Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

2011-ben Sopronnémeti a ˝legvirágosabb˝ megyei település

November 18-án, a megyei közgyűlés ülésének kezdetén került sor a "Virágos Magyarországért" környezetszépítő verseny megyei fordulójának értékelésére és a díjak átadására.


A települések képviselői dr. Szakács Imrétől, a megyei közgyűlés elnökétől vették át az elismeréseket.

A 2011. évi Győr-Moson-Sopron megyei díjkiosztón helyezésben részesült települések:

I. helyezett: Sopronnémeti
II. helyezett: Egyházasfalu
III. helyezett: Fehértó

A "dobogós" települések vezetői, képviselő értékes tárgy-, illetve pénzjutalmat vehettek át, minden résztvevő emléklapot kapott.

Győr-Moson-Sopron megyéből ebben az évben 27 település vállalta a megmérettetést (Ágfalva, Bőny, Bakonyszentlászló, Darnózseli, Egyházasfalu, Fehértó, Feketeerdő, Fenyőfő, Győr, Hédervár, Kapuvár, Kimle, Kisbodak, Kunsziget, Bakonygyirót, Levél, Lipót, Lövő, Mosonmagyaróvár, Mosonszentmiklós, Nagycenk, Nyalka, Rábapordány, Máriakálnok, Sopron, Sopronnémeti, Vitnyéd).

A bírálat meghatározott szakmai szempontok szerint zajlott. Így megfigyelték és értékelték a zöldterületek minőségét, gondozottságát, a kiültetett növények minőségét, a színek és formák harmóniáját, a parkok, fasorok kialakítását, a lakosság, a civil szervezetek és a helyi vállalkozások részvételét a "virágosítási" mozgalomban.

Az idei zsűrizés kiemelt szempontja volt a település főterén, főutcájának rendezettsége, virág- és növényi díszítése, harmóniája az épített környezetre, beleértve az ott található hivatali, kereskedelmi és vendéglátóhelyeket.

Az országos díjkiosztó ünnepséget ebben az évben Százhalombattán tartották, ahol Százhalombatta város és Lövő település vehette át kategóriájában (város és falu) az országos első helyezést, így ők képviselik hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonyság: összefogás egy győrszentiváni nyugdíjas pedagógusért - fotók

Csupán macskáival élt együtt az a 75 éves győrszentiváni asszony, aki a napokban kereste fel Stók… Tovább olvasom