Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

25 milliárd forint nyeremény

Tavaly nemcsak sokat költöttünk szerencsejátékokra, de sokat is nyertünk. Dr. Csőzik Lászlóval, a Szerencsejáték Zrt. észak-dunántúli területi igazgatójával ezekről a pénzekről, valamint a legnépszerűbb játékokról beszélgettünk.


– A Szerencsejáték Zrt. játékai országosan és megyénkben töretlenül növekvő népszerűségnek örvendenek. Szinte nincs ismerősöm, akivel ne találkoztam volna lottózóban.

– Tavaly elsősorban a lottóhalmozódásoknak köszönhetően egyes időszakokban ugrásszerűen megnőtt a fogadók játékkedve. A milliárdos, sőt, akár a kétmilliárdos álomhatárt is meghaladó nyereményösszegek sokakat csábítottak játékra. Nyilván ilyenkor még többen játszanak – mondja dr. Csőzik László.


– Továbbra is vezet a népszerűségi versenyben az ötöslottó?

– A legnépszerűbb játékok hagyományosan az ötöslottó és a hatoslottó. A tavaly 10 éves születésnapját ünneplő skandináv lottó dobogós hellyel dicsekedhet. A sportfogadók nagy kedvence volt a Tippmix, amely az utóbbi időben még nagyobb oddsokat kínál. Vélhetően a 2010-es évben is népszerű lesz, hiszen a labdarúgó-világbajnokság izgalmas mérkőzéseit ajánlja. A gyors játékok iránt rajongóknál az idén 5 éves Puttó a legkedveltebb.


– Nyilván sok játékos sok pénzt fizetett, de még érdekesebb, mennyit nyertek a régiónkban? Van erről kimutatásuk?

– Természetesen van. Tavaly az észak-dunántúli régióban összesen 25 milliárd forintnyi nyereményt vihettek haza a szerencsés játékosok. Az országos szerencseperc-akciók keretében a nyertesek összesen tíz autóval, 111 millió forint készpénzzel és 1,4 millió forint értékű utazási utalvánnyal lettek gazdagabbak térségünkben. Három regionális akció során főnyereményként két siófoki lakás-nyaraló, illetve egy kilogramm színarany talált gazdára.

Dr. Csőzik László, a Szerencsejáték Zrt. észak-dunántúli területi igazgatója szerint 2010 a Tippmix és a Puttó éve lehet.
Dr. Csőzik László, a Szerencsejáték Zrt. észak-dunántúli területi igazgatója szerint 2010 a Tippmix és a Puttó éve lehet.

– Szép summa és szép kis lista. Erre szokták azt mondani, ezért megéri. De szép összeget költenek adományokra is.

– A Szerencsejáték Zrt. szokásaihoz híven 2009-ben is jelentős összegeket fordított adományokra. Legutóbb a Győri Szülészetért Alapítvány részesült támogatásban. Célunk, hogy a szórakoztatáson, a nyeremények lehetőségén túl amikor tudunk, segítsünk. A társadalmi felelősségvállalás a mi üzletpolitikánk része is.


– Mire számíthatunk 2010-ben?

– Érdemes figyelni a sorsjegyek folyamatosan megújuló kínálatát. A paletta minden évben úgy változik, hogy egy tucatnyi sorsjegy közül lehessen választani. A leginkább kedvelt sorsjegyek évek óta jelen vannak a játékosok nagy örömére. Tavaly kirobbanó formában szerepelt a Szuper Bankó és a Kaszinó, bár továbbra is a Black Jack a legnépszerűbb hazai sorsjegy. A régióban sokan többmilliós nyereményekkel gazdagodtak a sorsjegyeknek köszönhetően. Legutóbb Győrben kapartak le egy ötmilliós főnyereményt a Kincskeresőn. Ezenkívül a Szerencsejáték Zrt. az idei évben is folytatja közkedvelt országos és helyi akcióit, hogy minél több játékos legyen szerencsés nyertes. Tavasszal ismét megállíthatják egymillióért az utcán sétálókat.

2010 slágerjátéka a Tippmix lesz, hiszen a Dél-Afrikában tartott labdarúgó-világbajnokság június 11. és július 11. között ugrásszerűen fokozza majd a fogadási kedvet. Folytatódnak az évek óta nagy sikerű szerencseperces akciók. 2010-ben augusztusban esik péntekre a hónap 13. napja. Ezt a napot sem szabad kihagynia egyetlen vérbeli játékosnak sem. Az ötéves Puttó játék pedig novemberi születésnapján várja majd meglepetésnyereményekkel a pályázókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fizika napja a Krúdyban

A győri Krúdy Gyula-középiskola január 29-én immár ötödik alkalommal rendezi meg a fizika napját,… Tovább olvasom