Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

19 évesen öt saját lovat nevel a péri tinédzser - fotók

"Van olyan lovam, amelyet 150 ezer forintért vettem, de ha többet adnának érte, akkor sem adnám el" - mondta Kotrics Szabolcs.

"Az első lovamat, Samut 14 évesen kaptam a szüleimtől"

"Három éves voltam, amikor a nagyapám először vitt el lovakhoz: rögtön megszerettem őket. Az első lovamat, Samut 14 évesen kaptam a szüleimtől. Megbíztak bennem, tudták, hogy mindennap gondozni, etetni fogom az állatot, rendben tartani, kitisztítani a helyét.

Samuval kezdődött minden, az ő segítségével jutottam el oda, hogy mellette négy másik lovam - Lutri, Gyémánt, Remény, Rokkó - legyen. Rajtuk kívül egy hatodik lovat, Mukit nevelem még a pannonhalmi gazdája kérésére" - kezdte portálunknak Kotrics Szabolcs, az alig 19 éves péri lovász.


19 évesen öt saját lovat nevel a péri tinédzser

A péri lovas találkozótól a szüreti mulatságon át a Mikulás fogatig

A még mindig tinédzsernek számító fiatalember két népszerű lovas rendezvényt szervez falujában.

"A péri lovas találkozót most májusban immáron harmadik alkalommal szerveztük. Volt díjugratás, gyermek ügyességi verseny, fogathajtás: közel 70 lovas összesen több mint 120 alkalommal vágott neki a pályának. Ezen a találkozón nem a verseny a lényeg, hanem a jó hangulat, a családi és baráti kapcsolatok erősítése.


Pillanatképek a péri lovas találkozóról

Talán éppen ezért van, hogy a résztvevők elnézik a kisebb szervezési hiányosságokat, vagy azt, hogy az akadályok nem a legújabbak. Utóbbiak többségét egyelőre úgy kell kölcsönkérnem: még nem engedhetem meg magamnak, hogy sajátokat vásároljak" - folytatta Kotrics Szabolcs. Majd hozzátette: a péri találkozó szervezésében mind a bátyám, mind az egyik lovasunk, Viktória rengeteg segített, köszönöm a kitartásukat.

A szeptemberi szüreti lovas mulatság szintén egyre több érdeklődőt vonz Péren. "Ha megkérnek a helyi óvónők, hogy a gyerekeket vigyem el kocsikázni, soha nem mondtam még nemet. Mikulás fogatot szintén indítottam, sőt, a péri étterembe érkező német turistákat is elvittem már egy körre" - mondta Szabolcs.


Galéria kép

Sok munka után nincs nyaralás

"Bár szakácsnak tanultam, nem volt kérdéses számomra: lovakkal szeretnék foglalkozni. Hét hónapja egy győri lovardában dolgozom; volt amikor napokig egyedül vigyáztam közel húsz lóra.

Napközben tőlük tanulok, délután és este pedig a sajátjaimat nevelem. Sok pihenőre nincs időm - nyaralni Samu érkezése óta nem voltam -, de megéri a befektetett idő. A hétvégi versenyek, lovas összejövetelek vagy túrák azonban mindenért kárpótolnak" - folytatta a péri fiatalember.


Galéria kép

Ha többet fizetnének a vételi árnál a lováért, akkor sem adná el

Kotrics Szabolcsnak nem a tenyésztés, sokkal inkább a minőségi lovasiskola megteremtése a célja. "Van olyan lovam, amelyet 150 ezer forintért vettem, de ha többet adnának érte, akkor sem adnám el.

A tervem az, hogy tíz év múlva húsz lovat neveljek, s minden feltétel adott legyen igazi lovasiskolához. Ezért sokat kell még dolgoznom, de úgy érzem, jó úton haladok és pár apró lépést tettem már a cél érdekében" - búcsúzott Kotrics Szabolcs.


A péri lovas találkozó eredményei

Fogathajtás - kettes fogathajtás

Szabó Alfréd 1. hely
Baracskai Kálmán 2. hely
Tóth Balázs 3. hely
Szabó Márió 4. hely
Bogár Lajos 5. hely
Kotrics Szabolcs 6. hely

Póni fogathajtás

Horváth László: 1. hely
Mészáros Ádám 2. hely

Egyes fogathajtás

Farkas Gábor 1. hely
Zsédely Tamás 2. hely
Zsédely Réka 3. hely
Kozma József 4. hely
Kotrics Szabolcs 5. hely
Babos Attila 6. hely

Kezdő ügyességi

ifj. Szabó Alfréd 1. hely
Fizéli Zsófia 2. hely
Mischler Zille 3. hely
Pricinger Sára 4. hely
Szabó Zora 5. hely
Marton Liza 6. hely

Haladó ügyességi

Szabó Márió 1.hely
Kotrics Szabolcs 2.hely
Rákász Viktória 3. hely

Kis ugró

Szabó Márió 1. hely
Kotrics Szabolcs 2.hely
Csaszni Barbara 3. hely

Nagy ugró

Lendvai Róbert 1. hely
Szabó Márió 2. hely
Gondár Olimpia 3. hely


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért került a járda közepére a tábla Győrben? Vagy az csak úgy látszik? Most kiderül - fotók

Utóbbi kérdést adyvárosi Olvasónk tette fel, mi pedig továbbítottuk a Győri Útkezelő Szervezetnek. Tovább olvasom