Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

1,7 milliárdot költenek a lakóutcákra Győrben - mutatjuk, hol lesz felújítás

A pénzből csaknem minden városrészbe jut.
A győri önkormányzat tíz év alatt, 2017 végéig 13,3 milliárd forintot költött lakóutcaprogramra. Ennek részeként csaknem 100 kilométeren újult meg a burkolat, 35 csomópont felújítása, átalakítsa történt meg, valamint 18 kilométer kerékpárút rekonstrukcióját végezték el – derült ki Borkai Zsolt polgármester szavaiból a tfői sajtótájékoztatón, amelyet a program idei újraindítása kapcsán tartottak.

A politikus elmondta: az önkormányzat idén 5 milliárd 140 millió forintot ad a városi útkezelő szervezetnek, amiből 1,7 milliárd forintot fordítanak a lakóutcaprogramra.

A pénzből csaknem minden városrészbe jut, kivéve Szigetet (ahol a tavalyi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál miatt hatalmas fejlesztések zajlottak), és néhány kisebbet (így Pinnyédet, Likócsot). A hatalmas summa révén nemcsak útfelújítások zajlanak majd, hanem gyalogátkelőhely biztonságosabbá tételére, parkolóépítésekre, csomópont- és bicikliút-átépítésekre is sor kerül.
Orgona utca.
Orgona utca.
Borkai Zsolt bejelentette azt is, hogy további 600 millió forintot költenek közvilágítás-korszerűsítésekre.

Prédl Antal, a városi útkezelő szervezet vezetője elmondta: a győri utak állapota a legfrissebb felmérés szerint iskolai érdemjeggyel kifejezve erős hármas.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a lakóutcaprogramon kívül is történnek jelentős munkálatok idén a városban.

Az Ifjúság körút burkolatának felújítása március végén fejeződik be telkes körűen, a Bécsi kapu téré pedig az év végén. A két beruházást összesen 1,1 milliárd forinttal támogatja az állam. A tér rekonstrukciója nagy helyigénnyel jár, így áprilistól november végéig többlépcsős korlátozást vezetnek be, a kivitelező ugyanakkor megoldja, hogy a Győrkőcfesztiválnak továbbra is helyszíne lehessen. Európai uniós támogatásból is felújítanak, fejlesztenek utakat idén, így a Bácsai úton, a Pesti úton, a Tatai út – Tibormajori út csomópontban, valamint új kerékpárút épül a 81-es főút mellett a sashegyi szakaszon.
Lakóutca program 2018.

 Közvilágítás korszerűsítések 2018.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalkották a Buddha-fáraószobrot a győri piacon, és még akciós is! - fotó

Megalkották a Buddha-fáraószobrot a győri piacon, és még akciós is! - fotó
Mindössze 300 forintért dobták piacra a Butha-szobrot. Tovább olvasom