Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

2011-es buszmenetrend: több járattal mehetnek okosodni a diákok

A Kisalföld Volán állítása szerint minden megalapozott igényt megoldott az új mentrend összeállításakor. Megaösszefoglaló a 2011-es buszmenetrendről. Szavazással.

"Több Olvasónk is kérdezte az utóbbi napokban, hogy december 13-a előtt miért csak pár nappal teszik közzé az új menetrendet?" - kérdeztük első körben a Kisalföld Volánt.

"A menetrend szerkesztés munkái 2010. november 12-én zárultak le. Ez nagyon sok egyeztetést jelentett az érintett önkormányzatokkal, a Regionális Közlekedésszervezési Irodákkal (RKI) és a minisztériummal.

Ezt követően lehetett kezdeni a nyomdai megjelenéssel kapcsolatos munkákat. A menetrendkönyv december 8-tól lesz kapható az elővételi pénztárakban" - közölte a busztársaság.


Fotó: Krizsán Csaba.
Fotó: Krizsán Csaba.


Több járat közül válogathatnak az egyetemisták és a középiskolások

A legtöbb utast nyilvánvalóan az foglalkoztatja, milyen jelentősebb és kisebb változásokra kell készülniük a helyközi közlekedésben az új menetrend életbe lépésével.

Mindenképp jelentősebb változásnak tűnik, hogy az egyetemista és középiskolás diákok ezentúl több járat közül válogathatnak.

Kőszeg és Sopron között új járat indul tanítási napokon a tanulószállítás kiszolgálására a Vasi Volán közreműködésével; ez az új busz mindennap 7.10-kor érkezik Sopronba, 13.40-kor indul vissza a Hűség városából Kőszegre.

Győr-Szombathely között a Vasi Volán közreműködésével a hetek első tanítási napját megelőző munkaszüneti napon új járat indul, mely Győrbe érkezik 19.45 órára, s Győrből 20.00 órakor indul vissza a vasi megyeszékhelyre.

Express járat Győrből a baranyai fővárosba

Győr és Pécs között a hetek első tanítási napját megelőző munkaszüneti napokon új járatok indulnak az egyetemi hallgatók utazásának biztosítására a Pannon Volán közreműködésével.

Ez a járat a megyeszékhelyről 13.30, 18.25, 20.00 órakor indul Pécsre, míg a baranyai fővárosból 17.45, 19.45, 22.30 órára érkezik vissza Győrbe.

Ezen kívül Győrből express járat indul az egyetemei szorgalmi időszakhoz igazodva a hetek első munkanapján 5.35 órakor (2010. december 20-ig, továbbá 2011. január 10-től május 23-ig, valamint szeptember 12-től a hetek első tanítási napján) Pécsre.

"A helyközi autóbuszjáratok vonatkozásában többnyire időadat módosításokkal találkozhatunk az új menetrendben"

A Győr és Keszthely közötti autóbuszvonalat a hetek utolsó tanítási napján meghosszabbították Kaposvárig az új menetrendben.

Székesfehérvár és Győr között új járat indul munkanapokon, amely Győrbe érkezik 11.45 órára az Alba Volán közreműködésével.

A Tatabánya-Győr-Bükfürdő útvonalon közlekedő járat újra naponta, de megváltozott idővel indul és módosított útvonalon közlekedik. Mindez azt jelenti, hogy Győrből 7.55 órakor, Csornáról 8.29 órakor, Kapuvárról 8.48 órakor indul, míg Bükfürdőről 15.00 órakor indul vissza.

"A helyközi autóbuszjáratok vonatkozásában többnyire időadat módosításokkal találkozhatunk az új menetrendben" – tette hozzá a Kisalföld Volán.

"Minden jelentkező, megalapozott igényt a menetrendben megoldottunk"

"Az új menetrend összeállításánál mennyire volt lehetőségük az utazói igényeket figyelembe venni? Körülbelül hány százalékban sikerült eleget tenni ezeknek az igényeknek?" - vetettük fel a kisalföldi busztársaságnak.

"Az új menetrend összeállítása - a megrendelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselőjeként - a Regionális Közlekedésszervezési Irodák koordinálásával már 2010. júniusában megkezdődött.

A kistérségenként tartott menetrendi értekezleteken az érintett szolgáltatók (Volánok, MÁV, GySEV) a kistérségi szervezetek képviselői valamint a települések polgármesterei egyeztették a kéréseket és a lehetőségeket.

A kistérségi értekezleteken elhangzott felénk irányuló minden kérelmet megvizsgáltunk, valamint az időközben a polgármesterektől valamint az utazóközönség felől érkező igényeket is figyelembe vettük a menetrend szerkesztésekor.

Minden jelentkező, megalapozott igényt a menetrendben megoldottunk" - tudatta a Kisalföld Volán.Írja meg a véleményét a Kisalföld Volánnak!

A Kisalföld Volán elindította saját fórum rovatát, ahol az utazók hangot adhatnak véleményüknek.

A témák között szerepel a megye nagyobb városainak helyi közlekedése, s természetesen a helyközi közlekedés is.

A busztársaság az olvasói észrevételekre igyekszik rövid időn belül választ adni a világhálón.


Mikorra várható új menetrend Győrben és Sopronban?

"A győri és a soproni helyi közlekedésben idén vagy jövő januárban változik a menetrend? Milyen változásokra számíthatnak a győri és a soproni utasok?" - hangzott következő kérdésünk.

"A győri helyi autóbuszjáratok autóbuszvonalai 2010. január 4-től változtak jelentősen, ekkor adtunk ki új menetrendi kiadványt.

A városban a legnagyobb változásokat azóta a Jedlik híd építése miatti forgalomelterelések okozták.

A szigeti városrészben a Jedlik hídhoz kapcsolódóan az újonnan kialakított autóbuszvonalakon közlekedünk.

Az új győri menetrend 2011 júniusára várható

A révfalui városrészen a híd közlekedési létesítményeinek megvalósulása ütemében alakul az autóbuszközlekedés is.

Új menetrend kiadása a híd létesítményeinek végleges megvalósulásával egyidőben, júniusra várható.

Sopron helyi autóbusz közlekedésében a jövő évben várható változás, amikor is a Kisalföld Volán Zrt. szakemberei által készített tanulmány alapján - melyet Sopron város önkormányzata elfogadott - a helyközi-helyi autóbuszjáratok integrációját valósítjuk meg.

"Járatleállításokra az új menetrendben nem kell számítani"

"A helyközi és helyi közlekedésben kell-e számítani járatritkulásokra? Ha igen, hol és milyen mértékben?" - kérdeztük.  

"Úgy a helyközi, mint a helyi közlekedésben a Kisalföld Volán Zrt. mint végrehajtó jelenik meg.

A megrendelői oldalt a helyközi közlekedés esetében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetve a Regionális Közlekedésszervezési Irodák, míg a városi közlekedés esetében az önkormányzatok jelentik.

Az autóbuszjáratok módosítását, leállítását, indítását minden esetben a megrendelői oldal jóváhagyása/megrendelése esetén lehet végrehajtani.

Járatleállításokra az új menetrendben nem kell számítani" - tudtuk meg a Kisalföld Volántól.


Már csak pár nap, s lehet ismerkedni az új időpontokkal. Kép: Krizsán Csaba.
Már csak pár nap, s lehet ismerkedni az új időpontokkal. Kép: Krizsán Csaba.

Győr-Budapest: nem kell tartania újabb járatcsökkentéstől

"Az idei esztendőben sokáig téma volt a Győr és Budapest között közlekedő buszok számának tervezett radikális csökkentése, melyet végül nem valósított meg a minisztérium. Végérvényesen pont került-e ennek az ügynek a végére?" - kérdeztük végszóra

"Az autóbuszjáratok menetrendje legutóbb 2010. április 1-től változott, amikor a megrendelő csökkentette a járatok számát.

Az azóta eltelt időszak alatt újabb menetrend kialakításával kapcsolatos feladatot nem kaptunk" – hangzott a sokak számára megnyugtató válasz.WIFI a Kisalföld Volán távolsági járatain  

Az elmúlt menetrendi időszakban a következő események bírtak kiemelt jelentőséggel.

2010. május 31-től átadták a Halászi hidat; a jelentős számú menetrend-módosítás miatt új menetrend füzetet adott ki a kistérségre vonatkozóan a Kisalföld Volán. Ezzel egyidejűleg Mosonmagyaróvár helyi közlekedése is átszervezésre került.

2010. október 1-től a veszkényi AGI Hungária Novomatic kft. bővítette termelését, bevezette a 2. műszakot.

A Kisalföld Volán a megnövekedő bérletes utasszám kiszolgálására új járatokat indított Csornáról és Kapuvárról Veszkénybe, illetve járat meghosszabbítást hajtott végre, a vásárosfalui lakosok hazautazásának kiszolgálására.

A MÁV 14-es Pápa-Csorna vonalának újranyitásával a korábban beállított autóbuszjárat továbbra is üzemel, mivel ebben az időfekvésben nem közlekedik vonat az adott viszonylatban.

A menetrend szerinti személyszállítás technológiájában, színvonalában lényeges változás, hogy a Kisalföld Volán távolsági járatain biztosítja a WIFI szolgáltatást.


Olvasóink írták

 • 11. Julianusz 2010. december 07. 23:52
  „Az én buszom óra 40-kor indul a 25-ösröl. óra 35-ig a 24-esen áll egy csuklós, amitől be sem férne az enyém a 25-ösre, de amikor a csuklós elmegy, beáll egy másik busz, arra felszállnak, az indul, és kb 3percel indulás előtt tud beállni az enyém. Nem figyeltem, de gondolom más kocsiállásokon is hasonló a helyzet.
  Én utas vagyok. Következetesen a kijelölt kocsiálláson várom, hogy beálljon a buszom, mert a gyomrom forog a pofátlan utastársaktól. Néha 15percel indulás előtt figyelem a helyzetet. Látom hol áll a buszom. Utastársaim a járdasziget túlsó végén, a busztól 2-3m-re gyülekeznek. Ha jön ki a sofőr a pihenőből, nyakára tapadnak, tömörülnek utána, és alig fölszáll a buszra, már nyomulnak is utána. Nemegyszer láttam olyat, hogy amint megérkeztek, keresték, hol áll a busz(a soför éppen pihenni,egyet bólintani maradt a buszon), odamentek, körbejárták, megpróbáltak valahogy belesni, és mivel látták, hogy a sofőr bent van, párszor jól megzörgették az ajtót. A sofőr nem éppen kedvesen, de tudtukra adta, hogy hol van a felszállás, és mikor indul a busz. Na volt is erre állat, barom, bunkó, minek megy buszsofőrnek egy ilyen szemét...stb”
 • 10. SünPiroska 2010. december 07. 23:02
  „9. Mankapunka
  Igen, vannak olyan munkahelyek, ahol 10 perccel - negyedórával korábban meg kell jelenni, mert pl.reggel 6-kor már munkaruhába "beöltözve" kell lejelentkezni a műszakvezetőnél.
  Vagy: Az óvodapedagógusok és a tanárok sem kabátban veszik át a gyerekeket reggel. Nekik is korábban kell munkába menni
  Ez nem olyan különleges...”
 • 9. Mankapunka 2010. december 07. 22:00
  „fececom

  Miért,te a munkahelyedre 10 perccel hamrabb mész be minden nap??? Szerintem a sofőr sem poénkodásból áll be akkor,amikor.

  Gondolom te irodás vagy,így neked mindenki alsóbbrendű,akinek nem volt kedve a padban ülni,és hallgatni a vakerást,hanem inkább szeret caspatni az országúton,és elvinni a "lkedves" utasokat.”
 • 8. fececom 2010. december 07. 17:10
  „Tisztelt Volán !!
  az oké hogy a diákokat is figyelni kell !! de szerintem szabályozni kellene a buszra való felszállást !!! egyszerűen szörnyű hogy úgy kell a diákokra figyelni hogy a hátán lévő táskával ne verjék ki az ember szemét !!! arról nem is beszélve hogy a tolakodás van a buszoknál !!! a tolakodás nem csak a diákokra vonatkozik !!!
  de megmondom őszintén nem lenne tolakodás a buszoknál ha a busz időben beállna és nem az utolsó percben !! és nem akkor érkezik a pályaudvarra !! hanem a sofőr nem jön ki előbb a pihenőből !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  és a hétvégi buszok és az ünnepi járatok egyszerűen szörnyen közlekednek és még mondják hogy menjenek tömegközlekedéssel két busz járat között eltelt idő 4 óra !!”
 • 7. urbaniastapista 2010. december 07. 16:12
  „Azaz gyakorlatilag nem változott semmi.
  Győrben a helyközi buszok vasúthoz való csatlakozása továbbra is csapnivaló.”
 • 6. Bo9903 2010. december 07. 13:06
  „Minden járatot az égvilágon a diákokhoz igazítanak.... Amikor tanszünet van, fele annyi busz se jár vidékre. Azt hiszi az illetékes, ha nincs diák, utas sincs? Én már tapasztaltam ennek hátrányát nem egyszer.... :S”
 • 5. nivram 2010. december 07. 12:10
  „Csak azt nem tudom, hogy az új pécsi járatok indulási idejeit (meg a 20.00-ás járatot) honnan vették, mert a menetrendkönyvben teljesen mások vannak: http://www.kvrt.hu/data/files/menetrendek/helykozi-menetrend-2010-2011.pdf”
 • 4. zoltee 2010. december 07. 11:58
  „Lobbo: JOGOS!”
 • 3. zoltee 2010. december 07. 11:57
  „Sopron - Mosonmagyaróvár kapcsán:

  én az ÖBB-POSTBUS helyében indítanék interrégiós járatot pl Eisenstadt - Sopron - Fertőd - Pamhagen - Jánossomorja - Mosonmagyaróvár felé.

  Megcsinálhatná ezt a KIsalföld Volán is (vagyis, hogy Ausztria felé viszi a járatot), de nem hinném, hogy ezt meglépné. Túlságosan utasbarát lépés lenne.”
 • 2. Ibolya34 2010. december 07. 10:14
  „Azt nagyon sajnálom hogy Mosonmagyaróvár és Sopron közt csak hétvégén van járat.Szeretném vagy remélem hogy be tudnának iktatni minden napos járatokat.Igen jó lenne és nem kéne Csornára vagy Győrbe utazni hogy minden nap Sopronba jussak.De sajnálattal olvastam hogy erröl az utvonaról még szó sem eset semien formába.Szeretném ha erröl is tárgyalnának.elöre is köszönöm”
 • 1. Lobbo71 2010. december 07. 04:45
  „Gondolom, az most is ki fog maradni, hogy a Sopronból induló és oda érkező IC vonatokhoz buszcsatlakozás legyen. Mert most 45-60 percet kell várni, akármerre akarna utazni az ember. Aztán csodálkoznak, hogy mindenki inkább autózik.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elköltözik a roma iroda Téten

A város roma kisebbségi önkormányzatának jelenlegi helyét a kistérségi irodaházban sokan nem tartják… Tovább olvasom