Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

250 méteres szakaszon 12 rossz csatornafedél borzolja az autósok idegeit Győrben - fotók

A 81-es út, Vágóhíd út és a Spar felé bevezető út közötti szakasz észak részén - 250 méteres úthosszról beszélünk - 12 csatornafedél minősíthetetlen állapotú. Kép az összes tengelygyilkos fedőlapról.
Úgy járnak az autósok ezen az úton, mintha a helyi talponállóban kezdték volna a napot 

"Lakó- és munkahelyem közé naponta vagyok kénytelen beiktatni a szóban forgó útszakaszt, különösen, amióta a Baross híd felújítási munkái zajlanak. Győriként mindannyian tudjuk: nem kis forgalmú útról van szó, mégis a csatornafedelek döbbenetes állapotban vannak" - kezdte Horváth Zsolt.

"Amikor errefelé kezdtem járni kocsival, eleinte nem értettem, miért járnak ezen az útszakaszon az autósok úgy, mintha mindegyikük a helyi talponállóban kezdte volna a napot.

Gyorsan rá kellett jönnöm: a `hajnali részegség´ okai a - jobbára a kerekek valamelyikének vonalába eső - minősíthetetlen csatornafedelek. A róluk készített képek önmagukért beszélnek.


250 méteres szakaszon 22 rossz csatornafedél borzolja az autósok idegeit Győrben

Hihetetlenül hanyag betonos javítások

A nagyjából tucatnyi fedél és egyéb nyílás olyan, mint az igénytelen munka állatorvosi lóvására. Van fedél, ahol egyszerűen elfogyott mellőle az aszfalt, 10-15 centi mély lyukat hagyva maga után, akad olyan is, ahova belóg a csatornafedél keretének éles pereme.

Van, ahol maga a fedél van jóval mélyebben, mint a keret, van, ahol a fedél keretestől még csak-csak síkban van, de körülötte a teljes útfelület töredezett, megsüllyedt, vagy éppen - valami hihetetlenül hanyag betonos javításnak `hála´ - magasabban van, mint az aszfalt többi része.

Az arányokat jól érzékelteti, hogy a tucatnyi rossz fedél mellett mindössze kettő volt, amiről úgy véltem, hogy többé-kevésbé vállalható állapotú" - folytatta észrevételeit Horváth Zsolt.


Egy a sok(k) közül - fotók: Tudósító

Olcsóbb volna a helyreállítás, mint a kártérítési összegek

"Mivel az útfelület nyomvályús - ami nem csoda, hiszen a személyautók mellett nagyobb, fuvarozó járművek is igénybe veszik, többségük Székesfehérvárról a szlovák határra tart -, eleve veszélyes ez az útszakasz, amit még súlyosbítanak ezek a csatornafedelek.

Szinte biztos vagyok benne, hogy olcsóbb volna a helyreállítás, mint néhány - futóműve sérülése miatt - abszolút jogosan kártérítési pert indító autós költségeinek megtérítése" - zárta szavait a győri autós.
Hétvégén rendbe teszik a rossz fedőlapokat

Nos, ennyi bosszúság után jöjjön a jó hír. "Néhány napon belül megoldódik az említett csatornafedelek cseréje.

Az állami úton végzett munkához forgalomtechnikai terv és útfelbontási engedély szükséges, ezek rendelkezésre állnak: a munkára október első hétvégéjén kerülhet sor" - válaszolta felvetésünkre Tóth László, a Pannon-Víz diszpécserszolgálatának vezetője.

Ide kattintva tekinthetik meg tavaszi videós riportunkat arról, hogy miért nincsenek az úttal egy szintben a csatornafedelek Győrben? 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van sajtószabadság? Beszélgetés a magyar média helyzetéről Győrben

A beszélgetés kedden 17 órakor kezdődik. Tovább olvasom