Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

214 millió forintos fejlesztés a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthonban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a Környezet és Energia Operatív Program keretében 128 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon épületenergetikai fejlesztésére.

A pályázati pénzeszközt a fenntartó önkormányzat közel 86 millió forint (40%) önrésszel egészíti ki, így összességében 214,6 millió forintos fejlesztés valósulhat meg a szociális intézményben. A közbeszerzési eljárás eredményeképp a projekt kivitelezését a Fodor Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezheti el.

A munkálatok 2010. december utolsó napjaiban megkezdődtek, a projekt befejezésének tervezett időpontja 2011. május 30.

Az otthon Győr központjától mintegy 7 km-re, Táplánypusztán található, egy 100 éves kastélyt és korabeli gazdasági épületeit foglalja magába.

Az igen rossz állagú volt gazdasági épületek közé a kastély szomszédságába a '80-as években egy - olcsón és egyszerűen megépített, ma már felújításra szoruló - kétszintes pavilont építettek. A 3600 m2 területű egységben jelenleg a gondozottak 60%-a él.

Cél: az intézmény energetikailag gazdaságtalan üzemeltetését, a "pavilonépület" belsejében uralkodó időjárásfüggő hőmérsékletingadozást és az állandósult elhasznált belső levegőt megszüntetni.

A fenntartó a fejlesztéssel a szociális intézmény üzemeltetésének racionalizálást kívánja elérni: energia-megtakarítást, hatékonyabb energiafelhasználást, a megújuló energia hasznosítását.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. január 23. 17:58
    „Készül a hazudós politikusoknak a vigvamja.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az árvízvédelmi készültség megszűnik, a belvízvédelem marad

A Duna folyamatos apadása következtében a Vízügyi Igazgatóság területén szerdán 18.00 órától… Tovább olvasom