Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

24 órán át csörgött a labda az asztalokon

Nagy Zoltán művelődésszervező és Patonai Gábor asztaliteniszező maratoni pinpongderbijére sokan voltak kíváncsiak- Rábapatonáról és környék településeiről is érkeztek fiatalok a 24 órás asztalitenisz derbire.

Sok helyen visszaadnák a művelődési házak rangját, - Rábapatonán például ezért is szerveztek a szünidejüket töltő diákoknak hétvégén vonzó, bárki számára elérhető programot. Nagy Zoltán művelődésszervező és Patonai Gábor asztaliteniszező maratoni pinpongderbijére mindenesetre sokan voltak kíváncsiak,- a környék településeiről is érkeztek fiatalok a 24 órás asztalitenisz derbire.

Elsősorban a szünidejüket töltő diákokat, azok családjait várták a maratoni pinpongderbire, amelyre a szervezők plusz asztalokkal, a néhány órára lepihenőknek matracokkal, némi enni- és innivalóval készültek. A résztvevők akár helyben is kaphattak ütőt és labdát. Az otthoni egyedüllét, netán számítógépezés helyett a lényeget a családi- és a közösségi együttlét jelentette. S akik beleuntak a pinpongba, kipróbálhatták magukat a sakkban, a darts-ban, a kisebbek pedig a társasjátékokban.

Nagy Zoltán és Patonai Gábor szervezők szerint a pinpong a játék mellett olyan közösségi élmény, amely újra bevonzhatja a fiatalokat a művelődési házakba.
Nagy Zoltán és Patonai Gábor szervezők szerint a pinpong a játék mellett olyan közösségi élmény, amely újra bevonzhatja a fiatalokat a művelődési házakba.

A Fülöp-testvérek, Ádám és Roland, valamint Göstl Tibor és Albrecht Roland Bakonygyirótról érkeztek. Mint mondták, Bakonyszentlászlón hallottak a derbiről, s úgy gondolták, élnek a lehetőséggel. A vakációba ez is belefér, s ha lesz folytatás, itt a helyük.

Patonai Gábor asztaliteniszben az NB II-ig vitte, ám egykor ő is a művelődési házban egészen kicsiként szerette meg az asztaliteniszt.

- Nem is a sporthoz, sokkal inkább az akkori közösséghez kötődtem, később így jutottam el a versenysportig – vallotta Patonai Gábor. – Ezt az érzést a mai fiatalok is keresik, s a mostani program ebben segít. Igaz, egy korábbi sérülés miatt most nem sportolok versenyszerűen, de remélem az angol ligabajnokságon idővel újra asztal mellé állhatok.

A maratoni pinpong derbire a környék településeiről, így Bakonygyirótról is érkeztek.
A maratoni pinpong derbire a környék településeiről, így Bakonygyirótról is érkeztek.

- Elsősorban a szünidejüket töltő diákokat, a csellengőket várjuk, a művelődési házaknak vissza kellene adni a régi rangját – szögezte le Nagy Zoltán művelődésszervező. – Az igazán nagy célok csak közösségben valósíthatók meg, ennek a magja pedig akár lehet egy-egy művelődési ház, vagy egy emlékezetes program, amelybe a fiatalok ma is bevonhatók.

Olvasóink írták

  • 2. elemér 2009. július 12. 22:05
    „Igen Klampi is igy kezdte. Aztán meg futkozott körbe téglákkal a kezében. Még mindig futkoz, mert valamiböl megkell neki is élni.”
  • 1. kiko 2009. július 12. 19:56
    „Tuti Guiness-rekord. Csörgőlabdával 24 órán át pingpongozni..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit szeret Győrben? És mit nem?

Győr - Folytatjuk sorozatunkat, s ahogy a korábban, úgy most is az egyszerű kérdést tettük fel a… Tovább olvasom