Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

25 köbméter zugszemetet szállítottak el Győr-Újvárosból - fotók

A Győr-Szol Zrt. illegálisan lerakott hulladékokat szállított el csütörtökön Győr-Újváros városrészből.

A Nép utca végén, a Győr táblánál mintegy 25 köbméter zugszemét gyűlt össze ismét, amelyben többek között földdel kevert építési törmelék, elhasznált bútorok, szétszerelt elektronikai cikkek és lakossági vegyes hulladék volt - tudta meg portálunk.

"A szemétkupac elszállításához a szolgáltató kombi rakodógépet és darus-platós autót is bevont. A gépi munka elvégzését követően kézzel történt meg a terület megtisztítása. A munkában összesen 15 fő vett részt.Az illegálisan lerakott hulladékok elszállítása szinte egész évben aktuális feladat, bizonyos helyszínekre évente 2-3 alkalommal szükséges visszatérni. 2011-ben a GYŐR-SZOL Zrt. a város különböző területeiről összesen 4137 köbméter zugszemetet szállított el 871.320 kilogramm súlyban.

Jelentős azon kommunális hulladék mennyisége is, amely a szelektív hulladékgyűjtő szigetek edényei mellett jelenik meg.

E miatt sajnálatos módon a 160 győri szelektív hulladékgyűjtő sziget takarítását rendszeresen kénytelen a GYŐR-SZOL Zrt. elvégezni.Az illegális hulladék egy része olyan lom jellegű hulladék, amely a megfelelő jogosultság igazolása után – Győr kártya, vagy a közszolgáltatásról szóló befizetett hulladékszállítási számla felmutatásával – a hulladékudvarokban ingyenesen, a szelektív gyűjtés szempontjai alapján elhelyezhető" - közölte Nagy Csaba, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere.

A hulladékudvarok pontos helyszínei és nyitva tartásuk megtekinthető a www.gyorszol.hu weboldalon.


Ide kattintva olvashat arról, mennyi zugszemetet kell hétről hétre elvinni a győri Bercsényi ligetből.

A legutóbbi győri közgyűlésen is szóba került a zugszemét problémája Újvárosban, Győr-Szigetben. 

Olvasóink írták

 • 18. jóhatudod 2012. március 03. 15:56
  „Ma láttam ,nem csak a Nép utcai részt hanem a töltés túlsó oldalán a Somos -tó környékét is kitakaríották az odahordott szeméttől ! Sőt még a belógó ágakat is lebotolták !! Szép tiszta lett a környezet !
  A RÁBATEX horgászai nevében : KÖSZÖNJÜK Győr -Szol !!!!!!!

  Azt viszont csak a magam nevében ígérem: minden egyes alkalommal viszek magammal fényképezőgépet és ha illegális hulladéklerakást látok fotó készül és feljelentés !!!
  Az ilyen felelőtlen szemetelők nem érdemelnek mást mert tönkreteszik a környezetet ! Min. bírság 50000 ft !!!!”
 • 17. rebe1 2012. március 01. 20:14
  „5. ekkenekepen 2012.03.01. 13:33 totál felesleges volt az akció, így legalább az ottani népcsoport társadalmi státuszához méltó környezetben vegetálhatott.

  Tisztelt ekkenekepen!

  Igy ismeretlenül is ki merem jelenteni hogy ritka ostoba ember vagy !!!!
  Ha jártál volna ezen a környéken rájönnél milyen "népcsoport "lakik itt és jó pár szabadhegyi (és nem rossz szándékkal szabadhegyi) irigykedne a társadalmi helyzetben oly leirt itteniekre.
  Nem az itteniekkel van a baj csak ,hanem azokkal akik ezt a környéket nézik a város szemetesládájának

  Amugy meg kb annyi neveletlen bunko lakik itt mint adyvárosban vagy nádorvárosban ...
  Sajnos itt a szeméttelep ha zárva van tul közel van a lápos nádas rész ahol el lehet dugni a szemetett-már ha eldugja”
 • 16. .viki27. 2012. március 01. 18:03
  „Annak idején heti három alakalommal volt ürítés azt csökkentették heti kettőre és az akkori ellenzék aláírás gyűjtésbe kezdett a vissza állításért.Most kéthetente viszik és csodálkoznak,hogy rengeteg a zug szemét.Erre a holdingra csak rá faragtunk szerintem.”
 • 15. Tündenéne 2012. március 01. 17:07
  „"Jelentős azon kommunális hulladék mennyisége is, amely a szelektív hulladékgyűjtő szigetek edényei mellett jelenik meg."
  Ehhez tenném hozzá, hogy egyrészt az legalább ott van (nem parkokban meg üres telkeken); másrészt én számtalanszor viszem a szelektívet a hulladékszigetre, aztán utánam három perccel jönnek bizonyos elemek, és kiborogatják, kiválogatják, a maradékot meg otthagyják... Ez se mindegy! (Legutóbb mondjuk pont mellettem válogatott valaki, nagyon kellemetlen, hogy az ember nem fér oda, ott a bicikli nekitámasztva a konténernek, nem tudom kidobni az üvegeket (mi mást) addig, amíg az illető ott teljes lelki nyugalommal vájkál, belenéz a táskáimba(!), ésatöbbi :( )”
 • 14. szabi73 2012. március 01. 16:23
  „"Fímhulladik" gondolom nem volt benne!”
 • 13. Dwatson 2012. március 01. 16:03
  „Amíg ilyen (hülye) szemétszállítási díjat állapítanak meg,addig nem fogják győzni az illegális lerakók tisztítását!
  Talán nem kellene a kukaürítésekért minden alkalommal külön díjat fizetni,és nem kellett volna a lomtalanítást megszüntetni! Jobb lenne egy fix alapdíjért cserébe elszállítani a szemetet,mert akkor nem kellene össze várni a szemetet,vagy alternatív módon megszabadulni tőle,a fizetni valóval együtt. A hulladék nem csak ilyen helyre kerül hanem a vegyestüzelésű kazánokba,kályhákba is,mert az után nem kell szemétdíjat fizetni,és még meleget is ad.Tízezer szemétégető megyéje lettünk,égetik a műanyagokat is,tüzelnek a kert végében is,aztán a hamu,benne a dioxinnal vagy a barna kukában vagy a zöldségeskertben végzi.”
 • 12. irónmajdnem 2012. március 01. 15:42
  „Kösz a korrekciót.”
 • 11. kohnvektor 2012. március 01. 14:31
  „Miért nem lehet mindenkivel kötelezően szemétszállítási díjat fizettetni? Talán valamit segítene.”
 • 10. vonLichthofen 2012. március 01. 14:29
  „Egyébként - hol van a keménykötésű Fekete Dániel /vagy Farkas Dániel?/ a körzeti megbizott, hogy ügyeljen a rábizott körzetre?
  Ha nagyobb léptékbe helyezzük ezt a szemét ügyet/sic/ akkor láthatjuk, hogy ez vár az egész országra! Europa szemétlerakó helye leszünk.”
 • 9. irónmajdnem 2012. március 01. 14:23
  „... Bocs, csak egy apróság a sok halom között: a zugszemét szó tárgyesetben zugszemetet. A nyelvi tisztaság nevében is kösssz! ...”
 • 8. jóhatudod 2012. március 01. 13:58
  „Egy félreértést szeretnék tisztázni ! A Nép utca végén képződött zugszemét 90 %át az autóval érkezők /más városrészből, hazafelé tartó bérfuvarozók, vállalkozók kisteherautóiról (Ikrény Abda ) minden lelkiismeret furdalás nélkül szabadulnak meg a sötét szakaszon !
  Volt olyan rézbűrü fuvaros is aki elvállalta olcsón a szemét,zsid elszállítását és itt és a töltés túloldalán szabadult meg a szeméttől !!
  Itt is a fokozotabb ellenőrzés és a szigorúbb bírságolás a megoldás !!!!!”
 • 7. Sárkányfűárus 2012. március 01. 13:56
  „Hol van a tv-ben is emlegetett újvárosi polgárőrség???? Ja, hogy sehol.... Ők is csak a támogatást tudják felvenni...”
 • 6. ekkenekepen 2012. március 01. 13:35
  „És kérdem én, arról mikor fogunk hírt kapni hogy végre körbefalazták ezeket egy kellemesen távoli pusztán, helyretéve ezzel a "kultúrális" és hagyományőrző kérdést amiért mindig óbégatnak?!
  Ja hogy sose, mert ez nem románia ahol helyre tudják tenni a dolgokat.”
 • 5. ekkenekepen 2012. március 01. 13:33
  „totál felesleges volt az akció, így legalább az ottani népcsoport társadalmi státuszához méltó környezetben vegetálhatott.”
 • 4. gonzo 2012. március 01. 12:57
  „És még csodálkozik valaki,miért érzik ilyen jól magukat itt az indiaiak?Azt csinálnak amit csak akarnak,a hülyemagyarok meg még a mocskukat is rendszeresen eltakarítják utánuk.Mielőtt valaki megkérdezi,én sem tudom a megoldást.Illetve lenne azért páér ötletem,de azt úgyis kimoderálnák.Pedig csak az előbb-utóbb úgy sem kikerülhető elkülönítést ecsetelném.Mert ez a végtelenségig nem mehet így.Kulturált emberek a végtelenségig nem élhetnek együtt az evolúció valamely alacsonyabb szintjén megrekedtekkel.”
 • 3. doubt 2012. március 01. 12:11
  „Ja, és a másik vicces, hogy ott van a Nép utcában (talán ettől a helytől 100 méterre) a hulladékudvar. Csak a "vajonkiknek" nincs Győr kártyája, vagy a közszolgáltatásról szóló befizetett hulladékszállítási számlája.”
 • 2. doubt 2012. március 01. 12:08
  „A Kossuth utcában "vajonkik" még a két ház között lévő üres telekre is beöntik rendszeresen a szemetet. De már láttam olyat is , hogy megálltak a Kossuth iskola mellett, és az iskola szemeteskonténerébe öntötték a háztartási hulladékot a kocsi hátuljából. Nem hülyék ezek kérem. Megspórolják a szemétszállítási díjat.”
 • 1. pappe 2012. március 01. 12:05
  „"Az illegálisan lerakott hulladékok" Ejnye! Vajon kik rakták le?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék szintetizátor

Szülők által adományozott három szintetizátorral gazdagodott a győri Öveges Kálmán Gyakorló… Tovább olvasom