Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

2015-ben is Pure Fashion Győrben!

A Pure Fashion program keretében ebben az évben már négy alkalommal találkozhattak lányaink Győrben.

Januárban volt az "Önismereti" alkalom, "Anya-lánya program, februárban a "Női hivatás, férfi-női különbség" és márciusban a háromnapos Lelkigyakorlat.

Önismereti – önbecsülés alkalmunk mottója Viktor János idézete volt:
"Nem az a kérdés, hogy jobb vagyok-e mint mások, hanem, hogy jobbá leszek-e mint vagyok."

Manapság egyre több helyről halljuk: Ismerd meg önmagad! Önismereti tréningek… Önismereti teszt, csak néhány kattintással elérhető az interneten. A fiatalok nagyon vevők erre, nekik szólnak ezek a szlogenek.
Jó, hogy van módunk ezen a programon keresztül, fiatal lányok életét hónapokon keresztül kísérni, s csak remélhetjük, hogy ebben a viharos és bizonytalansággal teli korszakukban, néhány ponton irányt tudunk mutatni, és kérdéseikre egy-egy lehetséges válasszal segíthetjük további testi-lelki fejlődésüket.

Ki vagyok én? Ez az izgalmas kérdés a kamaszkorban vetődik fel sürgető módon. A serdülőkor a külső megjelenés jelentős változása mellett, a belső világ, a gondolkodás, az értékrend módosulását, a szellemi képességek hatékonyságának növekedését, a célok előtérbe kerülését is meghozza. Erre a kérdésre csak részben ad választ, ha a tükörbe nézünk. Szükségünk van mások visszajelzéseire, kapcsolatokra (családi, baráti, iskolai, stb.), ahol a kölcsönhatások rámutatnak egy-egy tulajdonságra, amiből kibontakozik az ÉN. Az önismeret, annak mélyítése, egy életre szóló feladat.

A lányok két fejezetben és egy film által kaptak áttekintést ennek a feladatnak a fontosságáról. A karmelita rend tagja, Renátó atya, keresztényi alapokon nyugvó előadása, és a győri csapat egyik koordinátora Krisztina által tartott képekkel illusztrált (téma: a test, lélek, szellem egymásra való hatásai, a lelki út és a hit fejlődése, az önismeret nyílt – vak, ismert és rejtett területei) ismertetőjét érdeklődéssel hallgatták a fiatalok. A megnézett filmet "Áldott kezek" ajánljuk minden olyan embernek, aki szeretne erőt kapni céljai megvalósításához. Egy orvos életéről szól, aki nem adta fel álmait, keményen küzdött azokért.

Sajnos az iskola első éveiben nem olyan eredményeket mutatott, mely elég lett volna ahhoz, hogy orvos legyen. Édesanyja hitette el vele, hogy a világ benne van, és bármire képes, csak hinnie kell abban, hogy meg tudja csinálni. Amikor egy hihetetlen feladat elé állították, akkor a Jóistenre rábízva önmagát és tudását, megvalósította az akkori orvostudományban a lehetetlent. A film olyan hatással volt mindenkire, hogy rögtön más értelmet nyert az élet. Ami a világban a legnehezebb döntés, hogy célokat tűzzünk ki magunk elé, s azokért küzdjünk és törekedjünk arra, hogy megvalósítsuk.

Önismereti alkalmunkkal reméljük sikerült segítenünk a lányoknak abban, hogy felismerjék a bennük rejlő csodát, szeressék és elfogadják önmagukat, hogy erre az alapra építve kihozzák magukból a legjobbat, és eljussanak a kiteljesedett boldogság útjára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjáélednek a Győr környéki iskolakertek: `komposztálás nélkül nincs iskolakert´

Pedagógusok, környezeti nevelők, hulladék-gazdálkodási szakemberek, környezetvédők fogtak össze az iskolakertek térségünkbeli újraélesztésére. Tovább olvasom