Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

19 milliót osztottak a fiataloknak

Győr-Moson-Sopron - Több mint 19 millió forintot oszt szét a napokban a régió ifjúsági szervezetei között a regionális ifjúsági tanács. Megyénkben negyven szervezet nyert, a pénzből túratábort, természetvédelmi találkozót, pályázatírói tréninget szerveznek.
Négy kategóriában osztott szét 19 millió 19 ezer forintot a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács (RIT), ami ugyan több mint 3 millió forinttal kevesebb, mint tavaly, viszont az összeg majdnem fele megyénkbe került. A legnépszerűbb (idén is) a tematikus táborok szervezésére kiírt pályázat volt – ezt ismerik a legtöbben –, olyannyira, hogy a hatmilliós keretösszeget 2,5 millióval megtoldotta a tanács.

Győr-Moson-Sopron megyéből 15 szervezet nyert a célra, így a soproni nagycsaládosok bükki túratábort, a csornai önkéntes tűzoltók tűzoltótábort rendezhetnek, a győri biciklisek pedig nyeregben indulhatnak Rómer Flóris nyomába. Ez a kategória volt egyébként az oka annak, hogy idén nem volt lehetőség hiánypótlásra a pályázásnál, ha ugyanis még egy kört beiktatnak a folyamatba, a nyertesek biztosan nem kapják meg időben a nyári programokra kért összeget.

Győri St’ART Népzene és Néptánc Műhely, kapuvári Jazz Műhely, soproni Fizikatúra – néhány a szintén népszerű „Értékteremtő programok támogatása" kategória nyertes projektjei közül, ebben 22 megyei pályázat nyert. Jóval kevesebb jelentkező akadt arra a pénzre, melyet fejlesztőprojektekre nyerhettek el a pályázók, fiatalok, ifjúságsegítő szakemberek számára. A megyéből benyújtott hat pályázatból öt nyert, ezt többek között pályázatírói tréningre és tréningvezetők képzésére fordítják az érintett szervezetek.

Idén a tanács igyekezett azokat is bevonni a pályázásba, akik eddig még nem próbálkoztak meg vele, így külön pályázhattak azok, akik tavaly nem indultak egyetlen kiíráson sem. Bár ebben a kategóriában 3 millió forint volt a keretösszeg, viszonylag kevesen – megyénkből 18-an – éltek vele. Tízen nyertek is, köztük a Rába Szövetség, egy környezet- és természetvédelmi találkozó, a győri Família Nagycsaládosok Egyesülete pedig egy triatlonverseny megszervezésére.

Annak ellenére, hogy a megye szervezetei így is majdnem 9 millió forinttal lettek gazdagabbak, ez lehetne több is, a beadott pályázatok több mint harmada ugyanis formai hibás. Sipos Győző, a RIT titkára szerint elkél a segítség a civil szervezeteknek a pályázatírásban, amiben a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda szívesen ad szakmai tanácsot. Érdemes nekiveselkedni a felkészülésnek, hiszen a közeljövőben több uniós pályázati lehetőség is megnyílik, többek között lehet támogatást nyerni ifjúsági csereprogramokra és külföldi önkéntes segítői munkára.

A legfrissebb pályázati lehetőségekről, képzésekről a www.mobilitas.hu internetcímen olvashatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik a Bakonyalji Vigasságok a hétvégén

BAKONYALJI VIGASSÁGOK 2008 - Térségi Művészeti Táborok és Fesztiválok: Kajárpéc, Lovászpatona,… Tovább olvasom