Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

190 fiatal tanul az Audinál

Megkezdődött a képzés az Audi Hungaria tavaly ősszel felavatott projekt- és oktatóközpontjában, a szerdán indult első csoportban 20 szakmunkástanulót képeznek – áll a társaság közleményében.

Jelenleg 190 fiatal tanul Győrben a már bevált moduláris szakképzés keretei között az Audinál. A társaság célja, hogy ezt a számot 2014-re 250-re bővítse - írják.

A közlemény ismerteti: az Audi Hungaria több mint 500 millió forintot fordított a szakképzés feltételeinek megteremtésére és az oktatási eszközökre az oktatóközpontban, ahol 13 különböző elektronikai- és fémipari szakmát sajátíthatnak el a tanulók.

Az első csapat tagjai mechatronikai műszerésznek, elektrotechnikai technikusnak, fényezőnek, valamint karosszérialakatosnak tanulnak. A képzőhelyen emellett szerszámkészítőket, autógyártókat, gépi forgácsolókat, bádogosokat, autószerelőket, autóelektronikai műszerészeket, automatikai műszerészeket, erősáramú elektrotechnikusokat is képeznek majd.

A szakképzés és az iskolai oktatás egymással párhuzamosan zajlik, és kiegészül egy négyhetes nyári termelési gyakorlattal. Júliustól pedig olyan szakképzőhellyé válik a projekt- és oktatóközpont, ahol minden alapkészséget elsajátíthatnak a szakmunkástanulók.

A közlemény hangsúlyozza: a gyakorlatorientált szakmunkásképzés alapfeltétele és része az Audi Hungaria hosszú távú személyügyi stratégiájának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel 350 millió iskolafelújításra

A Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás "Korszerű oktatási feltételek megteremtése Pannonhalmán… Tovább olvasom