Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

250 millióból újul meg tanévkezdésre a Móra

Elkezdődött a Móra Ferenc Általános és Középiskola komplex energetikai felújítása a győri önkormányzat nyertes KEOP-5.3.0/A/09-2009-0131 pályázata keretében.

A majd 250 milliós összköltségű beruházás kivitelezési munkái május elején indultak, így a tanévet az újjávarázsolt épületben kezdhetik a mórás diákok.

A felújítás során az iskola hőközpontját úgy alakítják át, hogy önállóan is lehessen szabályozni és mérni az iskola energiafogyasztását. Kicserélik a radiátorokat, több önállóan szabályozható fűtési kör létrehozásával lehetővé teszik, hogy csak azokat a részeket fűtsék, amelyeket éppen használnak.

Az üzemeltetés az új, modern rendszernek köszönhetően a kézi vezérlés helyett számítógéppel történik majd, így akár az interneten keresztül is lehet ellenőrizni annak helyes működését. A takarékos működés érdekében kicserélik a nyílászárókat, homlokzati hőszigetelést, valamint a födém víz- és hőszigetelését is elvégzik.

Az intézmény igazgatója bízik abban, hogy az iskola épületének ilyen nagyarányú felújítása lehetővé teszi majd a költséghatékony működést, a fűtés- és áramszámlák jelentős csökkenését.

A munkálatok elkészültével esztétikusabbá, vonzóbbá is válik az intézmény, ami előnyös a diákoknak, tanároknak, s az adyvárosi lakóközösségnek is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szállításnál is fontos az állatvédelem

Az élőállat-szállítás során tapasztalt rendellenesség esetén az állat-egészségügyi hatóság… Tovább olvasom