnek a rekonstrukcióra. Fotó: M. Á. és b. A.

A Magyar Posta Zrt. az idei esztendőben mintegy 300 millió forintot fordít postafelújításokra Győr-Moson-Sopronban – tudta meg portálunk Tomecskó Tamás szóvivőtől. A megye több mint 10 településén kezdődtek el vagy kezdődnek a közeljövőben kisebb-nagyobb rekonstrukciók. A beruházások közül kiemelkedik a mosonmagyaróvári, Erkel utcai főposta felújítása. Ennek keretében egyebek mellett korszerűsítik a felvételi és az ügyfélteret, új főpénztárt alakítanak ki egy diszkrét előtérrel, kicserélik az elavult bejárati nyílászárókat és felújítják a teljes villamossági hálózatot, modernizálják a gépészeti és szellőzési rendszert is. A már elkezdődött felújítási munkálatokkal a tervek szerint még ebben az évben – várhatóan december második felében – végeznek.


Tomecskó Tamás elmondta: szintén jelentős rekonstrukciós munkálatokat kezdenek a győri 7-es postán (Hédervári út), ahol a teljes felvételi teret korszerűsítik. Hasonló rekonstrukciókat terveznek, illetve kezdtek a megyeszékhely további három hivatalánál – köztük a főpostán –, valamint Csornán is. A mosonmagyaróvári, győri és csornai felújítások mindegyikénél elbontják a jelenleg még meglévő bankfalakat, nyitott pultossá alakítják a postákat, azaz eltűnnek az elválasztó üvegfalak, így közvetlenebb lesz a kapcsolat a dolgozók és az ügyfelek között. A rekonstrukciós program részeként megújul továbbá a fertőrákosi hivatal is, valamint megoldják a megye 10 postájának – Sopronban kettő, Szanyban, Győrújbaráton, Fertőszentmiklóson, Győrszentivánon, Hegyeshalomban, Beleden, Szilban, Jánossomorján – klimatizálását is.

A munkálatok mindegyikét még idén szeretnék befejezni. A felújítások során nem változik a nyitva tartás, a postai szolgáltatás a munkálatok idején is mindenhol változatlan marad, esetenként egy-egy részen előfordulhatnak korlátozások.

A szóvivő hozzátette: a rekonstrukciók, átalakítások költségét a Magyar Posta Zrt. saját forrásból biztosítja, mint ahogy tette ezt eddig is a társaság. A Magyar Posta ugyan 100 százalékban állami tulajdonban lévő cég, de működéséhez nem kap állami támogatást, valamennyi fejlesztést saját erőforrásból valósít meg.


 

Olvasóink írták

  • 2. pemozsu 2009. szeptember 11. 20:48
    „01010 akkor ne utazz buszon sem,mert ott meg sose volt üvegfal az utasok közt.
    Egyébként minden elismerésem a postáé, ahogy megoldották az egyes felújítása alatti gyors ügyintézést a kettes postán, és gratula a hölgyeknek akik állják a sarat a vasuti postán.”
  • 1. 01010 2009. szeptember 11. 12:37
    „"elbontják a jelenleg még meglévő bankfalakat, nyitott pultossá alakítják a postákat, azaz eltűnnek az elválasztó üvegfalak, így közvetlenebb lesz a kapcsolat a dolgozók és az ügyfelek között."
    Így hamarabb trejedhet majd a H1N1 és társai :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szelektíven olcsóbb lehet

Megkezdte a komposzthulladékok gyűjtőedényeinek kiosztását a Komszol. A barna tetejű kukákat jövő… Tovább olvasom