Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

300 milliárd az élelmiszeriparnak - hangzott el a győri Veres Péter iskolában - fotók

Román István helyettes államtitkára Győrben arról is beszélt: a hiányszakmákban az iskolák egymástól próbálják meg elszívni a diákokat.
"A következő években 300 milliárd forint jut a hazai élelmiszeripar támogatására. Ezt a pénzt a kis- és középes gazdaságok fejlesztésére kívánjuk fordítani. A pályázatok elbírálásának egyik fontos tényezője lesz, hogy az adott vállalkozások hány főt, milyen szinten foglalkoztatnak" - szögezte le Román István a győri Veres Péter iskolában.

A Földművelésügyi Minisztérium Agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: "a hiányszakmákban a szakképző intézmények erős versenyt folytatnak egymással: minden iskola minél több jó képességű fiatalt szeretne megnyerni egy-egy hivatás mellett".

Helyettes államtitkár sajtótájékoztatója a győri Veres Péter iskolában

"Két új képzést is kínálunk a diákoknak jövő szeptembertől. Egyrészt a szakérettségit adó négy éves képzést egy éves mezőgazdasági technikusi végzettséggel lehet majd kiegészíteni, másrészt újra elindítjuk a mezőgazdasági gazdaasszony képzést, mely a falusi vendéglátásra épül.

Utóbbi képzés során a diákok szabadon választhatják a lovaglást és dísznövénykertészetet is. Mind a lovász, mind a virágkötő szakma egyre keresettebb itthon és külföldön egyaránt" - monda Gazdag Andrea, a Veres-iskola igazgatója. Hozzátette: "jövőre a diákok könnyített eljárással felvételizhetnek a Veresbe, vagyis csak a hozott pontszámok számítanak majd". 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzszállító karambolozott egy autóval Pannonhalmán

Nem sérült meg senki a szerdai balesetben. Tovább olvasom