Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

220 millióból folytatják az Ifjúság körút felújítását Győrben

A felújítás alá vont szakasz az Ifjúság körút 78. számú háztól a Szigethy Attila útig tart.
A Győr Ifjúság körút II. ütemű felújítása 200 millió forintos állami támogatásból valósul meg.

Az I. ütemű felújítást 2016-ban végezte el az önkormányzat a Tihanyi Árpád út és az Ifjúság körút 78. között. A több, mint negyven éves burkolaton naponta 16 ezer jármű halad át.

A felújítás alá vont szakasz az Ifjúság körút 78. számú háztól egészen a Szigethy Attila útig tart. Az útburkolat felújítását megelőzően közművezetékek cseréjét végezték el a szolgáltatók, a nyáron a gázvezetéket, ősszel a hőtáv vezeték egy-egy szakaszát cserélték ki, jelenleg az ivóvízvezeték cseréje tart az út felújításával párhuzamosan. Az ivóvíz vezeték csere hamarosan befejeződik.

Az útburkolat felújítás során kicserélik a szegélyeket, a négy buszmegállónál bazaltbetonos felület épül. Az aszfaltozás során két rétegben új aszfaltfelület készül. Mivel a közműcserék időben elhúzódtak, 2017-ben csak az alsó rétegű aszfalt készül el, a végső aszfaltréteg 2018. tavaszán kerül a burkolatra.
A felújítás alá vont szakasz az Ifjúság körút 78. számú háztól a Szigethy Attila útig tart.

Fontos megemlíteni, hogy az Ifjúság körút 34. számú háznál lévő gyalogátkelőhelyhez nyomógombos jelzőlámpát helyeznek el jövő tavasszal; ez a berendezés sárga villogó üzemmódban fog működni, de ha a gyalogos megnyomja a jelzőlámpa nyomógombját, a program szabályozott keretek között piros jelzést ad az autós forgalomnak, és zöldet a gyalogosok számára.

A forgalomkorlátozás várhatóan 2018. tavaszán szűnik meg teljes körűen, de a december 20-től jövő év február végéig a forgalomkorlátozás nagy részét ideiglenesen visszavonják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliárdot költenek az állatkert fejlesztésére

Három éven belül elefántok, pingvinek, fókák is érkezhetnek Kiskútra. Tovább olvasom