Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

250 tonna roncsot talált a Zöld Kommandó

Tét - A csütörtökön Téten végrehajtott „Zöld Kommandó" akcióban egy TSZ majornál lévő telephelyen több mint 250 tonna roncs gépkocsi-karosszériát találtak.

Téten belül, a lakóházak szomszédságában ezer tonnányi autóalkatrész, roncskarosszéria, acél- és vasöntvény halmozódik felvárja, hogy elszállítsák.

– A belső telephelyen olajszennyezés is van, ami a motorblokkokból folyhatott ki. A rendőrség munkatársai több motor- és alvázszámot is ellenőriztek, hogy azok nem lopásból származnak-e. Eddig nem találtak ilyenre. A katasztrófavédelem szakemberei sem találtak az arra vonatkozó törvénybe ütközőt. Azonban az engedély nélküli begyűjtés és kereskedés megáll, amit maga a tulajdonos is elismert – tudtuk meg Puskás Sándortól.

A környezetvédelmi felügyelőség osztályvezető helyettese hozzátette, a bizonyítási eljárás után nagy valószínűséggel kötelezik a tulajdonost, hogy adja át a fémhulladékot engedéllyel rendelkező hulladékkezelőnek. Emellett bírságot is kiszab a hatóság.

Az évek óta engedély nélkül működő vállalkozásról Szabó Ferenc, Tét polgármestere megjegyezte, számos felszólítást küldtek ki a tulajdonosnak, hogy meghatározott időn belül rendezze a tarthatatlan állapotokat.

– A kiszabott bírságokat nem fizette be, de letiltani sem tudtuk tőle. Az ajánlottan kiküldött felszólításokat, határozatokat nem vette át. A lakosság hiába háborog, hogy közvetlenül az orvosi rendelő mellett működik az ócskavas telep. Esténként a munkálatok zaja zavarja a lakókat – sorolta Szabó Ferenc.

A téti fémhulladékgyűjtő és -kereskedő telephelyein roncsautók alkatrészeiből, karosszériáiból 1250 tonna van felhalmozva. Fotó: Bertleff András
A téti fémhulladékgyűjtő és -kereskedő telephelyein roncsautók alkatrészeiből, karosszériáiból 1250 tonna van felhalmozva. Fotó: Bertleff András

A polgármester kérte az ellenőrző hatóságokat, hogy minden jogi lépést tegyenek meg, hogy megszűnjön az áldatlan állapot.

– Türelmesek voltunk, hogy ne akkor adja el, amikor alacsony volt a fémhulladék ára, ne bukjon nagyot az eladásán. De már a vas- és acélhulladékot is magas áron lehet továbbadni. Nagyon örülünk annak, hogy a környezetvédelmi hatóság felfigyelt a problémánkra. Remélem, a Zöld Kommandó tevékenysége hatásos lesz városunkban, de más helyeken is – mondta végül Szabó Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két nyelven szerzett magabiztos tudás

Győr - Akárcsak korábban a hollywoodi filmkészítők közt, a kéttannyelvű középiskolák diákjainak… Tovább olvasom