Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

22 ezer eurót nyertek a győri diákok

Győri iskolások 22 ezer eurót nyertek a Socrates Nemzeti Irodája Comenius–1 nyelvi program keretében.
A győri Prohászka-iskolások a minap az Európai Unió Tempus Közalapítványának Socrates Nemzeti Irodája Comenius–1 elnevezésű nyelvi programjából csaknem 22 ezer eurót nyertek.

A táj mint a természet és az emberi kultúra kölcsönhatásának eredménye, tanulmányozásra érdemes. Az iskola ebben a szellemben írt pályázatával országosan a második legnagyobb összeget, pontosan 21.857 eurót nyert el. A részletekbe Mészáros Krisztina és Szilágyi Katalin tanárnők avatták be lapunkat: az iskola már három éve tart kapcsolatot egy spanyolországi társintézménnyel . A tanárok személyes találkozóin közös írásbeli feladatokat dolgoztak ki a diákok számára, a megoldásokat ki-ki „saját kiadású" könyvecskében foglalta össze.

Az együttműködés tapasztalatai és az elnyert Comenius-pályázat eredményeként jövőre a diákok személyesen is találkozhatnak.
A tervek szerint februárban két hetet töltenek hazánkban a spanyol fiatalok, látogatásukat a prohászkások áprilisban viszonozzák.
A két hét alatt – miközben a külországi iskolapadokban a lehetőségekhez mérten angol nyelven folytatják tanulmányaikat – a táj és a természet, a táj és az emberi kultúra kölcsönhatásait tanulmányozzák, Európa közös gondjait – a természet- és környezetvédelmet – állítva figyelmük középpontjába.

Idehaza a ravazdi erdei iskolával, a Fertő–Hanság Nemzeti Parkkal, a Szigetközzel, a Duna elterelésének következményeivel, a városi tömegközlekedés, a szelektív hulladékgyűjtés helyzetével kívánnak megismerkedni, hogy az így megszerzett ismereteiket bárki által hozzáférhető módon publikálják.

– Diákjainknak ilyen módon alkalmuk nyílik, hogy közvetlenül is megtapasztalhassák az Európához tartozás érzését – fejezték ki reményüket a prohászkás tanárok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aluljárós nyílt nap

Lapunk javaslatára, mint már írtuk, nyílt napot szervez a lakosság részére a Nádor aluljárót építő… Tovább olvasom