Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

21 százalékkal több felvett hallgató

A februári után a nyári felvételi időszakot is kimagasló sikerrel zárta a győri Széchenyi István Egyetem.

A tavalyihoz képest 21 százalékkal emelkedett a felvett hallgatók száma, a mesterképzéseken pedig a 3,5-szeresére nőtt.

Az országos átlagot jóval meghaladó mértékben nőtt a felvett hallgatók száma a győri Széchenyi István Egyetemen (SZE) – derült ki az intézmény pénteki tájékoztatóján, ahol azonnal kiértékelték a felvételi ponthatárok ismertté válása utáni helyzetet. Mint elhangzott, a felsőoktatásban országosan 3,64 százalékkal nőtt a felvettek száma, ez a mutató viszont a SZE esetében 21 százalék, ami 3125 hallgatót jelent.

Még nagyobb az eltérés, ha az államilag finanszírozott képzési helyek számát tekintjük, ahol a 4,36 százalékos átlaghoz képest a Széchenyi-egyetem 46,71 százalékot tud felmutatni (2453 hallgató). Ez a jelentős elmozdulás egyben a magasabb pontszámok révén jobb képességű hallgatók felvételét is jelenti: az átlagpontszámok a SZE valamennyi, államilag finanszírozott alapképzési szakján jelentősen meghaladják a 300-at, a levelező jogászképzésnél például 452 volt.

A mesterképzéseknél a felvett hallgatók száma a 3,5-szeresére nőtt a tavalyi számokhoz képest (524 hallgató). Különösen magas a levelező képzésben részt vevő mesterhallgatók felvételi aránya.

A Széchenyi-egyetem az alapképzések tekintetében is az országos átlag felett javította pozícióit, több mint 5 százalékkal emelve a felvett hallgatók számát. A nappali alapképzések esetében a SZE úgy ért el 4,5 százalékos emelkedést, hogy ez a forma országosan 2 százalékkal esett vissza.

Az ország legnagyobb műszaki kara egyötödével növelte felvett hallgatóinak számát, pedig a vidéki intézmények között itt volt a legmagasabb a felvételi ponthatár. A gazdaságtudományi, az állam- és jogtudományi kar szintén kiemelkedően teljesített, akárcsak a Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet (+31,5%) vagy a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet (+86,7%), ahol idén indul a mesterképzés.

Az adatok egyértelműen jelzik, hogy széles körben ismertté vált: a Széchenyi István Egyetem az észak-dunántúli régió dinamikusan fejlődő tudásközpontja, ahol minden egyetemi polgárra több mint egymillió forintnyi folyamatban lévő fejlesztés jut és a végzősök elhelyezkedési aránya pedig fél éven belül stabilan meghaladja a 90 százalékot– emelték ki a tájékoztatón.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bennégett az ágyában egy 98 éves asszony

Feltehetően elektromos hiba miatt keletkezett tűz Győrzámolyon, a Széchenyi utca egyik házában… Tovább olvasom