Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

214 millió forintból újul Táplánypuszta

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a Környezet és Energia Operatív Program keretében 128 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon épületenergetikai fejlesztésére.

A pályázati pénzt a fenntartó önkormányzat közel 86 millió forint (40 százalék) önrésszel egészíti ki, így összességében 214,6 millió forintos fejlesztés valósulhat meg a szociális intézményben. A kivitelezés december utolsó napjaiban megkezdődött, a munkálatokat a Fodor Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezheti el. A befejezés tervezett időpontja ez év május 30. A projekt sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvényét január 20-án tartották az intézményben.

A projekt a megyei önkormányzat szociális intézményhálózatának meghatározó elemét képező táplánypusztai otthon üzemeltetésének racionalizálását kívánja elérni: energiamegtakarítást, hatékonyabb energiafelhasználást, a megújuló energia hasznosítását. A megvalósulás utáni üzemeltetés, a jelentős energia- és karbantartási költségmegtakarítás (évente mintegy 18 millió forint) mellett a bentlakók és az intézmény dolgozói számára higiéniailag kedvezőbb állapotot, valamint egészségesebb belső körülményeket is biztosít.

A nyitórendezvényen Tóth Gézáné intézményvezető elmondta, hogy a megyei önkormányzat fenntartásában működő – 350 fő gondozottat ellátó – otthon feladata a számottevő pszichiátriai kezelést nem igénylő személyek ápolása, gondozása, teljes körű ellátása, értelmi fogyatékos személyek gondozása, foglalkoztatása. Az intézmény gondoskodik továbbá a felnőttkorú fogyatékos személyek teljes körű ellátásáról, a fogyatékosságának megfelelő szinten tartó, képességfejlesztő, munkajellegű foglalkoztatásáról, sport- és szabadidős tevékenységük feltételének megteremtéséről. Az intézmény nyújtotta szolgáltatásokra folyamatosan nagy az igény, a kihasználtság teljes, a gondozásra szorultak bejutása csak hosszú várakozás után lehetséges.

Az évi 18 millió forintos üzemeltetési, energia- és karbantartási költségmegtakarítás mellett a bentlakóknak is egészségesebb körülményeket biztosít.

Olvasóink írták

  • 1. duhos2 2011. január 21. 08:47
    „R.I.P. Makra Ottó. Jófej tanár voltál.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsforgalmi úthálózat: szép ígéretek, csúnya valóság, tömény pesszimizmus megyénkben

30 évet kell várni arra, hogy a megye gyorsforgalmi úthálózata teljesen elkészüljön. Tovább olvasom